Umeå Open 09

Helgen har varit grym! Massa bra musik och härliga upptåg. Med bästisen på besök kan det ju inte bli annat än succé. The Hives och Frida Hyvönen var klart bäst.


Titta här då! Vi träffde vår stora idol Jenny Wilson i publiken när vi tittade på Frida Hyvönen, så vi samlade mod till oss och bad om en bild tillsammans.


Hon är så grym! Wooden Chair

En ovanlig morgon

Jag vill inte påstå att jag är speciellt morgontrött, jag är mer ett morgonmonster skulle man kunna säga. Joel sammanfattar det såhär; "det är lite som att leka med döden när man väcker dig". Jag brukar vilja undvika att vara vaken samtidigt som honom efter explosionsrisken är så pass hög från min sida. Hursomhelst, idag var det en mycket ovanlig morgon. Jag upp 07.15, Joel likaså och jag protesterade inte ens! Jag gillar egentligen inte människor på morgonen, men jag var knappt sur eller snäsig mot honom. Jag gjorde iordning min frukost och satte mig tillrätta vid bordet där jag började bläddra i Joels tidning "Svensk Jakt" och fann till och med innehållet intressant och frågade Joel diverse jaktrelaterade frågor och han svarade så glatt (såklart), och jag lyssnade artigt på svaren och ställde följdfrågor. Herregud så trevlig jag var! Mer en morgondröm än ett morgonmonster. Ska dessutom tilläggas att anledningen till varför jag var uppe så tidigt var ju för att jag skulle iväg och skirva tenta 09.00 - och ändå var jag på sådant solskenshumör! Jag förstår inte riktigt, har jag med identiteskris?

Jag andas ut lite

Jahapp, då var man "ny-tenterad", som min vän D brukar säga. Tror tentan gick vägen, känns helt ok iallafall!! Nu ligger två dagar av frihet framför mig! Hallelulja. Imorn kommer dessutom mitt hjärtgull Linnea och ihelgen är det all in och Umeå Open i dagarna två som gäller. Ännu mer hallelulja. Nu ska jag slänga ihop nåt att äta, resten av kvällen ska jag äta mangosorbet och njuta av friheten och ledigheten!


ems & nea - umeå open 2006

Här är hon!



Foto, soluddens kennel

Här är anledningen till varför jag är så glad och lycklig! Den här lilla krabaten ska nämligen flytta in hos mig och Joel efter påsk!! Det känns fortfarande overkligt, men så himla härligt, underbart och roligt! Bara tre veckor kvar tills hon bor här hos oss. Hon är en Engelsk Springer Spaniel och är just nu 5 veckor och tre dagar gammal :) Vi har inte riktigt bestämt vad lilla damen ska få för namn än, så har någon nåt bra namntips så säg gärna till! Kenneln har gett henne namnet Katja, men det ska vi nog inte behålla. Visst är hon alldeles alldeles bedårande?


Note to myself

Gå inte på ditt livs första "Punch Out"-pass två dagar innan en tenta och slå sönder din högerhand!
Eller ja.. slå sönder och slå sönder. Den är öm, ond, och har en nyans av grönochblå och det är svårt att skriva. Jävligt svårt att skriva, jag kan liksom inte greppa pennan. Aja 17 timmar tills det är tenta-dax, tills dess ska nog det här lilla problemet vara löst.

Thank you darling

Joel försökte motivera dagens inköp av räksallad med att "det var ju så länge sedan han åt fisk"... ??!! jaja, det är härligt att leva med en man som får en att skratta iallafall! ( :

Jag är trött så trött, helt slut faktiskt. Har pluggat hela dagen, sen tränat för första gången på typ 1.5 vecka, ätit, druckit kaffe och nu ska jag bara lägga mig på soffan och andas lite. Imorn är det samma visa igen nämligen, plugg, plugg, plugg & träning. Trevlig lördag folket!

Tenta-treat

Fredag! Helgen kommer dock nästan enbart bestå av massa plugg, nalkas tenta på onsdag nämligen. Men såhär på fredagskvällen ska jag inte plugga något, bara ta det lilla lugna. Har precist varit en sväng på rusta och köpt upp ett tentapluggs-lager av godis! Joel har ju också tenta nästa vecka, två stycken till och med! Därför kan vi behöva lite tenta-treats under helgen och kommande veckan. Nu ska jag laga middag, en gammal klassiker och favorti; Grillkorv och pommes!! Mumma!! Trevlig helg.

Now I know I wanna win the war

I går kväll strukturerade jag upp mitt liv litegrann, skrev en "Att Göra" lista med tre underkategorier - Skola, Läsa(kurslitteratur) & hemma/allmänt. Listan fyllde ett A4. Detta tyngde faktiskt inte ner mig, snarare tvärtom så blev jag peppad och kände mig manad att ta mig an listan. Så idag har jag varit effektiv vill jag lova. Har fixat undan endel skolsaker (läst några kapitel, förberett mig inför seminarium imorn och renskrivit lite anteckningar) dessutom har jag äntligen gjort slutprovet i Naturkunskap B-kursen!! Phjuuu, nu ska den bara bli godkänd också, men det tror jag nog jag ska ha fixat. Tre timmar tog det jävla provet, men nu är det iallafall gjort och förhoppningsvis har jag mitt slutbetyg i kursen inom en vecka! Hurra vad jag är bra. Har diskat och pysslat lite här hemma också. Dessutom hann jag med en lång, skön promenad i solen också, fyllde på med lite mer energi! Så varför kan man inte vara lika effektiv varje dag?! Tänk så mycket som skulle bli gjort. Om en vecka ska det mesta och värsta vara klar i skolan för den närmsta tiden - ett ljus i tunneln. Om en vecka kommer även min kära Linnea till mig! Som jag längtar, vi har inte setts på evigheter.

Hurra!


Mysteriet med underkläderna

De senaste gångerna jag o j tvättat har jag lagt märke till en mycket lustig grej. Vi brukar tvätta varannan/var tredje vecka ungefär, jag brukar ha cirka 10-15 par strumpor med i tvätten och lika många trosor, jag tycker att jag byter underkläder normalt ofta. Joel däremot brukar ha cirka 2-3 par strumpor och ungefär lika många kalsonger!? Jag tycker detta är jättekonstigt! och lite....eh..äckligt? "Hur är det möjligt?" frågar jag honom, han kan själv inte riktigt svara på hur det går till. Igår var det alltså tvätt-dax igen, och nu har han verkligen slagit alla rekord den här mannen!! Reslutatet av antalet tvättade underkläder förJoel var; Tre par kalsonger och EN (!!) strumpa!!!

Härliga Härjedalen




Som sagt, jag längtar hem...

Harder Better Faster Stronger

Efter min huvudvärksdvala känner jag att livet börjar återvända till mig. Och tur är väl det, för kommande vecka/veckor kommer vara intensiva! pm, seminarium, tenta, kompletteringsuppgift till ett annat seminarium jag missade pga huvuvdvärken, naturkunskapen ska snart vara klar och mycket mycket annat. Men det är bara att jobba på hårt här nu framöver, för sen kommer belöningen - PÅSKLOVET!! Jag längtar verkligen, av många anledningar.... Påsktiden är ju verkligen den bästa tiden på året i Härjedalen. Fortfarande massor av snö tillsammans med (förhoppningsvis) solsken och plusgrader, underbart!

Annars kan jag bara tillägga att jag är mycket glad och lycklig just nu. Av en mycket speciell anledning. speciell MEN hemlig anledning... nu får ni vara nyfikna i cirka en vecka innan jag avslöjar något mer.

:)

Hey ho let's go

Yes! Ingen huvudvärk än så länge idag, har varit vaken i 1,5 timma och ingen smärta! Hallelulja. Nu tar jag en ipren i förebyggande syfte och kickar igång den här dagen! Nu ska jag jobba ikapp migsjälv lite.

Vilken värdelös dag

Ännu en handikappad dag passerar. Jag är less på denna huvudvärk nu! Imorse var det dax för en "attack" igen, vaknade, gick upp, var uppe i cirka tre minuter sen fick jag snällt lägga mig ned och härda ut attacken. Sen har jag rört mig från sängen till soffan och tillbaka igen, ungefär. Detta suger! Jag kan inte använda min hjärna till något vettigt alls, något mer vettigt än att titta på dåliga repriser av dåliga brittiska tvprogram. Jag har massor att ta itu med, men inget kan jag göra. Bara vänta och knapra ipren. Knapra ipren och lyssna på min egen station på Jango!

Ett litet hopp om livet har jag dock... jag håller en tumme.

Huvudvärksuppvaknandet

Som jag skrev i föregående inlägg blev jag alltså väckt av huvudvärk natten mellan onsdag och torsdag. Jag måste bara berätta lite mer om detta, det är bland det mest obehagliga och smärtsamma jag varit med i hela mitt liv! Jag brukar nästan alltid vakna någon gång under natten av att jag är kissnödig (dricker för mycket te för sent på kvällen) så när jag vaknade där runt 03.30-snåret trodde jag det bara det var ett standardbesök på toa som gällde. Men jag var inte kissnödig, jag hade däremot ont bakom ögonen och upp i pannan och bakåt?! Trodde detta berodde på trötthet, men det gick inte om sig! Försökte blunda och somna om, men när jag blundade gjorde det bara ännu ondare! Efter ett stund av vånda går jag upp och tar en treo, hjälper nada. Det gör så jävla ont i huvudet!! Jag måste tillslut väcka Joel för smärtan är outhärdlig. Ringer mamma efter 06 nångång, hon beodrar mig att ta två alvedon, så det gör jag, jag gör alltid som mamma säger. Joel lägger en blöt handduk på min panna och jag halvsover/yrar, ord som HJÄRNBLÖDNING och HJÄRNTUMÖR dyker upp framför mig. Jag är förstörd. Alvedonen kickar in och jag börjar känna mig levande igen.

Det hela var extremt obehagligt och är fortfarande obehagligt eftersom jag inte vet vad som orsakade detta. Jag hade ingen huvudvärk på kvällen, jag löste tre sudoku på nybörjar nivå innan jag somnade, jag tror väl inte att den hjärnaktiviteten kan ha tagit knäcken på mig och min hjärna. Min teorier är som följer;
* Någon form av extremt plötslig och smärtsam migrän
* Något virus som lurar i min kropp och sakta bryter ner mig
* Någon lättare form av hjärnskakning/skada sedan jag slog huvudet rakt upp i kylskåpsdörren häromdan
* Att ansträgningen av sudokun var mer än jag tålde

Mystiskt är det. Någojn läkare/sjukvårdsutbildad som läser bloggen som har en teori? Teorier från outbildade mottages också tacksamt.

Livets vändningar

För ett år sedan idag hade jag en ledigdag från ICA-slitet på Vemdalsskalet, stod hemma och bakade chokladmuffins när jag fick ett fruktansvärt besked att en gammal klasskompis och vän inte längre fanns i livet. Tänk att ett år redan gått! Jag hoppas du har det bra där du är nu. Idag, samma dag men ett år senare väcks jag av nåt typ av migränanfall mitt i natten, följt av en hel dags för jävlig huvudvärk. Ovanpå det har dagen även innehållit ett besök på hälsocentralen där jag kollade upp mina bett/exsem, ingen vettig förklaring men en tub kortisonsalva utskriven. Tolvfte mars är alltså en jävla skitdag!

En blöt eftermiddags-nap



Undra om Joel njöt lika mycket av eftermiddags-napen som jag när han vaknade upp och beskådade denna dreggelpöl på sin axel.

Bara en dag bland andra bara en av miljoner andra dagar

Idag har jag;
Gått på föreläsning, idag handlade det om Konfliktprevention och lite allmän basfakta om FN som organisation. Efter skolan gick jag hem, värmde upp lite rester och läste lite kurslitteratur. Tills Linnea ringde för att berätta att hon sett ett videoklipp på en hund som cyklar (!) på aftonbladet.se och plötsligt försvann all fokus från Svante Karlssons bok om Freds-och konfliktstudier, resterande tiden av eftermiddag spenderade jag framför datorn och kollade på söta hundar... inte bra. Tränade Core och Afro-powerdance på iksu, skönt att börja veckan hårt med dubbla pass! Till middag var det gårdagens köttgryta som älsklingen lagat ihop. På kvällskvisten har jag lärt mig om den kosmiska omvärlden i NkB, läst bloggar och kollat tv. Ja, den här dagen var väl ganska "standard-typisk" för Emma Svenssons liv just nu.

Nu;
Tankarna är långt borta. Vill mer. Jag fick ett plötsligt sug efter vita rostmackor med smör, apelsinmarmelad och ost. Marmeladen ska ha bitar, smöret ska vara av fetaste bregott-sort och osten ska helst vara en hushålls. Har inte ätit marmeladmackor på år och dag tror jag. Får kanske ta och "lyxa" till den någongång. Idag finns det faktiskt en anledning att fira! - VG på första tentan i Foks!! Nu ska jag dricka te och sen sova. G'natt.

Jag längtar hem lite

Lokalpatriotism på hög nivå! :)

Sveriges skönaste dialekt

Ett gnäll-inlägg

Nu kommer jag låta som en gammal kärring utan liv som helst av allt spenderar sin tid med att reta upp sig på andra, det vet jag, men nu struntar vi i det, för jag är UPPRÖRD. Jag blir upprörd varje gång jag går ner till soprummet med våra sopor som så omsorgsfullt är källsorerade i allt man nu kan källsortera i! det är mjukplats, hårdplats, pappförpackningar, tidningar, brännbart, metall.. you name it! Jag tycker inte det är en uppoffring att källsortera, det är väl egentligen lättare än att bara slänga allt i brännbart, då skulle man ju få slänga sopor flera gånger om dan! Så jag kommer ner till soprummet och lägger alla förpackningar så fint i den behållare där de hör hemma, går jättefort och smidigt. Men så finns det ju en del nötter som verkar ha gjort det till en sport att lägga fel förpackning i fel behållare, eller så slänger de bara allt de har i en och samma. HERREGUD om man nu gjort sig besväret att källsortera förpackningarna hemma och sedan gått ner med dem till soprummet varför kan man då inte lika gärna lägga dem i den behållare där de hör hemma?! är det så fruktansvärt ansträngande? Antagligen lika ansträngande som at pallra ner röven till sporummet. Häromdagen var det ett nöt som lagt nån typ av kabel, fortfarande i sin plastförpackning, bland pappersförpackningarna!!! Hur dum i huvudet måste man vara för att lycka med något liknande? ÅHH SE MÄNNISKER, HEEEREGUUD!

Jag lider med de som arbetar med att hämtar upp soporna, de måste ju tappat tron på mänskligheten för länge sedan.

//marianne

Tattoos

Tittar på LA Ink på discovery, de flesta som är med där och tatuerar sig har ju ofta extrema motiv, ofta med en oerhört djup, fin, mening och betydelse bakom. En snubbe skulle göra sin första tatuering på överarmen med lite klassiska tattueringsmotiv som värd, vingar, döskallar, ormar osv. och över alltihopa hade han en "banderoll" eller vad man ska kalla det, en remsa med texten "DIABETIC", och lite högre upp med mindre text står det "INSULIN"... jovisst, man ska ju inte skämmas över några åkommor man lider av, och skulle någonting hända honom är det säkert till stor hjälp för sjukhuspersonal etc vid en eventuell olycka, men ändå!? Lite udda. Och why, why?

Fick lite nya infallsvinklar här nu.. kanske jag ska skriva "LAKTOSINTOLERANT" stort och tydligt någonstans på kroppen?Vad tycker ni? Inte så dumt va? Eller kanske "SKELÖGD"? Ja.. tåls att tänka på.

Storleken har visst betydelse

Har inte så mycket inspiration över till bloggen så bjuder på lite högklassig humor a´la Kvarteret Skatan istället.
Enjoy!

Vardagligt

En ny vecka är igång igen, jag inleder hårt med tre träningspass på två dagar! Yeah. Jag har även insett att det är slut med lallandet och latheten nu, var visst mer att göra i skolan än vad jag hade inbillat mig, bara att sätt fart. Jag har en ambition att bli klar med den där förbannade naturkunskapen på skit-komvux inom det snaraste! Är less att ha de hängades över mig.

En kort kommentar om helgen;
Fredag - bion var underbar! "Män som hatar kvinnor" - It better be good sa jag innan och det var den verkligen! Skådespelarna var som gjutna för sina respektive roller och allting var mycket proffsigt och snyggt gjort. Kom på mig själv med att tänka att vissa platser och personer var nästan precis som jag föreställt mig dem när jag läste boken! Kan hända att dett var någon typ av placebo-effekt som kom till när jag väl såg filmen, men jag intalar mig själv att dels berodde på sjukt bra, detaljerade, beskrivningar av Stieg Larsson, och dels en sjukt bra filmatisering helt enkelt!
Lördag - var laddad för fest redan när jag vaknade, det bådade gott för en lyckad partykväll och det blev verkligen en lyckad partykväll! Jennie bjöd in till förfest där det spelades spel, skrattades och läskades! Mycket härligt gäng. Sen bar det av ner mot stan för utgång på Rex, mkt bra ställe! Dansade och flängde runt som en virvelvind innan det var dax för hemfärd med nattbussen. Kvällen avslutades hemma på köksgolvet där jag åt lite ostkrokar och sköljde ner med en resorb! Söndagen var dock ett helvete utan dess like som jag helst vill glömma... så nu glömmer jag det!


Jag blev nostalgisk


Jag fick ett plötsligt begär efter Thåström. Jag lyssnar på Karenina och färdas tillbaka i tiden... kanske inte till -89 när låten kom men det högstadiet all over igen. Jag är tonårs-deppad och en wannabe-punkare/rocker. Det är svart&rödrandiga tröjor, kläder med nitar på och stjärnor kluddade med textilpenna på jeansen. Det är jag mot världen och detärnisomärdomkonstigadetärjagsomärnormal-känslan-typ. Det är drömmar som sträcker sig långt utanför kommunens gränser...mål och visioner och estetiska drömmar. Det är tur att man växer upp och växer ifrån sitt tonårsjag. Jag brukar säga att jag hellre skulle vakna upp och vara 65 än att behöva vara tonåring igen, helt sant. Men Thåström är fortfarande bra! Thåström utan tonårsdepp är bra.