Samtal om psalmer

J: Vilken är din favoritpsalm, Emma?
E: Ehh, jag har aldrig tänkt på det faktsikt... inget jag brukar gå runt och tänka på direkt
J: Men vilken är din bästa julpsalm då?
E: Ehh (fortfarande chockad över samtalsämnet) jaaa, "Gläns över sjö och strand" kanske?
J: jaha, okej. Min är nog "Jul, Jul strålande jul"
E: okeeej...
J: Men jag vet inte om det är en psalm..
E: Ne, det vet inte jag heller
J: För jag hittar den inte i psalmboken...


Pissed

Jagavreagerarmig!

Dagens lista; Sånt som retar mig/gör mig förbannad/arg/upprörd/vansinning och allt det där...

1. MENS - djävulens påfund. Först är det jävligt jobbigt när det kommer där i de redan så jobbiga tonåren, sen ska man ha smärta, humörsvängningar, uppsvälld mage och tycka att livet är pest 1 vecka / månaden i x antal många långa år. Sen ska den även orsaka ett helvete när den ska försvinna också! inte för att jag upplevt detta, men jag kan ju bara föreställa mig! 30-35 års jävelskap's upprinnelse, kan ju inte vara annat än en katastrof.

2. PRISERNA PÅ LAKTOSFRIA PRODUKTER - Att ha en allergi kostar en förmögenhet! Att ha mjökmage kostar mig många många kronor extra i månaden. Varje mjölkliter kostar ca. 5-6 kronor extra, en creme fraiche 2-3 kr extra, filmjölken 5-6 kr extra / liter, detta är bara några basprodukter, ni kan sjävla do the maths så att säga. Så här i slutet av månden när CSN endast har några kronor kvar att erbjuda får jag ofta avstå att köpa dessa dyra "lyxprodukter", just eftersom de kostar för mycket! Istället får jag ta vanlig mjölk i kaffet, äta vanlig fil på morgonen osv. Detta i sin tur medför ju då såklart att jag får ont i magen. Och har man ont i magen är man inte i balans och är man inte i balans är det inte mycket som funkar som det ska.

3. VÅR STORRÖKARE TILL GRANNE - Någon granne här i närheten inskränker på vår "vädringsfrihet" här i lägenheten, vi kan nämligen i princip aldrig öppna balkongdörren och vädra eftersom det ALLTID är nån som står ute på sin balkong och blossar, som då medför att det stinker rök i hela vår lägenhet. Det suger. Det är ju så trevligt med frisk och fin höstluft som får cirkulera i lägenheten, men icke!

4. KEMI - På tandhygienistprogrammet ingår en kurs i kemi, detta ska motsvara baskunskaper inom kemins värld samt den kemi som är relevant för vår fortsatta utbildning och framtid inom yrket, som det står i kursplanen. Men denna kurs har kommit sig att innehålla SÅ mycket mer. En hel bok faktiskt, hela gymnasie Kemi A, ska visst behandlas istället! Det är inte relevant, och det gör mig förbannad och kanske framförallt, oerhört omotiverad. Jag säger som Kirsti; DET ÄR ORIMLIGT!

ps. hela den här listan skrevs förmodligen pga punk 1 ds.


The time is now

Så var det söndag igen då. Helgen som passerat har varit bra. Igår blev det utgång med några från klassen, skitkul verkligen! Dessutom blev det en mycket billig kväll, lyckades besöka två olika uteställen men bara pröjsa en tjuga totalt! Det är bra gjort tycker jag ;) Idag har jag dock ett tungt huvud. Tror anledningen till det stavas Rosé. Huvudet kändes dock lite lättare efter att ha spenderat lite tid ute vid havet med friska, salta, havsbrisar som svalkade. Jag älskar havet! Jag och mina älsklingar tog bilen och åkte ut mot Täfteå, riktigt mysigt!

Den här låten är bra!



Over & Out.

Tisdagsuppdatering

Idag har det varit en riktig heldag i skolan! Från 08-17! Javet, som en helt vanlig arbetsdag, men när man bara lär sig nya saker och måste sitta med full koncentration varje minut, då känns det mycket längre och mycket jobbigare. Men jag överlevde dagen, trots att den inleddes med 4 timmar kemi.. det är så sablans tråkigt, bara att härda ut detta "nödvändiga ont" på utbilndningen. Imorrn blir det skoj, för då ska vi vara på "labb" som man säger för första gången, ska få öva praktiskt med andra ord. Ska öva putsning på överskott av fyllningar på en tandmodell. Först ska vi göra själva fyllningen, av komposit (alltså själva materialet till fyllningen), och sedan fixa till det så det blir snyggt och jämnt och bra :) Då ska vi även få inviga våra arbetskostymer, byxa och blus, så söta vi kommer vara!

Igår vann jag och honey en auktion på tradera, Six Feet Under säsong 5! Yesssssss! Äntligen ska vi få se den rafflande avslutingen, spännande men sorgligt! Vill inte att det ska ta slut.

Nu: Idol

Dagens låt: John ME - Paris

Underbart i all sin enkelhet

Kanske dax för en uppdatering? Känns som bloggen och jag håller på att glida isär lite... tror jag måste jobba lite mer på vår relation. Det är helg och det är skönt! Två veckor har passerat på tandhygienistprogrammet och hittills känns det bara bra :) Idag har jag och mina älsklingar varit ute på en lite utflykt och utforskat omgivningarna i fina Västerbotten! Åkte mot Vindeln och gick en liten stig som ledde fram till en mysig rastplats alldeles vid älven. Sedan gick färden vidare mot Norrfors där vi fikade kaffe och mazarin, och Iris gnagde på alla pinnar hon kunde hitta. Vi gick även och tittade på några hällristningar som finns där, det var väl coolt, men jag har ändå svårt att bli riktigt fascinerad av sånt, det är för svårt att greppa på nåt sätt. Cruisade lite genom staden innan vi anläde till kvarteret skatan (Mariehem alltså) igen. Nu sitter vi här vid varsin dator och nördar oss, jag med massa bloggar som ska läsas och Joel roar sig med Wikipedia och Google Earth, som vanligt. Senare i afton vankas sillsmörgås till förrätt och lite korvstroganoff på det! Annars är det mest bara soffan och mys som hägrar. Lyssnade även på Tracks under vår lilla tripp, det var ju det 1000:e programmet idag! Det är något jag hellre kan fascineras av! Käre Kaj levereade listan lika proffsigt som vanligt. Dock lite minus att det var Lars Winnerbäck som fick toppa listan, jag är så less på den karln! Han låter ju bara lika lika. Same Same but different. Fick höra många gamla godingar under listans tillbakablickar, bland annat den nedan, jag hade nästan glömt den fina fina låten!

The Motorhomes - Into the night


Trevlig lördag allihop!

Fredagsmys

Första veckan på tandhygienistprogrammet avklarad då! Till veckan börjar vi med de riktiga kurserna, biokemi samt tandanatomi, yey! :) Nu vaknas äkta svennebananfredagsmys i familjen Svensson/Backman. Fläskfilé, bea och pommes till middag, hyrfilm och plockgodis efter det. Ibland är det enkla det bästa. Imorrn är det tandhygienist-fest, termin 3 har bjudit in oss "nollor" på förfest, sen blir det nog utgång på campus. Blir skoj!
Grattis till mig också som fått tillbaka min identitet idag, har nämligen varit och hämtat ut mitt nya körkort! Hurra!

Tandhygienist to be

Har nu gått tre dagar på Tandhygienistprogrammet vid Umeå Universitet! Hittills trivs jag väldigt bra, nu första veckan är det som mest introduktion så börjar det på allvar till nästa vecka. Då ska vi börja läsa Biokemi och Oral Hälsa I parallelt. De som läser ett år över oss har försökt göra oss förberedda på att det är väldigt intensivt och mycket plugg i början, speciellt första terminen. Menmen, det ska väl gå det med! Allt går bara man vill, om jag nu ska vara klyschig. Annars tycker jag det är gött att vara tillbaks i Ume igen, härliga stad! Har hunnit med ett pass påm iksu hittills, det första sedan typ slutet av Maj!! Hua vad jag svettades och våndades! Men nu ska det bli ordning på den här fysiken igen, sådetså. Nu ska jag ta mig lite "stuktur och organisations-tid". Ciao!