Min sista dag som tonåring

Imorgon fyller jag 20 år. Idag är jag fortfarande bara 19 och en glad tonåring. Funderar på om jag skulle hitta på något speciellt för att hylla min sista dag som 19åring? Min hy har iofs haft en typ av tonårsrevolt på sistånde, varit i sämre skick än när jag var 14 och superpubertal. Kanske det får duga?

Jag skulle gissa att jag kommer vakna imorgonbitti och känna mig precis som vanligt, möjligen lite tröttare än vanligt bara. Jag har beställt uppvaktning till 06.30. Eftersom jag ska upp och jobba Imorn på självaste födelsedagen vilket känns %%&&##!!// !!!!!!! Menmen. Jag ska helt enkelt inte försöka tänka på att jag fyller år så blird et säkert bra. På kvällen väntar min älskling, en exotisk planka fylld med godsaker, en flaska skumpa och en cigarr! Så helt tokigt kan det inte bli.

/ Eder tonåring í 3,5 timma till,
Emma

Men så var det inte


Tolka hur du vill
Har jobbat hela dagen, börjar bli dax att gå hem när arbetskamrat A ber mig komma in i fikarummet.
Där får jag en spruta i armen av en man i blå joggingdress.

Så här var det
Har jobbat hela dagen, börjar bli dax att gå hem när arbetskamrat A frågar om jag vill komma in i fikarummet och få en spruta med influensavaccin. Jag går in och spruträdd som jag är blir jag genast svettig och lite snurrig men bestämmer mig för att inte sjåpa mig på nya jobbet. Får en spruta i armen av en man i blå joggingdress (men som alltså ska vara legitimerad läkare eller åtminstånde någon form av sköterska). Det gör inte ont, jag gråter inte, jag blir stolt över mig själv. Får ett plåster, och är nu alltså så imun man kan bli mot influensa av en spruta.

Så var det med det.

Årets bästa julklapp var en klurig rebus

Till sist var det bara tre paket kvar under granen, utan ägare, och jag, Moa och Ida satt utan paket efter att tomten lämnat huset. Mamma säger att vi kan ta ett paket var, det spelar ingen roll vem som får vilket. Alla paket är olika stora och tunga. Vi systrar tar ett varsitt och mamma säger lite försynt att det varit lite klent ekonomiskt på sistånde och att vi bara kan få ett paket var i år. Jag och mina systrar börjar bli misstänksamma och väldigt nyfikna. Vi öppnar paketen, i varje paket ligger en mandarin och en liten påse med bokstäver. Vi sitter som tre levande frågetecken innan mamma fortsätter och säger att ni måste vi sammarbeta. Med våra bokstäver tillsammans kommer vi kunna bilda en mening med sju ord. Vi fortsätter ut från vardagsrummet till köksbordet där vi börjar fundera över våran lilla ordlek. 24 bokstäver och två siffror ligger framför oss. Herregud vad svårt!! Efter ett tag börjar vi få ledtrådar, siffrorna ska vara först och bildar siffran 24. Andra ordet är ett substantiv säger mamma och Ida blir lite sur för hon vet inte vad ett substantiv är.
Vi fortsätter klura. Mamma & Staffan är snåla med ledtrådarna.
Men efter många om och men och olika konstellationer får vi fram denna mening:


image161

Från mig till er alla...

...En riktig god jul!!
Hoppas dagen varit till belåtenhet. Jag jobbar över hela julhelgen, vilket drar ner min julkänsla en del, har lite svårt för att slappna av bara. Tomteluvorna som är obligatoriska på jobbet gör verkligen inte saken bättre. Har iallafall haft en underbar kväll hemma med de närmsta, med mycket skratt, mat, paket & mys, precis som en julafton ska vara! Imorn är det jobb igen, men på onsdag ska jag äntligen slappna av med en ledig dag.

Förlåt för dålig uppdatering, men tiden räcker inte riktigt till, och nu har jag fått Stieg Larssons tredje och avslutande boj i Millenium-triologin, "Luftslottet som sprängdes" i julklapp av pappa, så nu kommer tiden vara ännu mera knapp.

God Jul & God fortsättning!


God Jul från Härliga Härjedalen

image155

image156

image157

image159

Hundratjugofem och femti tack

Yes, nu har jag börjat mitt nya jobb som butiksbiträde på ICA Nära Vemdalsskalet. Det är mycket att lära och jag är alldeles slut när jag kommer hem på kvällarna. När jag somnar fladdrar PLUnummer runt som en virvelvind i mitt huvud. Men det är kul och jag tror det kommer bli super. Fick en bra start på denna vecka, är nämligen ledig idag :) imorn börjar min fina vän Linda också, grejt! Dessutom bjuds det på julbord på kvällen i Vemdalen, inte illa!

Dock är jag lite frustrerad över att vi inte fått något schema ännu, vet alltså inte om jag jobbar på julafton, nyårsafton osv. Vilket gör mig lite galen eftersom jag vill planera! Men jag hoppas det är klart tills imorn iallafall.

Så vad gör jag på min lediga dag? Jag unnade mig sängläge till 10, vilket var mycket skönt efter två ansträngande arbetsdagar ;) Nu väntar jag på att temperaturen ska stiga lite, så jag kan åka ut på en skidtur!
Ska slå in de sista julklapparna och gosa massor med Mollsan, såklart.

Dagens citat

Helt appropå ingenting kommer denna mening in i ett samtal mellan mig & Linnea.

- Nämen titta där ligger någon och får fotvård!

Bästa tiden på dagen

ahh, nu är det snart äntligen läggdax! Bästa tiden på dagen då jag får lägga mig och läsa min superspännande bok, Jens Lapidus - Snabba Cash. Den boken gör mig helt fängslad, omöjlig att lägga ifrån sig.

Jag rekommenderar!



Vi önskar eder alla en fröjdefull jul

I hopp om att fånga upp lite extra julstämmning besökte jag kyrkan där Hedes lucia skulle krönas. De sjöng vackert och strålade allesammans, speciellt min lillasyster som var med i kören ;)

Dock sabbades hela den heliga saligheten i kyrkan fridfulla vrå av en massa irriterande små kids! Kan man allvarligt tycka att det är en bra ide som förälder att ta med sin 2åring till kyrkan vid ett sådans evenemang som kvällens? Inget barn under 7 år kan väl tycka att det är roligt och intressant? Resultatet blir hyperaktiva barn som inte kan sitta still, inte kan vara tysta och som tappar fattningen. Bakom mig satt det barn som rev sönder sidor i psalmboken, skrek, tjoade och tjimmade. Vilken stämmningsförstörare. Och nästan mer störande i sammanhanget är föräldrarnas panikslagna och smått-hysteriska "schhhhhhhhhhhhh" och "tyst!" och "sitt still" och "sluta". Lämna ungarna hemma tills den dagen de kan sitta stilla och tysta i 30 minuter.

Men lite mer julkänsla och insikt att det är a11 dagar kvar till julafton fick jag allt ändå.
Och jag fick höra min favorit jullåt "Gläns över sjö och strand".
Jag är på det stora hela nöjd alltså.

Inte alls som ett brev på posten

Som nämnt i tidigare inlägg skulle damen på alfakassan göra sitt bästa för att hinna behandla min ansökan i fredags. Om detta så skedde skulle jag få ett brev hemskickad idag som bekräftade min ersättning och en utbetalning skulle göras på torsdag. Fick jag något brev idag?

Nej.

Förstår att det måste varit jobbit för %%##""/ kvinnan att behandla min ansökan, jag menar de har ju bara haft cirka 1,5 månad på sig, så jag förstår ju såklart om det är stressigt för dem!! Jag vet såklart att jag inte är deras enda "patient" men vad faaaaan, 1,5 månad!!?? det är skamligt illa. Jag som bara betett mig exemplarisk för dem. Skickade in min ansökan samma dag som jag skrev in mig på arbetsförmedligen och skickade iväg mina kompleteringar samma dag som de bad om dem.

Pengarna dröjer,
min kassa sinar
och mitt tålamod är här med slut.

Lägesrapport

Julkänslor & återblick
Om två veckor är det julafton, herrejesus. Vid den här tiden för ett år sedan låg jag på en strand någonstans i Thailand och stekte, hade inte så mycket julkänsla då, av naturliga själ som tillexempel 30+ grader, palmer, vita stränder och ljumma havsdopp. Iår är jag hemma i ett vintrigt Hede i ett julpyntat hem, men den rätta julkänslan har faktsikt inte riktigt infunnit sig än. Jag väntar med spänning. Håller iallafall på att slå in alla julklapparna här i min egna lilla tomteverkstad på "flickrummet". Det är såklart roligt att få julklappar, men det är om ännu lite roligare att slå in och ge bort!

Nya jobbet
Om en vecka börjar jag även mitt nya jobb. Bäst jag börjar öva på kassörska-fraserna och min kassörska-röst.
"Var det bra så?"
"Det blir etthundrafyrtiosju och femtio tack"
"Dra kortet åt andra hållet istället"
"Javisst, ta en påse du"


Det ska bli superkul!

"Jag arbetar åt ett nytt företatg nu med ganska flexibla arbetstider, det heter alfa-kassan"
Och nu försöker jag njuta så mycket som man bara kan av min sista vecka som arbetslös. Dock försöker jag inte dega ner mig totalt. Jag går alltid upp innan 9 på morgonen. Jag klär alltid på mig. Jag minimerar mitt tv-tittande till max 2 timmar om dagen. Jag går alltid ut vid något tillfälle under dagen. Jag försöker göra något vettigt.
Jag tycker det går ganska bra. Men som sagt, snart är sötebröds-dagarna över. Snart blir det husman och hardworkingwoman även av mig.

Mitt hjärtegull

Min lillebror Hannes är ett riktigt charmtroll! Idag när jag kom och hälsade på honom, rusade han fram och gav mig en gosig kram. Sen skulle han ta en spruta i mitt ben, för han var doktor, jag frågade honom lite ängsligt om det gjorde ont, men han försäkrade mig att det inte skulle kännas alls, vilket det såklart inte gjorde. Vi lekte även hans favoritlek för tillfället; Timon&Pumba. Jag får vara Pumba, och då har jag inga händer, bara "klor" och kan alltså inte göra någonting, det får Hannes (alltså Timon) göra för han har "svarta händer" och då går det bättre. Hannes kan förövrigt inte riktigt uttala "Timon" han säger "Timåå" istället, kanske bara är den franska versionen och egentligen är det bara jag som inte fattar? Om mamma ropar på honom genom att säga "Hanneeeess" kontrar han direkt genom att säga att "Jag heter faktiskt Timåå!!" sådeså.

När jag skulle gå fick jag massa pussar av honom, på munnen, kinden och näsan!
Han hade läppstift på sig (lypsyl alltså). Han är en riktig guldklimp min goa lilla bror.

image153
Söt som få

I'm so poor won't you lend me some money?

Igår var jag och Joel till Östersund och handlade julklappar. Jag lyckades inhandla alla klappar till alla nära & kära under tre svettiga timmar. Men nu är det gjort. Alla julklappar från mig iår är impuls-köpta.
Kortet glödde och pengarna flödade, något som talade sitt tydliga språk när jag kollade saldot idag.
153 kronor kvar.

Jag har inte varit så fattig sedan första året på gymnaiset.

God Jul!


Jag blir lite less

Emma: Ja, hej det är Emma
Alfa-kassan bruden: Ja hej, jag heter blabla och ringer från alfa kassan
Emma: Jaha, hej
Alfa-kassan bruden: Ja, du har ju missat att fylla i de kompleteringar vi bad dig om
Emma: Jaså
Alfa-kassan bruden: Ja, vi vill ju veta vad du hade för dig under perioden December 2006 och Oktober 2007?
Emma: Ja, jag ringde ju till er och berättade det i början av förra veckan, och hon jag pratade med då sa att då skulle allting vara fixat?
Alfa-kassan bruden: Jaha, men vart ringde du då?
Emma: Ja, till växeln eller vad det nu är, det här 0771-nummret....
Alfa-kassan bruden: (idiotförklarar) Ja, men då ringde du alltså till kundtjänsten
Emma: ja, kanske det, men det skulle iallafall räcka så sa hon jag pratade med då, men i vilket fall så var jag ute och reste då under båda perioderna....
Alfa-kassan bruden: Okej, då skriver jag väl in diversetid här då... jag ska försöka göra klart din ansökan idag då (som jag för övrigt skickade in för en månad sen) Men jag kan inte lova att jag hinner, du vet jag ska sitta i kundtjänsten idag också, men jag ska försöka hinna.
Emma: ja, det låter ju bra
Alfa-kassan bruden: Ja, bra tack och hej
Emma: Ja, tack för att du ringde, hejdå

Poesi

Det fanns en tid i mitt liv då jag var mycket kreativ och poetisk. Jag skrev dikter på löpande band och publicerade dem på froumet sockerdricka.nu (såklart). Jag hittade iallafall en bunt A4 papper nyss, alla mina verk som var publicerade på just sockerdricka-sajten. Fan, vad mycket skit alltså. Har jag varit så där tonårigs-deppig-tycka-synd-om-mig-lite-blod-på-handleden-tragisk? Herregud, hur har jag kunnat växa upp och bli en normaltfuntad-lagom-lycklig-människa? Det var ju näst intill psykovarning på mig som 14-15 åring.

Men lite credd ger jag ändå mig själv, endel dikter var ju inte så pjåkiga ändå!
Inte så pjåkiga för att komma från en låtsasdeppig fjortis. Och kreativiteten har jag ju inte forlorat helt tack vare det flitiga underhållet under just denna period. Dock tar sig ju kreativiteten lite andra icke-poetiska uttryck idag. Jag har faktsikt inte kunna tryckt ur mig en enda dikt sedan året 2003 tog slut och tackade för sig.

New Haircut!

image152

Vad tycks? Jag är grymt nöjd!


Men åhhh

Vilken tråkig kväll.

Jag har ont i huvudet.
Jag fet-förlorade nyss i en betapet match.
Jag förlorade även slaget om tv'n, och jag vill inte titta på jävla-bonde söker fru.
Jag är hungrig/sugen på något gott som inte finns.

Jag skäms över mina i-landsproblem.

Lika bra att gå och lägga sig. Godnatt.

Varierad kosthållning?

Jag har levt på korv i olika former sedan i söndags. Korv är visserligen basfödan hos familjen Svensson, men nu har det nästan gått för långt.

Middag söndag: Korv & Mos i korvbröd (Svenssons specilare och all-time-favorite)
Lunch måndag: Korv & Ägg macka
Middag måndag: Korvstroganoff & ris
Lunch tisdag: måndagens korvstroganoff (utan ris)
Middag tisdag: Korv & makaroner

Så idag chockade jag nog min kropp genom att äta fisksoppa till middag!

/ Korv byggde denna krop

Premiärtur i solskenet

Det har varit en alldeles fantastisk vinterdag här i Härliga Härjedalen. Solsken, -7 grader och ca 40 cm nysnö som kommit under helgen, en perfekt dag att ta säsongens premiärtur på skidorna alltså! Vallade skidorna till topptrim på morgonen, och mitt på dagen bar det alltså iväg. Jag älskar att åka skidor, men det är aldig roligt när man åker för första gången, det är alltid äckligt jobbigt. Efter 250 meter var min puls onormalt hög, efter 2,5 km hade jag blodsmak i munnen och benen darrade litegrann. 4 km senare var jag totalt utpumpad och mycket nöjd över min första skidtur för iår. Jag vet ju att kanske efter den 5:e gången kommer det bara vara kul och lagomt jobbigt, det gäller att härda ut dit bara :)

Det är en lyx att bo i Härjedalen denna tid på året, jag skulle vilja påstå att jag bor i världens (iallafall Sveriges) vackraste landskap! Hej mitt vinterland!

We're gonna party like it's your birthday

Helgen har varit mycket rolig och lyckad. Alldeles för lite sömn, och för mycket fest.
Linneas fest i fredags var en smula utflippad, men sanslöst rolig och lyckad.
Jag tror några bilder får tala för sig själv....

  Charlotta, jag & Linnea    Linneas heliga treenighet

 aj    dans    mumms

 efterfest      godnatt