Joel äter kvällsfika

Joel är lite småsugen på kvällskvisten och bestämmer sig för att fika lite, valet faller på müsli och mjölk. När han ska ta fram mjölken ur kylskåpet finner han resterna av dagens middag, pyttipanna, så på stående fot äter han upp pytten. Fortfarande hungrig bestämmer han att sig för att ta lite müsli och mjölk ändå, så han öppnar skafferiet och ska ta fram müslin men upptäcker då att det är tomt i burken. Han öppnar då nederskåpet till skafferiet för att se om det finns nån refill att fylla burken med, men finner istället en halväten chipspåse! Halleluljamoment liksom. Så Joel fortsätter sin lilla kvällsfika-buffé med att mumsa chipsen som blivit över sedan förra veckans fredagsmys. Men trots chipsfrossan är Joel inte nöjd. Han återgår nu till vad som var ursprungsplanen för kvällsfikat, hittar lite müsli längst in i skafferiet, häller ner i en skål och fyller på med mjölk och avslutar sedan frosseriet så som han hade planerat att börja det.
- Man sover ju mycket bättre om man somnar mätt!

Att födas med den där karlns ämnesomsättning vore ju helt amazing!

Sommarpanik

Jag har inte fått något slutgiltigt besked ang mitt sommarjobb än och det börjar bli riktigt jobbigt att bara gå runt och vänta, känns som att gå runt och vänta på att en dom ska falla (inbillar jag mig iaf, för vad vet jag, har aldrig väntat på någon dom). Det är snart maj och jag vill ju liksom börja planera inför sommaren, sånt man kan vänta och länga efter nu på sluttampen av terminen. Just nu känns det bara jobbigt och helst vill jag inte ens tänka på att det är sommarlov om ungefär en månad! Skulle det inte bli något av sommarjobbet är ekonomin för hela sommaren och resten av tiden fram till nästa sommar helt körd i botten, en skrämmande tanke! men då får jag väl lösa det på bästa tänkbara kreativa sätt, kanske kan pappa betala mig en tjuga varje gång jag klipper gräset eller nåt...


Gamm-fest´n

I lördags var det ju klassfest med pensionärstema och det blev en mycket lyckad kväll! Många hade verkligen lyckats bra med utklädningen och till och med en rullator och en käpp fanns på plats! Rullatorn fick senare på natten åka taxi hem med sin ägare, chaufförn måste ju ha blivit brydd när en 20-årig tjej kom drgandes med en rullator 02:30 och ville ha skjuts hem, haha! Roliga lekar blev det också, god mat, några tal, en och annan snapsvisa och många många skratt! Folk droppade av eftersom och tillslut va vi cirka sju pers som satt kvar och pratade och spelade "Tjejsnack", kom hem runt 03:30-snåret och somnade på direkten. Nu måste vi se till att ordna med fler klassfester, vi har ju himla skoj tillsammans och vi har ju faktiskt bara ett obligatoriskt år kvar på utbildningen och sen kommer alla spridas för vinden igen. Här bjuder jag på en bild på min outfit;


Foto: Emelie Svensson

End of schoolweek


Fredag igen, det var ju nyss måndag! herregud! Fredag idag alltså lördag imorrn och då blire fest! Inte vilken fest som helst utan en riktig klasfest faktiskt, med hela 21 stycken av totalt 28 i klassen vilket absolut är rekord, så nära en sittning man komma med så pass "få" deltagare, de flesta ställen vill helst ha runt 30 deltagare, vilket vi ju är en omöjlighet för oss. Så vi tog saken i egna händer och hyrde kvarterslokal på Nydalahöjd och har bokat in Catering som kör ut 3-rätters till oss :) Temat för kvällen är; Pensionär/"Kom som du är som 70-åring!" haha! jag har inhandlat en riktigt tjusig dräkt på Kupan som jag ska matcha med stora läsglasögon a´la 70-tal hängandes i senilsnöre, clips-örhängen, stram knut och lågklackat! Blir även en del pensionärsinspirerande underhållning under kvällen som Bingo och "pensionär med knorr" som är en variant av den gamla barnkalasklassikern "sätta knorren på grisen" ;) Tror det kommer bli succé!

Idag har vi haft psykologi i skolan och även övat lite praktiskt med att lägga lite anestesi (bedövning) injektioner, idag var det dax för den omtalade (i våra kretsar iaf) Mandibularisinjektionen där man bedövar halva underkäken på en och samma gång, i samma stick! Riktigt roligt.

Ikväll blir det bara mys på hemmaplan samt även lite pyssel inför morgondagen.
Trevlig helg!

Time is all around

Sitter och dricker kvälls-te ur den blommiga favoritmuggen och lyssnar på Regina Spektor, vet egentligen att te vid den här tidpunkten är en dålig idé, miniblåsan och jag kommer få springa på toa flera gånger i natt. Men gott är det ju. Igår åkte vi på en liten utflykt till Sundsvall och mötte upp systrarna för en heldag på Birsta! Vi skulle även byta tillbaks bilar, våran bil blev kvar i Hede efter lovet pga en reperation som drog ut på tiden, och därmed fick jag åka pappas bil upp när lovet va slut, sen bytte pappa in den bilen här i Umeå, och ja, massa hit och dit helt enkelt. Så efter många timmars strosande och shoppande (inte jag dock, min ekonomi är sämre än sämst just nu) bytte vi bilar och åkte åt varsitt håll igen, med rätt bil. En trevlig dag, är så glad att vi har sån bra kontakt och fin relation till varandra vi systrar, att vi hittar på saker tillsammans och alltid har kul! Det värmer i hjärtat.

Ny vecka och ny kursstart idag, sjukdomslära, verkar väl rätt intressant. Så just nu läser vi psykologi I, sjukdomslära och lär oss lägga bedövning samtidigt, ja kanske inte samtidigt bokstavligt talat, men parallellt med varandra. En rätt härlig mix tycker jag :)

Nu är teet slut och jag är kissnödig så jag säger godnatt!


sisters! yngst är längst, inte okej.


Dagens Iris




Galen Iris! På skidtur till Sododalen/Sonfjället, påsken 2010

Långsamt

Konstig dag. Fick reda på igår att dagens psykologiföreläsning va inställd, så därmed blev jag ledig idag, skönt tyckte jag igårkväll nu vill jag helst bara att den ska ta slut. Jag vet egentligen inte varför, jag hatar att vilja att dagar ska ta slut, tycker att det är en onödig känsla, dagen kommer ju ändå att ta slut så småningom så varför skynda på? Har varit sjukligt uttråkad hela kvällen, men ändå alldeles för lat/omotiverad/oinspirerad/trött för att ta tag i saken och hitta på något att råda bot på tristessen med. Det är en vidrig känsla, att nästan krypa på väggarna av uttråkning men ändå vara helt oförmögen att göra nåt åt saken, ingenting känns roligt eller spännande på något sätt, när inget alternativ känns som rätt tidsfördriv. Jag blir så frustrerad på mig själv, det är bara jag som kan göra nåt åt saken och jag är också den enda personen som motarbetar mig själv. Moment 22. Äh, nu är det iallafall legitimt att lägga sig och faktiskt invänta att en ny, förhoppningsvis mer stimulerande, dag!
Kanske är sant som mamma & pappa sa när man va liten; "Det är bra att ha tråkigt ibland för då uppskattar man det roliga mer" eller hur tusan det nu va... jadajada.

Ett år sedan

I går var det precis ett år sedan jag och Joel körde galet långt på en och samma dag (Hede-Nynäshamn-Umeå) för att hämta hem en liten Springer Spaniel tjej - IRIS! Tänk så fort tiden går!

På väg hem från kenneln i Nynäshamn


Liten!
Jag bara undrar; Är inte detta det sötaste som nånsin vandrat på jorden med fyra tassar?

På sistånde

  • Firat påsk i Ransundet tillsammans med Iris och älsklingen med familj
  • Pimplat, inget napp men dock en tålamodsprövning
  • Ätit massa god mat
  • Börjat komma överens med rödvinet
  • Druckit öl i solen
  • Fått 1000 nya fräknar och en lätt röd nyans i facet
  • Träffat min underbara familj
  • Åkt massa skidor, cirka fem mil sammanlagt!
  • Läst ut en bok (Våga Flyga - Lisa Jewel)
  • Börjat läsa en ny bok och inse efter 20 sidor att jag redan läst den
  • Invaggat mig i en skön lunk och vill helst stanna i den här lugna bubblan ett tag till

Hemma



/uppdaterar mer senare