Gud och Tranan?

Jag har lyckats övertala Joel (efter sissådär ett halvår) att följa med på yoga på iksu, och ikväll är det alltså äntligen dax! Men Joel verkar ha lite svårt att greppa exakt vad det är man gör på yoga...
J: Hur långt är passet då?
E: 70 minuter
J: Hinner man hitta gud på 70 minuter då?
E: Hitta gud?
J: Ja...
E: Ja, det kanske inte direkt är det man gör.. man ska väl mer hitta fokus och lugn i sig själv.
J: jaha.. men ska man använda vikter då?
E: Nej, man använder bara den egna kroppen som redskap.
J: Jaha så man ligger och stretchar i 70 minuter?

Om 55 minuter börjar passet och alla Joels frågor skall bli besvarade. Spännande.

Jag avancerar

Inte nog med att jag äntligen bytt ringsignal, numera vaknar jag inte längre till någon standardiserad sony ericson-trudilutt utan till den här;



Det tog 3,5 år innan polletten trillade ner, men nu jäklar!! ;)

Plötsligt händer det!

Sedan länge, myckert länge, har jag velat ha Vapnet's låt "Kalla mig" som ringsignal på mobilen. Tanken väcktes för första gången när jag köpte en Sony Ericson telefon med Walkman-funktion, detta var januari 2007. Inte en endaste låt la jag in på den telefonen, och då än mindre "Kalla mig". I augusti 2009 blev walkman-telefonen stulen. Jag köpte en ny Sony Ericson, fortfarande med drömmen om att få tummen ur (eller kanske rättare sagt sladden I )och fixa med att få "Kalla mig" med dess härliga intro som singsignal. Idag, cirka 3,5 år efter det att tanken väcktes har jag nu äntligen fixat det - JAG HAR NUMERA "KALLA MIG" SOM RINGSIGNAL!!!!!! Jag lyckades dessutom föra över en hel del andra låtar om jag nu skulle få för mig att vilja ändra ringsignal, men mest rättvist vore ju om jag har kvar "Kalla mig" som ringsignal i 3,5 år nu för att kompensera för all den tid vi förlorat. Det som är mest konstigt i hela denna historia är egentligen att det just tagit mig 3,5 år att fixa detta och så var det så enkelt! Vanligtvis när jag får en idé skall den genomföras på EN GÅNG, helst nyss... men icke med detta "projekt" som jag intalat mig att det varit. Tänk så LURAD jag varit i alla dessa dar!



RING hemskt gärna till mig nu, så jag kan njuta av min underbara ringsignal...

Bara en dag

Idag var det minsann inte så dumt att vara tandhygieniststudent, det tycker jag ju iofs aldrig att det är, men idag var det extra gött! Oral-B som ägs av det multinationella företaget Procter & Gamble kom på besök och pratade om deras munygienprodukter och som "tack" för att vi lyssnat fick vi alla en av deras eltandborstar, "värstingen" bland alla eltandborstar där ute man kan kalla den, en riktig gobit! Tillhörande trådlös monitor följer med som räknar ner hur länge man borstat och indikerar när det gått 30 sek och det är dax att byta kvadrant, när man sedan borstat alla munnens fyra kvadranter efter 2 min så dyker det upp en GLAD SMILEY på displayen, så fiffigt va! den talar visar även om man borstar för hårt genom att det kommer upp en liten blinkande varnings-triangel, likaså när det är dax att ladda borsten och vad klockan är! vilken manick! Efter den "ansträngande" förmiddan hade vi klinikpass och la lite bedövning på varann - en helt OK skoldag med andra ord ;)

Nu på kvällskvisten har vi lyxat till det med pizza som vi ätit på balkongen medan de ljumma vindarna varsamt smekt förbi... vilken sommaridyll! Sen blev vi dock avbrutna av en snubbe från hyresgästföreningen som ville värva oss, han pratade och pratade men det enda jag kunde tänka på var hans dåliga andedräkt och placket som låg där alldeles synligt och kladdigt längs gingivalranden... skadad eller vad?

Nu disk och sen kvällkspromenad med älskling och Iris!

Sommar i maj

+25 och strålande sol har Umeå bjudit på idag! riktigt, riktigt underbart. Har legat i bikini nere vid nydalasjön och stekt! huden har gått någon nyans från likblek till en mer rosa/röd ton... en riktig härlig slappdag tillsammans med Jennie, Joel och Iris. Nu ska vi snart gå ner på gården och tända grillen! Vilka tider!


En lördag vid havet







HÄRLIGA VÅR!!

Happy

Imorgon var det så äntligen dax - den sista tentan för terminen!! hallelulja, sen ska jag ta mitt liv tillbaks! Efter imorgon blir det nämligen väldigt luftigt schema fram till sommarlovet, det var då verkligen på tiden! med lite luft i schemat alltså. Imorrn är även en extra rolig dag av en annan anledning, för då kommer äntligen min kära skånetös Jennie på besök! Var nästan precis två månader sen vi sågs nu. Dessutom ska jag ta emot min andra patient imorrn, och nu känns det nästan inte alls nervöst utan mest bara roligt :) Nu ska jag sörpla i mig kaffet-på-maten och sen fortsätta med lite sista-minuten-plugg! Min pluggteknik kan numera sammanfattas så här: "Less is more!" - hittills har den strategin funkar hur bra som helst :)


Sist jag va och hälsade på Jennie i Hässleholm !


Dagens kaffetips

När jag vill piffa upp det vanliga bryggkaffet lite så brukar jag tillsätta lite kanel tillsammans med kaffet. I filtret lägger jag alltså bryggkaffe som vanligt, och på toppen stör jag lite vanlig, malen, kanel! Hur mycket? ingen aning, mått är överskattat! jag kör alltid "på måfå" som jag blivit lärd av min kära farmor, och det brukar sällan misslyckas. Blir verkligen supergott kaffe med "det där lilla extra" om man ska säga så! Extra bonus är att det dessutom luktar EXTRA gott under själva bryggprocessen. 

 
bild

Serious Business

Idag har jag tagit emot min första "riktiga" patient som tandhygieniststudent! Jiipiyey! Har haft ont i magen typ en vecka inför den här dagen, men när väl patienten satt i stolen och allt var igång så släppte allt och det kändes bara roligt och naturligt på något vis. Nu är det på allvar, från och med nu och resterande tiden på utbildningen kommer vi att ha patienter regelbundet, två halvdagar i veckan. Känns riktigt roligt och inspirerande. Nu ska jag ta tag i sista pluggrycket inför psykologitentan imorrn och sen ut på en springtur med mina älsklingar.

Later on

Halle-fucking-lulja! en månad till sommarlov idag! Den här terminen har verkligen gått läskigt fort. Swisch sa det bara. Det har förresten löst sig med sommarjobbsproblematiken, 10 veckor med start måndag 7/6 kommer jag att arbeta på det kära orderkontor där jag nu kommer att arbeta för femte sommaren i rad! Det är alltså ett mycket gott betyg, jag trivs bra där! Riktigt skönt och lugnande att veta att jag har sysselsättning och inkomst, nu är det dax att börja kolla på resor och boka in en fin avslutning på sommaren :) Någon som har något bra semestertips? 1 vecka i mitten av augusti, någonstans i Europa? Funderar lite på Sicilien, någon som varit där?

Idag är det måndag och det är inte vilken vecka som helst jag har framför mig, på torsdag är det nämligen dax för mig att ta emot min första riktiga patient på skolan!! NERVÖS är bara förnamnet! Även om vi övat praktiskt hela terminen på det vi ska utföra så känns det ändå alldeles för pirrigt för att det ska kännas bekvämt... men det är väl alltid så med debuter. På fredag är det även dax för terminens näst sista tenta, nästa onsdag skriver vi den sista. PHEW, har varit alldeles för många tentor.

Middag nu, sen yoga!

Lite underhållning

Klicka här - för att få en trivsam nöjesstund! Underbara Kvarteret Skatan-gänget's föreställning "I Nöd Och Lust" gick på svt1 i lödags, men då var jag och älsklingen på kalas, så igår gosade vi ner oss framför dataskärmen och kollade på svt-play, som är mycket bra, den bästa av alla kanalerns playsidor tycker jag! Mycket nöje.