Ledig måndag

Igår hade jag ännu en ledig dag (l y x) och tog således tag i ett nytt projekt: GARDEROBEN!


Första etappen: de "hängade objekten" dvs skjortor, kjolar, klänningar!
Tjoho!

Nostalgi

Skulle hämta några lådor nere från förrådet att lägga de utrensade böckerna i för att sedan köra dom till Myrorna. I en av lådorna hittade jag den här underbara manicken! Vilken nostalgi!


Minns så väl än idag den julen jag fick den i julklapp, tror det kan ha varit -98 kanske? Mina systrar fick också varsin, men pappa sa lite i smyg till mig senare att min var lite värre än deras, för jag var ju äldst och skulle därmed vara mer försiktig med min. Jag kände mig mycket stolt att ha fått det förtroendet av mina föräldrar, och fått en sån fin kassettbandspelare, självklart skulle jag vara rädd om den, superförsiktigt! och det måste jag verkligen ha varit eftersom den finns kvar idag 12 år senare! Att jag släpat med en grej hit till Umeå som aldrig någonsin mer kommer att användas! Min fina kassetbandspelare. Tänk när man satt i bilen och lyssnade på sina egenkomponerade blandband, och sen när batteriet började ta slut så spelades musiken så vansinnigt långsamt, tonerna släpades fram i slowmotion, men man ville så gärna lyssna lite till, bara lite till!

Jag har avverkat tre Ipods sedan 2006, men denna består! Halleluljah!

Ledig dag

Igår hade jag en ledig dag, ledig dag = påbörja något projekt! så brukar det ofta bli för mig. Igår fick jag ett ryck och slet ner alla böcker från bokhyllan och tänkte rensa ut lite skit därifrån. Typ pocketböcker som följt med nån tidning jag köpte 2005. Typ böcker från Joels "köpa-djupa-och-svåra-filosofiska-böcker-period". Ja, han har haft en sån period min karl, håller väl till viss del i sig än idag, men förut var det mer extremt. Ni ska bara veta vilka titlar som trängs i vår bokhylla. Nu är det fint och ordning och reda i vår kära hylla. Försökte hålla mig till någon slags stuktur och ställa tillbaka böckerna i "tema ordning" dvs, kokböcker/matinspiration på en hylla osv. Men det höll inte så länge, nu står "Bonniers stora bok om stickning" brevid "kärleksdikt från hela världen"... menmen, lite mer ordning är det iaf.


Kaoz


"hehe, den här boken kan ju Myrorna få roa sig med att försöka få såld" /Joel

Dagens känsla:

HATAR ALLA JÄVLA PUCKON SOM INTE TILLÄMPAR PRINCIPEN MED HÖGERTRAFIK PÅ CYKELVÄGARNA!!!!!!!!
Jag cyklade lydigt och enligt reglerna på min sida av vägen, dvs höger, och idioten jag mötte cyklade också på "min sida" och noterade inte alls den laglydiga tjejen som kom mötandes, bromsade INTE och rammade rakt in i mig!  AAJJ!! Arg tjej fräser till idiotisk kille: "Det är faktiskt högertrafik som gäller på cykelvägarna med!!!!"
Så här ser mitt högra lår ut nu (varning för nakenchock)


Plötsligt händer det!

På min 20-års dag fick jag denna orkidé i present. Den blommade väldigt fint då, sedan trillade blommorna av och har inte återkommit. TILLS NU! snart tre år senare så öppnar sig knopparna och en blomma tittar ut! Och det finns dessutom fler knoppar som bara väntar på att få blomma ut :) Hallelulja! Man ska aldrig ge sig!

Blomman har spenderat de två senaste sommrarna hos mormor på "Rehab" det var nog det som gjorde susen...

Förhoppningsvis den sista

Är hemma på liten mellanlandning, har varit borta på Östra Paviljongen och skrivit sista tentan för terminen!! wiiho :) Eller förhoppningsvis är det sista tentan, om jag inte åker på omtenta på den här då.. men jag hoppashoppas att jag klarar mig! Ska strax cykla ner på skolan igen och ta emot lite patienter, dax för ännu ett klinikpass. Imorrn ska jag på utvecklingssamtal på skolan, (like högstadiet all over again) ska prata lite om hur det går på klinik med patienterna.

Dagens fynd & lycka: 2 kg apelsiner för 9,90:- på ICA Mariehem (den bästa ICA´n)

Say Cheese!

Har haft pappa och lillasyster lillasyster Ida här på besök över helgen, vilket varit mycket trevligt! Pappa har lite (eller mycket) problem med uttalet ibland... eller kanske inte uttalet egentligen, problem med att säga rätt helt enkelt!
Exempel:
* Någon som vet vem Maria Mozzarelli är? *
* Pappa undrade även om Joel hade den där Renfälls-boken? (Ingen fattar nånting vad han menar, tror möjligen att han dillar om någon samisk skrift) tills vi kommer fram till att han undrar om Joel har den
där REINFELDTS-boken ;)
*Pappa tycker att det börjar skumma så tidigt här i Umeå (och syftar alltså på den tidpunkten då ljuset börjar försvinna och dagen går mot kväll)
 
Han är rolig min pappa! :) Och det var så himla skoj att ha dom här ihelgen!

*=Ska GIVETVIS vara Montazami och inte nån italiensk ost...

Jag fick feeling

Jag fick julfeeling här på kvällskvisten.
Gillar den här jullåten från förra året mycket :)
 

Städsöndag

Ihelgen har det pågått en MAJOR städinsats här hemma. Igår rensade vi ur köksskåpen på massa skräp, saker som ställdes in i skåpen för dryga två år sedan och som inte fått lämna sin plats sen dess. Alltså onödiga saker. Vi hade tydligen en hel del onödiga saker, för vi fick ihop två fulla bananlådor och två ICA pappkassar. Det blev väldigt luftigt och fint i skåpen :) Idag fortsatte insatsstyrkan, tvättid 7-12, frostade av frysen (inte en dag för sent, var nästan mer is än frysvaror där) städade ur skafferi och kylskåp, slängde massa mysiga grejjer som gått ut för både 1, 2 och 3 år sedan ;) Sen for vi och fyllde upp kyl och skafferi igen, veckohandling på Maxi. Innan vi kände oss klara för dagen blev det dammsugning, skurning och badrumssanering också. Riktigt riktigt gött när allt detta var gjort. Älskar "efter-städ" känslan, total tillfredställelse. Rent, fräscht och väldoftande överallt. Jag kanske inte kan påstå att jag tycker det är roligt att städa, men det är å andra sidan inte heller direkt tråkigt. Om man få lägger till den härliga känslan som kommer när det väl är klart så väger det helt klart över åt det roliga hållet. Nu ska jag bara fortsätt njuta av vår fina nystädade lägenhet :)

Fredagsmysmeny

Joel tänkte; "Måttfullhet" idag när han inhandlade fredagsmyset, det blev alltså "bara" 200 g chips...


Men det vägde han upp med att köpa dipp till chipsen istället....


Man skulle haft den karlns ämnesomsättning... vilken dröm!

Nu ska jag kraschlanda i soffan och stanna där tills ögonen ramlar ihop. Trevlig Helg!
:) 


Torsdag

Idag har jag pluggat, sprungit, pluggat, fikat, pluggat. Men dagen avrundades med ett biobesök, såg "The Social Network" rekommenderas, mycket bra film!
Dåligt med biobesöket: gammal man med ljudlig, äcklig slemhosta och slemmiga harklingar. Jag fixarintefixarintefixarINTE sånna ljud, det gör mig alldeles fullkomligt galen och så irriterad att mitt innanmäte hettas upp till hundratals grader och jag vill spy ut glödande lava på mannen. Bara han slutar slemma... bara han slutar hosta. Lyckligtvis var filmen mycket bra (och med jävligt hög volym) och lyckades distrahera mig från att endast haka upp mig på Mr.Slem snett bakom. Imorrn väntar terminens näst sista tenta, men efter det är ÄRE HELG! Nu svider mina ögon så jag sägr god natt.

Vaaaarsego!



När klockan börjar bli runt 16-16:30 snåret, då sätter sig Iris till rätta framför sin matskål och visar klart och tydligt att "Nu misann är det dax för middag" och så väntar hon så snällt (nja, gnäller faktiskt en del) på att få sin mat serverad. Idag gjorde även husse samma sak... (men han behövde inte äta sin mat ur skål på golvet)
Vi säger alltid Varsegod till Iris innan hon får sin mat och ibland brukar vi testa henne och slänga in lite andra ord som "Varan" eller "Varsebli" istället för varsegod, och då ser hon alldeles förvånad ut, men icke att hon rör maten förrän hon fått ett riktig Varsegod!


Väntar på att fyllas....