Kvällens konstaterande

Ikväll har jag kommit underfund med att mina hat-låtar, alla kategorier, är "It's raining men" och "Heaven's on fire"!!! Vilka otroligt överskattade låtar. Snälla sluta spela dom!! sluta spela dem på näst intill ALLA träningspass som iksu ger!! Jag är just hemkommen från ett steppass där E-type var det bästa i musikväg, då är någonting galet, mycket GALET!!

and for dessert..


Hemmagjord kladdkaka, serverad med vaniljglass och passionsfrukt!
Vi lever lyx-liv här på Mariehem jag och Joel. Mamma har ju alltid sagt att vi är guormander....

Tips från coachen



Nu ska jag bjuda på ett recept! Har försökt efterkonsutruera en rätt jag åt på ett italienskt ställe i Glasgow, och jag kan bara säga som så att jag tycker min variant är snäppet bättre än den jag åt där!

Du behöver;
Pasta av valfri sort (jag hade grön tagliatelle)
Grön Pesto
Ruccolasallad
Gul lök
Zuccini
Fetaost
Pinjenötter

Så här gör du;
Koka pastan. Stek hackad lök och zuccini i bitar i en panna med en klick smör, krydda med salt&peppar. Skölj ruccolan, blanda ner peston och ruccolan i den färdigkokta pastan. Rosta pinjenötterna hastigt i torr panna. Lägg upp pastan på tallrik, lägg över den stekta löken och zuccinin, hacka fetaosten i lämpliga bitar, strö över pastan och avsluta med att lägga de rostade pinjenötterma överst! Voila! Bon Apetit!

Teknikens under!

  • Pappa läser och kommenterar ibland min blogg
  • Min 71-åriga farmor har just införskaffat sig en dator - nu vill hon lära sig allt!
  • Hemma hos mormor & morfar har de tre datorer på 2 personer (pensionärer) varav en laptop - "för bekvämlighetens skull - så man kan jobba överallt" säger morfar.
  • Jag komminucerar med pappa via facebook-chatten
  • Min fyraåriga bror har en egen liten dator för sina dataspel (typ fem myror är fler än fyra elefanter)
  • Mamma har en iPod OCH en vanlig Mp3spelare - till olika ändamål tydligen...

Och ändå...
Jag och Joel har haft mobil ungefär lika många år trots 5 års åldersskillnad....
Jag hjälpte Joel att ladda hem msn i höstas och sedan "premiärchattade" han...
Han äger ingen kamera..
Ingen iPod/Mp3/whatsoever...
Han har aldrig laddat hem något (varesig olagligt eller lagligt)...

Sorry älskling, men du ligger lite bakom i utveckligen!

Slutsats: det är nog ingen generationsfråga ändå det här med tekniken och dess framfart i samhället.


Sammanfattar vecka fyra

* Var på bio och såg en underbar film - the curious case of Benjamin Button
* Spenderade 3,5 dagar på hemmaplan i Hede
* Har åkt 100 mil bil (14 timmar sammanlagt)
* Träffat min kära familj där hemma och konstaterat att det är jobbigt att säga 'hejdå'...
* Börjat vårterminen vid Umeå Universitet med att läsa kursen Freds och konfliktstudier A, 30 hp
* Fått lite nya kemikunskaper genom naturkunskapen
* Åt korv  i olika former till middag sex dagar av sju möjliga


Into my arms

Kära Linnea har lärt mig hur man fixar youtube-klipp på bloggen, så här får ni en mycket bra låt!

Change of plans

Ledig igår, idag var det föreläsning mellan 10-12, trodde jag! Men icke, möts på skolan av Jennie som meddelar att föreläsningen är inställd! Min dag, som var planerad i detalj, blev härmed förstörd. Men jag lät inte perfektionisten inom mig ta över utan bestämde mig för att ta mig an dagen med lite spontanitet istället! Så jag knatade snällt tillbaka hem igen, hämtade träningskläder, gick på iksu och gymmade, gick ner på skolan, in på ak, köpte en dyr bok och gick hem! Jäkla massa vardagsmotion idag alltså, jag skulle haft en stegräknare.

Tråkiga incidenter på hemmaplan gör att jag och Joel åker hem idag. Åter i Umeå och verkligheten på söndag!

Om natten

Härom natten kunde jag inte somna. Jag blir otroligt stressad när det händer, dels för att jag i princip alltid somnar så fort jag lagt huvudet på kudden, men också för att jag inte fungerar utan mina 8 timmar varje natt, jag blir ett vrak. Men jag kunde verkligen inte sova! Så tillslut, runt 2-snåret gick jag upp och la mig framför tv'n, drack varm mjök och kollade på svt's nattsändningar  - det är ju där Rikard Palm håller till nu mera! Så mina sömnbesvär var inte enbart av ondo, jag fick ju se lite Rikard Palm på sämsta sändningstid också!


Titta själv!


Beautie

Igår var jag på bio och såg den underbara filmen "The curious case of Benjamin Button", se den! Och jag kan bara konstatera att Cate Blanchett är en av världens vackraste kvinnor!
  

Och ja... Brad är ju inte så dum han heller!

Jag äter middag


Och pimpar tröjan med lite stroganoff. Rätt snyggt.

It's okey, come on, there's no time for education so let's go!

Idag börjar vårterminen -09! I eftermiddag börjar min nya kurs "Freds och konflikts studier A", det ser jag fram emot, eller ja.. men det blir nog bra! Har även haft lite Naturkunskapsundervisning för mig själv här på förmiddan, har lärt mig varför himlen är blå (att den egentligen inte alls är det alltså) och att endel växter är gula för att signalera till insekter att "hej det är mycket pollen och nektar i mig - kom och ät" schysst va?! ja det kan nog bli spännande det här! Till veckan ska jag även göra en liten ph-labb med rödkål och kaffefilter - ja ni hör ju så spännande jag har det! Nu är det dax för lunch och sen promenera ner till universitetet, iksu efter det och sen korvstroganoff-middag. Ha en bra dag!

Tentamens-tajm

Idag är dagen med stort T, dax för tenta! Sista för höstterminen. Ska skriva mellan 17-21, vilket är den sämsta möjliga tiden man kan skriva en tenta på. Jag är alltid ett nervvrak innan tentan, så idag är verkligen ingen rolig dag. Timmarna från uppstigning tills det är dax är bara en enda lång magknip, alltså cirka 7 timmar av denna dag går bara åt till att vänta, ha ont i magen, vara oroligt, vänta lite till.. och lite till! Nu vill jag bara att klockan ska vara 21:00 så persen kan vara över - och jag kanske äntligen kan andas ut lite. Wish me luck!

Lunch ála student

När det var dax att värma lunchlådorna på universitetet idag utspelades följande konversation..
 
Emma: Det vore gott med ett bröd till min chiliconcarne...

Isa: Ja, det vore gott med nånting till min spaggeti, säger hon och tittar ner i matlådan som endast innehåller kokt spaggeti.. men hon försäkrar oss om att det är kryddor på pastan också. OCH SMÖR!
Sicken tur.

kommande vecka

Full fart framåt! Som Hannes leksaks-bil-som-kan-prata brukar säga. Nu är det verkligen slut på ledigheten, har en mycket jobbig vecka framför mig som jag mest vill ska vara över, hela skiten avslutas med en tentamen på fredagkväll mellan 17-21, hääärligt!! Häääärlig tenta tid må jag säga. Hur som helst, jag ska nog överleva det här. Överlevde första utmaningen idag, nämligen att börja på komvux, jojjomen. Inte så hemskt som jag hade befarat, allt sköts på distans och som verkar ska jag alltså klara av att läsa hela Naturkunskap B själv med hjälp av en bok och en dator. Fantastiskt, eller hur!? Jag vill gärna leverera en årskrönika ála 2008, men jag är rädd att den kan dröja. Har inte skrivit den från 2007 än... men vi får väl se vad som dyker upp! Fast denna vecka kommer mestadels vara fokuserad kring Internationella organisationer. Keep up!

Mitt hjärta gråter

Så kommer man till den punkten då det bara återstår att säga 'hejdå' (=på återseende), det är såklart jättejobbigt och tråkigt att säga hejdå till alla familjemedlemmar. Men när min 4 åriga absolut bedårande lillebror kommer fram och ger mig en varm mysig kram och en blöt-go puss och säger "Jag kommer sakna dig" så brister allt och tårarna sprutar. Vilket litet charmtroll! Om han bara visste hur mycket jag kommer sakna honom! och alla andra... det är jobbigt när de som är närmast är alldeles för långt borta.

Tvåtusennio nu

GOTT NYTT ÅR, så här en bit in i Januari :)
Kortfattat om Glasgow: underbart! även om vi inte gjorde allt för mycket var det välkommet och mkt uppskattat med lite miljöombyte och avkoppling (det är svårare än man kan tro i hede). Den 31:a, nyårsafton, men framför allt min födelsedag, firades ordentligt med frukost på säng (tack underbara älskade J) och sång och uppvaktning heela dagen. Det är ju min födelsedag fram till 23:59, sen kan vi gå över till att fira in det nya året ;) De övriga dagarna shoppade vi, strosade, fikade (Got to love starbucks) åt god mat, filosoferade och vilade mycket. Helt enkelt precis vad jag behövde.
 Nu är jag tillbaka i Hede, men snart bär det av upp mot Umeå och det riktiga livet igen. Det är sentimentalt och skönt på samma gång, alltså konstigt.


allvarligt?

Vi spelar sällskapsspel här hemma på Ingergrannes då pappa ska besvara denna kniviga fråga...

Syster: Vad är ballerina och sneakers exempel på?
Alla systrar i kör: Men åhhhhhh vad lätt!!!
Pappa (utan tvekan): KEX!