A bullet in my head

Öhh
Något seg idag. Min kropp har två fyllor att bearbeta. Har haft en sån jäkla kul helg! Fredag - Med Linnea, obligatorisk förfest hemma hos mig. Rev ut halva min garderob och skrattade tills magen vred sig. Slappade till det med färdig-pizza, vi som annars brukar laga såna extravaganta och komplicerade middagar.. :) Drack bacardidrinkar och shottade. Sen drog vi på Nell, knepigt folk ute och DJ Cute var inte värd 90 spänn! Men det var där emot välkomstdrinken vi fick, mumms!
Åkte hem till Hede med morgonbussen, slängde i mig en korv, sen bar det iväg igen! Mot Ramundberget och after skii 1000, Åkte bil med Joel, Gurra, Rickard och med Martin som chaufför. Så underbart okomplicerat att bara vara med killar ibland. Började dricka igen runt 13.00 tiden. Uppe på after skin var det strålade sol och stämmningen var på topp :) halva Hede's ungdoms elit var där. Drack 7.0:a ur termosen och pimplade öl med Linda i solen. Jag slog förresten alla rekord i att vara onyttig igår
frukost - korv m. bröd, lunch - hamburgare, middag - kebab tallrik. Alkohol och köttbullar (!) däremellan.

Efterfesten hemma i Hede var slak, så jag gick hem tidigt. Sov nio tunga timmar, men kroppen är fortfarande inte återhämtad.

Livet är en fest.

Nu ska jag vara hemma ända till på tisdag, skönt.

Trasig
Som de flesta kanske vet så är mina glasögon pajj igen, och nu tänker jag fan inte laga dom igen, kan ju inte leva ett normalt liv i dem! Anledningen till att de gick sönder var att jag lyfta upp Hannes i min famn, och hans huvud råkade åka in i mina glasögon, ingen hård smäll alls, och de gick helt rakt av! otroligt.
Håller på för fullt att leta nya bågar, står mellan de här två: Hjälp mig! Alla synpunkter välkommnas.
 ??


After skii 1000


Soligt&Fräknigt



Ikväll ska jag gå nykter på en majbrasa, det var ett tag sen det hände. Kanske i 7:an? :)

PUSS

Just allow me one breath

Puh.
Snart är den värsta veckan i världshistroien över. Men inte rikitgt än. Jag sitter med andan i halsen och svett på ryggen på bibblan och tokskriver, imorrn ska hela undersökandejournalistik vara klart.. men det är det inte. Jag och Linnea får vara supereffektiva imorrn alltså.

Har varit så uppjagad hela veckan, mitt liv har varit en konstig blanding mellan supereffektivitet och ångest och obotlig trötthet. Men ihelgen ska jag pusta ut och glömma allt med två fyllor. Gött mos.

Vi börjar imorrn. Jag och Linnea ska äntligen få stå på min balkong med en cigg i handen och klura på världsproblem. Kanske ska ta fram mina "trädgårdsmöbler" dagen till ära? Borde kanske snarare heta betongmöbler...?

MJÄH, nu blir jag utloggad från det här systemet om 5 min, better hurry.

A n d a s.


It's always a pleasure to sing and dance with you.


Drip Drop Teardrop

Höger- eller vänsterhänt: Höger, om de flesta andra.

Humör just nu: Lycklig : )

Favoritgodis: Choklad och Lakris.

Är det nåt du absolut inte äter: Kalvsylta, men annars är jag inte så kräsen

Kläder just nu: Mörka Gina Tricot Jeans, svara skor från Din Sko, svart tröja med "spooky" tryck, Weekdays och en röd väst från Only. Röd Klocka från Axcent.

Musik just nu: Ingen alls faktsikt, surret av Mp3a's tjejelit.

Sommarplaner: Jobb på ett älderboende + en fabrik. JOBBAJOBBAJOBBA och spara massa pengar. Bo med Joel, bada och leka med Molly.

Saft eller alkohol: Just nu prioriterar jag alkohol.

Hur många kuddar sover du med: En räcker ju
Favoritväder: Starka höstvindar en solig dag bland färgsprakade träd

Morgon- eller nattmänniska: Morgon, jag har så svårt att hålla mig vaken på kvällarna

Sparare eller slösare: En sund blanding däremellan.

Kommer du ihåg din första kärlek: Ja, det gör jag. Han hette Magnus och jag "lurade till mig" pussar av han i lekparken som låg mellan våra hus

Tror du på mirakel: Jadå, man ska aldrig sluta tro.

Hur många barn vill du ha när du blir stor: Minst tre

Bio eller promenad: Först Bio, sen promenad med reflektionsprat om filmen

Stjärntecken? Väldigt mycket typisk stenbock

Rädd för insekter? Nej, varför ska jag vara det? De är ju så små och ofarliga (iaf i Sverige)

Största svaghet: Urdåligt tålamod

Det här är jag bra på: Åka skidor, lyssna på andra, imitera Carola, koka gröt, planera

Chips, morötter eller godis? Godis.

Pizza eller hamburgare? Hamburgare

Skriver du dagbok? Ibland. Förut var jag en flitig dagboksskrivare, men nu har jag lärt mig att prata om mina problem och tankar istället.

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Har haft en piercing i naveln (14-års-revolt) och en tatuering kommer inom kort.

Stökigt eller välstädat? Välstädat, helt klart.

Är du rädd för blod? JAAA. Det är fruktansvärt

Saltar du på maten? Inte ofta. Det är inte nyttigt med mycket salt.

Gillar du att sjunga? Nä, för det låter förjävligt

Anser du att du är stark?
Lite.

Brukar du sola? Försiktigt i skuggan

Vad gör du om du får hicka? Håller andan

Kaffe, te eller inget? Båda. Kaffe på dagen, te på kvällen

Har du en besatthet? Av skor, ja.


Skolan är igång igen. Jag är lycklig inombords, ingenting kan förstöra detta, inte ens en trave med ogjorda skolarbeten som ligger. DET ÄR VÅR!

Heja Världen


That's when I reach for my revolver

Impulsivitet
Fick ett akut  jag-måste-hitta-på-något(helst galet)-ryck i torsdags och lyckades lura med mig Joel på en tripp till Sundsvall. Lånade pappas Mondeo och susade iväg de 25 milen. Jag älskar att åka bil, och köra med för den delen. Det är en sån frihet att bara kunna åka iväg sådär, så himla härligt. Se på den svenska idyllen som passerar utanför bilrutan. Fikade korv och glass (givet inslag i en lyckad bilresa) och lyssnade på massa 90-tals musik och nostalgitrippade tillsammans. Det blir alltid en massa tok när vi slår våra huvuden ihop, skrattade och flamsade hela dagen. Väl i Sundsvall rabbades av shoppingpanik och blockaerades totalt i mitt shopping-sinne. Bara för att man är i en anna stad är man liksom inställd på att hitta hur mkt grejjer som helst som man vill ha! Men några fynd gjorde jag allt :) En eventuell klänning till studenten iaf, får se hur det blir. Den är lite för "plutt-i-nuttig" med blommor och spetsar, jag vill inte vara söt, jag vill vara snygg och sexig! Efter ännu en glass, en obligatorisk runda inne på IKEA och middag på da donk åkte vi hemöver igen. Älskar lagomt impulsiva grejjer, det får inte vara too much, för då får jag panik, men lite lagom crazy :)

Musik
Moby - That's when I reach for my revolver
Yeah Yeah Yeahs - Gold Lion
Nick Cave and the bad seeds - Into my arms
Silverchair - Miss you love

Kurre är tillbaka.


Hunk - Damien Rice
 


Come feel my lovehandles


Efterdyndingar
Påsken dröjer sig kvar i mitt minne. Blev inte som jag hade tänkt mig riktigt (men vad fan blir det?). Halva familjen låg däckade i influensa, jag klarade mig dock från smittan. Blev inte så mycket ute som jag ville. Var iaf kul att få komma iväg en sväng och vara i fjäll atmosfären (för på själva fjället var vi ju knappt) Fick iaf åka lite skidor och sola lite. Åt massa god mat och godis såklart :) Man känner sig rätt däst efter en såndär helg, skönt att komma hem till vardagen igen. Duscha, ta på ett par tajta jeans, sminka sig lite och äta lite nyttigt igen.

La Dolce Vita
Jag vill äta ost och kex och leva la dolce vita, inte sitta inne på en svettig fabrik som luktar gummi och slita. Det här är mitt sista lov, jag borde njuta av ungdomens glada kravlösa tillvaro. Men jag kommer få det glam sen iaf, när lönen kommer och jag kan shoppa och njuta! En feting bolags-beställning ligger på lur, det är ju för fan bara F E M T I O dagar kvar till student,. bäst att värma upp!

Projekt
Jag (i sammarbete med min far) ska nu öka min effektivitet på aktieinvest.se, ska bli aktiv där nu och tjäna storkovan! Målet är att kunna få ut en vinst på cirka 10000:- till sommarn, för då vill/ska jag köpa en bärbardator! A Dream Come True. Ska ju inte flytta hem någe mer, då är de bra med en egen dator + att jag har värsta uppslaget till en roman i huvudet, jag vill skirvaskrivaskriva. Om det går åt pipan med aktierna får jag väl slita ännu hårdare i sommar så jag har råd.

Glädje
Imorrn får jag träffa Linnea Min Linnea en snabbis, ska bli underbart. Avslutade just ett 81 minuter långt samtal med henne. Hon är bäst.
You are the one, you're my number one. The biggest treassure I'll ever find



Jag säger som Sophie Zelmani sjunger - You, it's always y o u.
J

Hannes första påskägg
 

Härliga Härjedalen


All that glitter is gold

Vardags dramatik
En dag som började på ett sätt och slutade helt annorlunda. Egentligen ingen big deal, men jag och min planering. Istället för ösd och utgång fick jag ut på ett riktigt äventyr! Åkte den läskiga Svegs-bussen, och hoppade av i Svenstavik, värsta gangasta-placet och jag var ensam, kall och rädd. Pappa kom på sin vita springare (en lila ford mondeo -98) och räddade mig! Tur det. Moa var på ridskolan, så hux flux stod jag på en läktare och titta på hästarna (hu, ännu mera läskigt). Ett korv-stopp bara, sen var jag hemma. En rätt rejäl omväg för att komma hem, men nu är jag hemma och välbehållen, trots denna otrooooligt dramatiska hemfärd! (kunde ha slutat hur som helst) och nu är det P Å S K L O V!

Emma 2.0
En förbättrad version av mig själv håller på att träda fram. Jag börjar komma till insikt med vissa saker, och känner hur en inre välmående harmoni kan vara nära. Detta är en långsamtgående process, som ska få ta tid. Det är de små knuffarna i rätt riktning som räknas.

* Jag drar tandtråd varje dag
* Jag ger efter för mina begär (snus, godis, alkohol, sex, you name it)
* Jag börjar allt mer acceptera min kropp och dess shape
* Jag försöker vara mer vänlig och tillmötesgående mot min medmänniskor
* Jag försöker vifta bort dåligt-samvete-känslor, det tär bara på en

För att få känna en inre välmående harmoni är inte det lättaste, men jag försöker! det kommer att lyckas en dag : ) Jag vill, och hoppas att alla människor har en slags:
 "bli-en-bättre-människa-för-min-egen-skull-strategi"

Appropå Begär
Jag är grymt festa-sugen! Har inte varit full sedan Umeå Open (det var visserligen en 2-dagars men ändå) och det var ju för bövelen i Mars. Tragiskt. Inte blir det bättre av att jag sitter här vid datorn och lyssnar på låtar som Say Say Say - Hi Tack!  Lär ju inte direkt bli partyparty här i Hede.. suck.




Så söt så jag dör.


Musik idag:
Gnarls Barkley - Crazy
Håkan Hellström - Tretton
Röyksopp - Poor Leno


There's no time for education



It's OK, come on, there's no time for education, so let's go
Tiden står rätt stilla i mitt förvirrade liv, händer inte mycket. Tankarna är någonannan stans, de har letat sig bort till den 9:e Juni. Allting krestar kring studenten just nu. Varje dag, överallt, hursomhelst. Jag planerar min lilla bjudning på själva dagen. Jag och Sandy ska beställa blåsor från United States Of America. Släkten tjatar och gnatar över att jag inte önskar mig något speciellt i present. Emma syr på min balklänning, och jag har testat den en gång, så damned snygg! Fast den var lite stor, färgen är perfekt, för man passar bäst i den om man är blek, vilket jag är konstant. Dessutom måste man nästan ha små bröst som jag för att passa i den. Tror de lätt skull "hoppa ur" urrigningen annars, och det vore ju inte så trevligt. Eftersom det inte går att ha BH under, så är de bäst att de håller sig på sin plats!
Projekt: Balklänning, måste ta form snart. Efter påsk, ingen idé att sätta in en sund livsstil nu när jag ska vara hemma i 1,5 vecka, det kommer inte gå. Vill ju vara fit i klänningen, dessutom är det väldigt lätt att se lite "korvig" ut i det där tyget, bäst att hålla in magen! Bäst att ha till den gamla hederliga havrgegyrnsgröts-dieten!

Jag borde ha time for education, för alla uppgifter står mig upp i halsen. Suck, allting ska dessutom vara klart veckan efter påsk, och jag hatar att behöva plugga på loven. Jag ska dessutom jobba fem dagar på mitt lov. There's no time, no time at all.

Definitioner
Jag och mamma har satt upp definitionen på en "stor lägenhet" Om man måste byta uttag när man dammsuger, så bor man stort! Och det är iriterande nära att mitt bo kan lyda under den definitionen. OM jag slarvar lite längst bort mot fönstret så räcker sladden runt hela lägenheten, men det är med nöd och näppe!

Nu är det nära
Nu är påsklovet nära. AHHHH, det ska bli äckligt skönt. Jag ska åka massa skidor och äta massa godis och god mat. Ska få komma på fin middag hos mormor också! Bäst att jag inte tar min skjorta, förra gången höll det ju på att gå illa. Bristningsgränsen var nära vill jag lova, både för skjortans och min magsäcks elastisitet.

Musik:
Min husgud - Vilken babe!



'Cause I've been blindes by glitter and gold,
and my eyes need to rest from this light.

I'm always sunny inside

Äntligen
Jag tror molnen har skingrat sig lite i den tjocka mörka dimman som kallas framtid.
Det är klappat och klart med jobb i Hede hela sommaren. Först fyra veckor i Hedes överlägset största byggnad, ålderdomshemmet. Det känns sådär, men det blir en bra erfarenhet. Vart jag än ska bosätta mig kommer det alltid att finnas ett hem för gammlingar, bra att ha satt in foten där liksom. Sen blir det fyra veckor (eller förhoppningsvis mer) på Piab, min kära fabrik. Det är långtråkigt as hell, vore det inte för den feta lönen + alla dagliga kaffe raster skulle jag inte står ut :) Och eftersom jag inte har något liv i Hede kommer jag kunna jobba arslet av mig. Piab på veckorna, hemmet på helgerna. Jag tvekar inte att ha sju-dagars arbetsvecka, jag ska bli rik! Jag kommer att bli värsta girig nu när man börjar få r i k t i g LÖN! SEn ska jag bara spara, spara, spara och sen blir det ä v e n t y r.

Studenten och framförallt livet efteråt, känns inte lika skrämmande längre. Det ska bli kul och en underbar frihet. Jag litar på mig själv och mina förmågor, allting orndar sig till slut. Jag vägrar bli som den tragiska själ som sitter brevid mig här på bibblan och tittar på ams.se efter lediga jobb iklädd myskläder och är en bra bit över 40..

Idag/ikväll
Idag är vi lediga från skolan, jag passade på att sova länge för att lägga lite vila på lager, för ikväll blir det party och utgång och på tors börjar vi 8:15, tungt. Men jag är ung och full av liv :) Kan bli kul, men jag ska dricka vin, och då kan det sluta hur som helst. Ska snart träffa Sandra och plugga till morgondagens prov om "Medievärlden" i ämnet Mediekommunikation.

Åkommor
Jag har drabbats av i-lands-och-livsstils-åkomman, Ipod-pekfinger! Huden under nageln på höger pekfinger är liksom lite förtunnad och öm, detta kommer sig av alla gånger man drar i "hold-knappen" på iPoden (den är ganska trög + att jag gör det o f t a) det gör ont. Tror jag ska avlasta och rehabilitera mig genom att använda vänster pekfinger ett tag istället. Vilka problem jag har.

"And I get nothing done, as the sun moves up and down, without you"

Dagens Grattis
Grattis bäste Joel, 24 år idag! Låt smörgåstårtan smaka :)

Musik
Lenny Kravitz - Again
Jenny Wilson - common around here
Mario - Let me love you


Klänning till studenten?
Eller den här?
Den här är också snygg!


Over & out

Mp3a Tjallalalalaaa!

Just nu
Idag har jag hämtat ut min studentmössa! Den är så fin, jag blir så glad och lycklig. Alla studenter är på topphumör. Har även fått mina mjukisar med texten student 06 -text på, så snygga! Det är inte långt kvar nu, det är verkligen inte långt kvar. Studenten lurar runt hörnet och det känns skrämmande underbart.

Helgen
Verkligen folkfest hemma i Hede i helgen, skidskytte SM gick av staplen och alla letade sig ut ur stugorna och ut i det härliga solskenet. Skidskytte är verkligen en spännande sport, det är så mycket mer som kan gå fel, om man jämför med bara skidåkning. Skyttet och åkningen måste klaffa. Det är verkligen ren underhållning. Jag och Moa jobbade på eftermiddagen, stod i förvarningen. Det var verkligen kaos. Men vi var ett bra team som jobbade på bra, Ida hjälpte oss lite också, men hon var mest bara ivägen :)

Jobbade igår. Det gick skitdåligt. Vi körde fast, hittade inte stugorna där vi skulle städa. Hittade inga roliga fynd på hela dagen + att det blev en lååång dag, stannade ända till 4. Men det blir kosing =)


Konstaterande
Om två vuxna människor (50+) köper kroppspuder på Ica, finns det faktsikt ingen annan förklaring än att de ska hem och ta på latexdräkten och fram med piskan! Ibland är det bara så otroligt kul att vara fördomsfull och sätta etikett på människor som man möter :)


"Visa mig den maximala hastigheten, vart du vill så fort du kan, vart du vill, så fort du kan"


Tankar
Ibland får jag en sån otrolig längtan efter att stå på en balkong och röka (helst en mulen, regning dag). Även fast jag inte ens tycker att det är speciellt gott med cigg (inte nykter iaf) så ser det bara så lockande ut. Det ser verkligen ut som man står där och lutar armbågarna mot balkongräcket och funderar över livets mening, och faktiskt kommer på svaret! Man kanske kan lösa världsproblem där ute? Man ser sådär djup och fundersam ut, lagom vuxen och sofistikerad där man står och betraktar världen inifrån ett moln av rök och tankar. Men så tar jag en bonning snus istället och ser bara dum och korkad ut. What a shame.

Även fast man inte är speciellt clever om man röker, det är ju faktiskt dåligt för dig. Det är dumt.

Längtan
Jag längtar till påsklovet. Då ska jag, mamma, Staffan, Ida, Hannes och Moa (kanske, hon är 15 och oberäknelig) åka till "Stockåa" i M&M's stuga och bara myysa, åka skoter och skidor, ätar massa påskgodis och ta det lugnt. Det ska bli löövly. Precist vad jag behöver nu, en andpaus från allt.
Bara två veckor kvar, håll ut Emma, håll ut.

Musiken
Evergray - I'm sorry (grym cover på gammal klassiker)
Jens Lekman - Psycogirl
John Legend - Number One
Kanye West (kommer till sthlm jazzfestival) - Touch the sky


"you don't know anything
so don't ask me questions
you don't know anything
so please don't ask me any questions
you don't know anything
so don't ask me questions
just turn the music up
and keep your mouth shut"




Framtid?


Love ain't just a four letter word

Jag har suttit hela kvällen (nästan) och bara n j u t i t av denna dator! Jag önskar verkligen att jag hade en egen i Ösd, det är så bekvämt, och framförallt; roligt! att fixa med bilder, kommunicera (tackar högre makter för msn), och blogga såklart :) Känner att det är mycket jag skulle vilja skriva, men det ges sällan tid till det. Får passa på när jag är hemma.

Idag har varit en rikitig "jag-älskar-musik-dag", har sådana dagar då jag verkligen uppskattar musiken! Nostalgitrippade tillbaka med Håkan och albumet "känn ingen sorg för mig Göteborg" (grämer mig över att jag var halvt däckad på hans konsert förra helgen, it's a shame) Ska sussa in med ipoden tätt vid min sida inatt : )

Bäst idag:
Jens Lekman - A Sweet Summer's Night On Hammer Hill
Håkan Hellström - Uppsnärjd I Det Blå
Daniel Cirera - Dog - Girl's Are Such A Drag
Jenny Wilson - Love And Youth
Thin Lizzy - Dancing In The Moonlight
Madonna - Jump


Do you remember the riots in Umeå?



Min själsfrände





"You are my drug, you give me that kick I want and need"