University

Nu ska jag bege mig ner mot UB-universitetsbiblioteket (Man får inte säga "bibblan" när man går på universitetet inbillar jag mig...) för att spendera dagen med plugg tilsammans med några lika tenta-stressade vänner som jag! Nu ska vi dunka in lite politisk teori! Yeah, ha en bra dag!

Fula ord

Jag har mycket lätt för att ta till min lite sämre vokabulär i vissa situationer... när mitt tålamod tryter till exempel (vilket är ganska ofta) så kommer det oftast långa, fula, dumma ramsor ur min dumma mun. Detta är inget jag är speciellt stolt över, och jag försöker lägga band på mig själv.. ibland. Just det här med långa fula ramsor är min grej, räcker inte med att bara säga ett kraftuttryck, nejdå, många många på en gång!

Joel: Men har du tourettes eller?
Emma: Ja, jag tror fan det....

Det snurrar i min skalle

Det är fullt upp vill jag lova! Min livs första tenta är bara en ynka vecka bort!! Jag har redan varit stressad och nervös i en vecka, hur ska då nästa vecka bli? herregud, jag har för klena nerver. Men mycket information och kunskap är det som ska in. Anteckningarna från föreläsningarna har fyllt ut ett halvt kollegieblock  + all litteratur + kompendier och OH blad från läraren... ja jösses. Så ihelgen och till veckan blir det bara till att p l u g g a! Kanske medför en del frånvaro här i bloggen. So, wish me luck!

Du kan ju få tro det

Emma och Joel sitter mittemot varandra och pluggar. Jag har berättat att jag sitter och skriver ett svar på en fråga vi i en grupp i klassen senare ska disskutera vidare ifrån. Så jag sitter och knappar på datorn, och Joel räknar matte...

Emma: Du Joel... visst säger man "she is having" inte "are having"?
Joel: Hmm.. Jo, is having är väl rätt.... Jaha, (lite imponerad) skriver du på engelska, wow, det visste jag inte...
Emma: Hmm... Nä..... jag ändrar min facebook-status.....

Ja, så gick det med det pluggandet! back to business.

Härliga Härjedalen

Imorn åker jag hem på besök till Hede! Har faktiskt inte haft så mycket hemlängtan sen jag flyttade hit upp, men nu ska det bli skönt att komma hem! För Hede kommer alltid vara hem, hem på riktigt.


Sonfjället

För en månad sen precis...


...Befann jag mig på en restaurang i Kroatien och åt "Fishplate for two". Dessutom var det en speciell dag... det var min och Joels jublileumsdag! Och likaså är det idag :) En månad senare sitter jag här i en tvåa i Umeå, tittar på "Vem kan slå Filip&Fredrik" och äter glass direkt ut paketet.  Ja, jag säger då det.

Spickekôrven

Här sitter jag och äter kvällsfika! Det är alltså spickekôrven (som ni bekantat er med i min tävling förut) jag sitter och mummsar på, till det dricker jag chailatte, det blir en trevlig liten kultur-krock såhär på kvällskvisten. Och gott är det!
  
Notera gärna mina nya supersnygga glasögon!

Dagens låttips

Love Lockdown - Kanye West

I en annan del av Mariehem


Detta kanske är intern humor, men är inte det här århundradels roligaste bild?
Gimmie 4!

Men snälla nån

Jag tycker det är otroligt patetiskt och pinsamt att en vuxen man på fullaste allvar tror att "Stockholm" är ett landskap i Sverige... är det inte bara så himla... skrattretande? och så känner jag bara lite, suck, liksom. Jaa, vad ska man säga.

Svaret på frågan är inte av okomplicerad natur

Ja, så där börjar man tänka och prata när man läst på universitetet hörrni!

Men nu till saken. Ni har varit väldigt duktiga med era gissnigar må jag säga!  Jag har försökt utse en vinnare, men det visade sig inte vara helt enkelt. Det hela bottnar nog mest i en tolkningsfråga, när jag vet att många Härjedalingar har egna namn och "blandningar" för detta. För ett helt korrekt svar skulle jag velat ha "Spickekôrv" vilket enligt min egne, enväldige "dialekt och-härjedals expert" Joel anser vara det korrekta stavningen och definitionen av denna delikatess. "Spickekôrv" är ursprunligen gjord på renkött och inget annat. Sandra's gissning på "Spittekött" kanske kommer närmast rent bokstavsmässigt, men faktum kvarstår att det vi ser på bilden är en "Kôrv" och inte "kött", därför kan jag inte godkänna denna gissning. Petra kommer närmast med sin gisning, renkorv, rent definitionsmässigt, det är ju en renkorv, detta är ju fakta. Men är korven tillverkad av en Härjedaling, i Härjedaling för Härjedalingar att äta heter det "Spickekôrv" och inget annat. Kanske låter lite väl invecklat? Men jag måste ta det ända hit då detta "tilltugg"  inte kan jämföras med någonting annat, detta är en unik smakupplevelse! Hur som helst. Jag kan inte utse en vinnare, den som kommer ihåg att påminna mig först om att de deltagit i denna tävling kan utse sig själv som vinnare och låta sig bli bjuden på en öl nästa gång vi ses :)


Jag fick ju en massa spännande förslag som....."Renkorv" "Björnkött" "köttfärs" "Mosad Polly" "bajskorv eller uppstoppad orm" och "torkat älgkött". Tack för ditt deltagande!

Vill pasa på att säga tack så mycket till alla deltagare för de fina insatserna, ni vet väl att det viktiga är att deltaga, inte att vinna?! Godnatt alla vänner // ems


Gissa föremålet!

Här får ni nåt att klura över! En liten gissnings tävling här i bloggen. Det går helt enkelt ut på att du ska gissa vad nedan skådat föremål är för något. Om ingen kommit med rätt svar inom 24 timmar ger jag första ledtråden, OK? Då kör vi!


 

Tyvärr kan jag inte locka med tjusiga pris som presentkort, nån smaskig goodiebag eller annat fashionabelt som det brukar lockas med i vissa andra bloggar. Jag bjuder vinnaren på en öl! Lycka till :)


Vardagligheter

Vilken härlig-hemma-söndag vi haft här idag. Pysslat lite här och där. Satt upp gardiner, fixat en lampa. Druckit kaffe, ätit kaka, tagit "pussochkram-pauser". Premiär-tvättat i tvättstugan här i huset, och det gick ju prima trots att jag hällde sköljmedlet i fel behållare och valde programmet för "för-tvätt" fast det var helt onödigt. Värmt upp lite rester till middag som smakade lika bra idag som för några dagar sedan. Städat lite, vädrat lite och donat! Kanske låter som världens tråkigaste söndag för vissa? Men jag är bara så glad att ha ett eget hem att jag njuter till fullo av alla vardagligheter! Jag finner till och med viss charm och trivsel i att diska, eller dammsuga, bädda sängen om mornarna, gå ut med soporna etc. Jag njuter när jag tar med mig tygkassarna och promenerar till ICA för att handla lite. Jag är nöjd och glad när jag går tillbaka, tygkassarna full med mat som kostat massa pengar. Men det är mina pengar, min mat som ska fylla mitt kylskåp och mitt skafferi  och därför känns det så bra! Sen får jag gå och lägga mig i världens skönaste, finaste säng tilsammans med den finaste i världen. Det är känns som ett mycket klyschigt inlägg, men jag bjuder på det. Jag är i ett äkta "Ernst-mode", känner mig löjligt (och lite överdrivet) glad och tacksam för allting. Tack för det! Halleluljha. Nu har det här ballat ur lite. Godnatt!


Sängkammaren



Här sover jag gott kan jag lova! Nästan lite för gott. Längtar om dagarna tills jag får lägga mig, och när jag väl ligger där, då är det svårt att ta sig upp igen. Sängstommen heter Hemnes och kommer från IKEA, i den ligger sprillans ny resår+bädd-madrass som är 160 cm bred!! Jag kan ju till och med sova på diagonalen om jag vill det!! ojojoj vad härligt. Skulle dock tro att jag och J utnyttjar ca. 90 cm av bredden... vi är ju liksom vana vid det. Så ibland blir jag less och ber honom vänligt men bestämt att "flytta över till sin sida" lite, så man får känna på den fulla bredden liksom! Jag längtar redan till läggdax.... :)

Personlighetsklyvning?

Min bror är ju som bekant lite finurlig av sig. Hans fantasi är mycket livlig och underhållande. Han älskar filmen "Bilar" där huvudpersonen(fordonet?) heter Blixten Mc.Queen. Ibland när någon frågar vad han heter svarar han helt sonika "Blixten Mc. Queen" Eller så kan han också ignorera ens tilltal till honom när man använder hans namn Hannes, efter flera försök till kontakt svara han bara "Jag heter inte Hannes, jag heter Blixten Mc.Queen!!"

Men nu verkar det gått lite långt, när han verkar tro att han faktiskt ÄR Blixten Mc.Queen...

Emma & Hannes går upp för trappen som leder till övervåningen där Hannes har sitt rum. Plötsligt faller Hannes ihop på ett trappsteg och suckar ljudligt.

Emma: Vad är det Hannes? Är du trött? Ska jag bära dig?
Hannes: Jag har slut på bensin.

Sen får man improvisra och "tanka" honom med "slangen" (handen) i "tanken" (naveln) Sen var det full fart igen.


Dagens frukost-tips!

Filmjölk (i mitt fall, låg-laktos-varianten) med sötmandel, kanel, råsocker, linfrön (hela!), solroskärnor och en skvätt müsli! Mmm :)

Hej! Jag är en förvirrad tjej som säger hej

Hej!
Flytten har gått galant, och nu är nästan allting på sin rätta plats!
Har avverkat två dagar på kursen Statsvetenskap A, och det känns lovande! Mycket, mycket intressant! Första momentet heter "Politiska teorier". Men univeristetet är stort & förvirrande. Jag försöker mest bara vara neutral nu i början och inte flippa ur, för jag vet att det tar ett tag innan alla känslor och intryck kommer på plats. Så jag ropar inte hej än, men som sagt, det känns lovande :) Och jag trivs otroligt bra i mitt och J's lilla (som faktiskt inte är så litet) kryp in. Det blir så fint!
Och Mariehem verkar vara trivsamt. Vi har "skogsutsikt" från balkongen, och det passar väl oss lantluvor bra?! :)