Hey ho, let's go

Då var allting lastat. Två släpvagnar + 2,5 fullproppade bilar (Joels säknas bara som 1/2 eftersom det ej är en combi). Trots detta kommer mina två kära retro-fotöljer få stanna hemma... + våra cyklar!! menmen. Jag förstår inte vart alla grejer kommer ifrån?! detta är ju ändå bara för två pers i en en tvåa. Skrämmande. Men nu bär det iaf av, och illamåendet håller i sig... men det känns även mycket bra! och innerst inne är jag överlycklig, bara den lilla rädda Emma och all nervositet som smyger fram och tar plats. Så nästa gång ni hör från mig är jag i Umeå! Vet ej hur det blir med internet första tiden, men jag ska rapportera, var så säker :)

Whish us luck!

Hemma igen, men snart dax att byta

Ja hej hallå dagboken. Kroatien var ett fantastiskt land och jag rekommenderar alla varmt att åka dit. Fina omgivningar och häpnandsväckande vyer. Trevligt (och lugnt!) folk, god mat, vackert, varmt, rent, hav med finaste nyansen av blå. Jag och älskling hade en toppen vecka och nu känner jag mig verkligen utvilad och redo (?) för nya äventyr!

På torsdag går alltså flyttlasset mot Umeå. Framför allt mycket förväntansfull och glad men nervositeten ligger där bak och gnager som ett lätt illamående. Håller på med de sista (eh?) förberedelserna nu. Har haft goa Linnea på besök som varit en ängel! Hjälp mig städa ur garderoben och skohyllorna, tack för det baby!

Det är stort det här hörrni. Jag har just adressändrat mig! Jiiisus. Inte bara det att jag ska flytta till en ny stad, jag ska bli sambo (visserligen redan beprövat med goda resultat) börja studera, inreda ett eget bo, vårat hem... allt nytt på en gång! Då har jag nog rätt att vara lite illamående ibland va?

Jag ska fortsätta "påta" på med allt, men jag uppdaterar innan jag beger mig av på färden, var så säker :)


Nu är vi redo för avfärd

Passet är återhittat, väskan är färdigpackad, jag är nyduchad och färdig för natten, nu är de godnatt och imornbitti börjar färden! Jiipiie!! Ses om en vecka! Au Revoir.




Baby, you're giving me a heartattack!

12 timmar innan färden mot Arlanda börjar så säger han "Ja, jag vet ju egentligen inte vart mitt pass är...."
Gaah!!! Nu har han dock konstaterat att det antagligen ligger nedpackat i en låda i ett garage....antagligen....
voijne voijne. Wish us luck!!!!!!

Snart kan jag andas ut

Den här veckan har verkligen bara susat förbi. Har försökt packa ihop "flickrummet" mitt så gott det går, inför dn stundande flytten norröver. Samtidigt har jag försökt organisera ihop mig lite inför semsterveckan som väntar med start lördag! Här även sålt min (kära) bil, Lotta! Men det var faktsikt mest skönt! Jag har inte varit en speciellt omtänksam ägare till henne nu på slutet, hon har ju mest fått stått på gården stackarn! Hade inte tankat henne sen slutet av Juni!! det kanske säger ungefär hur mycket (lite) jag använde bilen. Farbror med sambo är numera ägare till den lilla manicken.

Imorn är det sista dagen (för den här gången?) på PIAB. Både skönt och jobbigt, som det brukar vara nivet. Men nu är det dax för nya äventyr i livet. Med Umeå, studier och allt vad det nu innebär. Men fösta lilla äventyret är som sagt en vecka längs Kroatiens kust, halleluljah vad härligt!

En ärlig kommentar är alltid uppfriskande

Hannes (bekymmrad): Men Emma... så här ska det väl inte se ut!? (tar i min tröja)
Emma: Joo.. det ska vara så.. det här är ju fastsytt i tröjan.
Hannes: Jag tycker det ser ut som våran gammla duk!


Kroatien / Makarska rivieran / Brela

Ja just det! Kanske missat att berätta att jag och Joel ska åka till Kroatien! Japp, 16-23 augusti. Japp, alltså nästa lördag åker vi! (ja heeregud) Lite sol & värme med min underbara! Bad, upptäckter, vila, god mat, mys, kärlek, bada mera, sola, njuta, leva!! Dessutom har jag bara fem arbetsdagar kvar framför mig! Det känns positivt, framtiden är ljus & ljuv.


Det är fredag

Helg igen! Och jag är ett oskrivet blad. Helt allvarligt tror jag det är första helgen som är helt oplanerad för mig hittills år 2008! Ja jösses (som min lillebror brukar säga) Jag vet inte om det är skönt eller jobbigt. Men jag intalar mig att det är skönt, och så får det vara.

Jag kollar tv

Ungefär 3 gånger i månaden kollar jag på TV, om man räknar in de gånger jag ser nån dvdfilm, kanske mitt månatliga tv-brukande landar på snitt 5 gånger/mån. Jag är usel på att kolla! Jag bannar migsjälv för det ibland, men sen kommer jag på varför det är som det är. Här hemma hos pappa finns det typ 6 dosor, jag vet aldrig vilken jag ska använda, vilket resulterar i att jag helt random testtrycker nån knapp på varje dosa. Jag behöver cirka 3 minuter bara för att få igång tv-helvetet. Sen finns det två olika boxar, och jag vet aldrig volka kanaler som finns på vilken box. en visar det sig att 1:an ligger på 1:a boxen, på kanal 55 eller nåt liknande. 4:an på den andra, kanal 87. Är det logiskt? nej, det är åthelvete. Jag gillar inte grejen med att jag måste kämpa för att kunna se tv. I kampen får man också väga in att vi bor 4 pers här, med olika smaker & tider som ska passa in, fast vi brukat köra på att "paxa" tider, vilket iofs inte brukar störa mig så mycket eftersom jag nästan aldrig ska se någonting. Men om jag då för en gångs skull SKA se något blir jag ju såklart vansinnig om någon annan lyckats "paxa" tv'n före.

När jag väl fått igång tv'n, har jag alltid missat inledningen av programmet (oftast för att det tar några minuter att hitta kanalen). Jag ligger bekvämt tillrätta i soffan och inser att jag fortfarande har usel syn och inte ser texten på 7 meters avstånd. suck. 3 minuters tittande, sen är det reklam och ungefär där tog miott tålamod slut.

Idag har jag iallafall lyckats se 30 minuters söndagsunderhållning på 4:an, "det sociala spelet", det tar sig!
Nya glasögon och en god portion tålamod (samt en instruktionsbok for dummies om hur tvapparaturen funkar) så kanske även jag kan bli en riktig tvtittare en dag!?!?!