Emma

Sandra har just lärt mig att en Easy Chair faktiskt är en Easy Chair, alltså en underbart vacker fotölj!
Se själv!

bild från http://www.abccollection.se/html/sv/fatoljer/emma.html

En sån vill jag absoult ha någon gång i ett framtida hem! Tack så mycket för informationen Sandra! Nu slipper jag känna mig förnärnad över att de översatte mitt namn till en enkel stol. Jag förknippas gärna med denna vackra möbel :)


 


I hela mitt liv har jag väntat på livet

 
I hela mitt liv har jag väntat på livet
jag har längtat efter någon att längta till
och jag var ung när jag fann gud på ett dansgolv
en stadig puls som hackade sig in

Dagens Iris


Emma - Den enkla stolen

I dag var jag på besök hos mormor och morfar. Vi kollade lite på ett översättningsprogram morfar har på sin dator, och för att testa om det fungerade skrev jag meningen "Hej jag heter Emma Svensson" och valde att översätta den till Engelska, programmet översatte till; "Hello my name is Easy Chair Svensson"

??? Sen när är namnet Emma synonymt med en Easy Chair? Och vad är en Easy Chair? En enkel stol? Är det vad jag är? Mormor trodde att Emma kanske är namnet på någon möbel, en fotölj eller så. Jag har ingen aning. Mja, jag skulle nog inte riktigt lita på det där programmet om jag var morfar. Kanske ett vanligt hederligt lexikon är bäst ändå...

Sommarens sista smak

Jag har sommarlov! En vecka, alldeles oplanerad och fridfull! Jag njuter! Och försöker ignorera rastlösheten som tränger sig på emellanåt... Igår kväll satt jag hemma i mammas soffa (Joel sov borta i jaktmarkerna och jag vågade inte sova ensam, töntigt I know) och zappade lite, drack lite te, slösurfade och bara hade det mysigt! MInns inte ens sist jag hade en sån kväll. Gick och la mig efter midnatt (!! det händer heller inte allt för ofta när man varit working woman åttta-sjutton nästan hela sommaren). Innan dess hade jag och mina två darlingar varit ute på en sjö i båt och fiskat lite (mitt nya intresse, jättekul ju) samt grillat middag ute. Bara en sån sak har jag också längtat sjukt mkt efter under sommaren, bara dra iväg spontant en kväll så där. Men det är ju så jäkla svårt att hinna med allt under den korta men ack underbara sommaren. Så nu bara gör jag ingenting och ska så göra ända tills fredagmorgon då det bär av norrut till Umeå igen. Jag längtar dit! Längtar efter staden och vår fina lägenhet. Längtar efter människorna och fina univesitetet. Längtar efter att få börja studera mot mitt mål! // Det ska va´ gött å leva!

Hemkommen och bestulen

Hemma i Hede igen efter 5 dygn i Barcelona. Det första som hände på resan var att jag och Joel blev av med våra handbagage. SUCK!!! Orkar inte dra igenom helveteshistorien här, men det räcker tydligen med 3 sekunder för de rutinerade tjuv-jävlarna för att de ska lyckas knycka åt sig ens ägodelar och krossa hela ens tillvaro. Resan blev alltså rejält befläckad av denna incident. Jag blev av med a l l t av värde (rent materiellt alltså), kamera, mobil, iPod  (med cirka 3000 låtar som jag samlat på mig under tre års tid) pass, mastercard samt körkort. Samt en massa andra prylar med mycket stort personligt värde, som tjuvarna antagligen bara slängt nånstans, som får ligga och ruttna bort i någon smutsig gränd i Barcelona. JOel förlorade inte lika mycket av ekonomiskt värde, bara passet i princip, däremot blev han av med alla sina anteckningar till sin tenta i Viltbiologi han ska skriva imorgon.. dessa är ju garanterat bara slängda åt pipsvängen, vilken spanjor vill läsa om Rödräven, på svenska??!!

JÄVLA SKIT rent ut sagt. Dax att ta upp kampen mot försäkringsbolaget nu då. Better be strong.
Har alltså ingen mobil för tillfället och kan inte bli nådd. Jag har alltså semster på riktigt kan kan säga. Ofrivilligt.

Förutom detta var Barcelona vackert, varmt och intressant. Man måste försöka vara positiv.

En vecka kvar av sommarlov nu - snart börjar allvaret. Nästa söndag kommer jag vara sjukt nervös.

Adios Amigos

Äntligen semester!! Nu åker jag till Barcelona! Eller rättare sagt, först mot Skavsta för att 06:30 imorrnbitti lyfta och lämna Sverige för 5 dagar :) Har klarat av mina åtta jobbveckor och nu är det dax för lite ledighet. SÅ JÄVLA HÄRLIGT ska det bli. Sol, värme, tapas, sangria, paella... mmmmm

Att det regnar här hemma gör det bara ännu mer skönt att få åka iväg.
Men att Iris varit extra söt idag gör det tyvärr bara ännu svårare att åka ifrån henne. Tur att hundar inte har något vidare tidsperspektiv iallafall. Synd bara att matte's och husse's fungerar alldeles utmärkt.

Ses snart!


Please see info below;

En uppdatering i listform får duga bra när inspirationen och motivationen inte är på topp.
* Har fjällvandrat med mina älsklingar, Joel & Iris. Nära 2,5 mil upp mot Skarsfjället uppi "västra" (alltså Västra Härjedalen) vi tältade över en natt, mycket mysigt, men fysiskt och psykiskt prövande helg för mig. Fysiskt för att jag princip inte tränat ordentligt sedan jag åkte från Umeå, och psykiskt för att jag har en tendens att tappa tålamodet och bli surg/arg/vansinnig när jag blir fysiskt utmattad... men hur som helst är jag nöjd över att jag klarade det och ser fram emot nästa fjälläventyr :)
* Inte varit på Yran för första gången sedan jag var 13 år!
* Fått en lektion om hur man planterar om blommor av mormor, samt fått några läxor om hur man INTE ska sköta sina blommor... alltså så som jag gjort fram tills nu. En blomma blev tre blommor efter omplanteringen då dess rotsystem hade svällt ut i hela krukan och var nära bristningsgränsen..
* Jobbar lite mera, nu har jag bara 6 arbetsdagar kvar!!
* Hälsat på kära Petra i Las Svegas en kväll, mycket kärt återseende ;)
* Spenderat några (många) hundralappar på ett par "ute-byxor" från Lundhags och kan bara konstatera att  dom är värd varenda krona!!
* Inte alls lagat många middagar. Jag och Joel är duktiga på att se till att blir bortbjudna ;)
* Lyssnat jättemycket på Regina Spektors nya album "Far" och en även en hel del på Jenny Wilsons "Hardships!"
* Kollat mycket på Six Feet Under och jag bara älskar det mer och mer för varje minut som går

Lev & Må!