Ett foto av fredag

Det här är FREDAG för mig.

Får tidningen Härjedalen med posten. Pappa har fixat prenumeration så vi icke skall glömma vår hembyggd. Kanske ska nämna att den tidningen i folkmun går under namnet "propellern" - eftersom den bara består av fyra blad.... hehe.
Köper nästan alltid en kvällstidning + dennes fredagsbilaga på fredagarna, denna lektyr är för övrigt i princip allt jag läser numera, förutom kurslitteratur då såklart. Dessutom brukar jag köpa med mig min nya favoritgodis, Plopp Lakris!! Sjukt god är den, beroendeframkallande. Så trevlig fredag.

Awsome!

Jag har en grym helg att se fram emot! De hela kickas igång imornbitti med ett afrodance-pass på iksu, sen blir det en runda på stan och på kvällen har vi reserverat biobiljetter till premiären av "Män som hatar kvinnor"! Och nu ska den baske mig vara så bra som jag hoppas på!! På lördagskvällen bjuder Jennie in till fest, det kan inte blir annat än succée!


Man är fenomenal

Ja, jag måste ju berömma mig själv för jag är så duktig att hitta på andra saker när jag egentligen ska plugga. Fantasin finner inga gränser där!! Nyss läste jag t ex igenom alla dagboksinlägg från tågluffen på resedagboken. ÅÅ vad nostalgisk jag blev! Vilken fantastisk resa det var. Tåg från Ljusdal till Athen, kan man säga, men med stopp i 15 olika länder däremellan. Första anhalten var ju Ljusdal (efter bil i två olika omgångar från hede via sveg) där vi började resan söder över, och sista stoppet med tåg var Athen, därifrån åkte vi dock ännu längre neråt, fast med båt, som längst kom vi till ön Santorini. Ja herregud. Åk på tågluff! Det är bland det roligaste man kan göra enligt mig (och jag tror nog Petra håller med :)
 
Vapendragarna Petra&Emma! På en pub i Belgrad/Serbien.


Med ryggsäcken ut i världen

Jag ber om ursäkt

Det har inträffat en liten fadäs här på bloggen. Jag postade en länk igårkväll i mitt inlägg om Kungen, dessvärre var denna länk felaktig då den inte ledde till ett nyhetsklipp utan till sjukvårdsrådgivningens hemsida där ni kunde läsa om nervsystemet! Så går det när fösöker skriva naturkunskapsuppsatser och blogga samtidigt.

Här är den rätta länken till det stela kungörandet av förlovningen mellan Daniel och Viktoria.

Men det var väl inte så pjåkigt att lära sig lite ny, spännande, fakta om nervsystemet?

KNugen

Antar att ingen lyckats undkomma den kungliga förlovningen som blivit officiell idag. Jag vill framhålla här att jag är helt emot monarki och den ordning det innebär, tycker det är en förlegad tradition som inte hör hemma i ett modernt Sverige. Att ha en statschef helt utan formell politisk makt, och ett helt kungahus som är dyrt i drift. Men nu ska jag inte ge mig in i den debatten, då går jag bara igång och blir förbannad och det är ju onödigt här i den trevliga bloggen. Men nu när det är som det är kan vi ju lika gärna passa på att njuta lite av det som den Bernadottska familjen har att bjuda på. Kungen alltså, vilken stjärna! Knugen, han är så stel och formell att han nästan tenderar att se fyrkantig ut. Och vilken talare han är, skriv in honom på en kurs i retorik vid Stockholms universitet. Silvia har bott i Sverige i x antal år och bjuder fortfarande på en härlig tysk accent. Titta på detta klipp och njut. Om vi nu ska blicka lite framåt, monarkin lär ju ändå aldrig avskaffas, så tycker jag att Daniel verkar vara en hyvens kille, han är chill och skojar till det lite, det kan dom behöva där på slottet!!

Jag gillar kungafamiljen som den framställs av Hey Baberiba, varför kan de inte vara så? eller så är det just det dom är... innerst inne! Man kan ju hoppas...


Nu är pensionären framme igen


I'm so poor won't you lend me some money?

Två dagar innan CSN's-nedkomst kan jag inte direkt skryta med att det är fett på kontot. Ganska så tomt är det. ICA-kortet är helt tömt sen några dagar. Men trots detta känns det av någon anledning inte riktigt helt okej att betala på ICA med Joels "blodkuponger" han får när han lämnar blod då och då... Känns lite... ja... hittar inte rätta ordet. Att sälja sitt blod för lite kuponger som vi sedan kan köpa mat för?! Nja, ICA-besöket får nog vänta tills onsdag ändå.


Detaljer jag gillar i hemmet


Att vakna varje morgon och se den här Bibel-inspirerade kylskåpsmagneten! "Var dag är en sällsam gåva - en skimmrande möjlighet" Förvisso sant! Men det ger mig vibbar av någon fri-religiös-rörelse. Vet inte ens vart magneten kommer ifrån, den har liksom bara hängt med. I bakgrunden ser vi lite skön konst a´la Hannes 4 år.


Mer kylskåpsmagneter! När jag var på tågluff 2007 köpte jag en magnet i varje land jag besökte, ett mycket trevligt minne! Kortet på Molly är så fint! Jag blir lugn och varm innombords när jag ser henne ligga i gräset och vila så fridfullt.


Av en slump var visst alla kryddor från Santa Maria när vi packade upp dem i höstas. Nu kommer vi aldrig kunna köpa kryddor av någon annan sort, då bryter vi krydd-coden uppe på kryddhyllan. Se vilken fin uppställning!


Lokalpatriotism på badrumsdörren. Härjedalsvapnen.


Vi kör en kampanj här; "Våga Vägra Ta Ner Julstjärnan"  heter den. Men den är ju så fin.


Badkar! Extra roligt att bada med ett fint, blommigt, duschdrapperi!

 +
Sodastreamern!!! Älskar denna mackapär, så vi alltid kan ha kallt, gott, kolsyrat citronvatten redo i kylen.

(Inlägget inspirerat av Sandra)


Kvällningen

Idag har jag tentat av lite teorier & begrepp inom Freds-och konfiktstudierna! Tentan var svårare än förväntat men vi får hoppas att det gick vägen. Hur som helst är det ju iallafall FREDAG och det gillar jag! Och kvällens underhållning blir, om pensionärs-paret själv får välja, Postkodsmiljonären och På Spåret! Haha, tur att jag ska ut och vara lite vild och galen nästa helg, råda nån bot på detta föråldrade beteendet. 


Pensionärs-paret 

Sista kvällen med vännerna

Nu kan jag med stolthet meddela att jag sett ALLA avsnitt av serien VÄNNER!! Jag lånade vänner-boxen av min kära vän Jennie i mitten av oktober. Vi började med att titta på säsong 9 & 10, och sen började vi om från början och såg 1-8, men när vi sett sista avsnittet i åttonde säsongen ville vi såklart inte sluta där, utan såg då om 9:an och 10:an igen! Så nu har vi snittat 2-3a avsnitt/dag i fyra månader. Det har varit en trevlig tid i våra liv. Vanligtvist har vi ätit middag framför tv'n och sett ett avsnitt och sen druckit kaffe på maten och kollat på ett till. Oftast brukade vi avsluta kvällen med ytterligare ett avsnitt tillsammans med en kopp te och en apelsin :) Jodå, vi är vanemännsikor i det här huset! Nu när det är slut känns allt bara tomt och tråkigt... vad ska vi göra nu? Ska vi bli civiliserade och sitta vid köksbordet och äta middag? Vad ska vi nu använda tv'n till? Ska vi behöva skaffa oss riktiga vänner utanför tvserien? Idag när vi satte oss med middan framför tv'n visste vi att det var det sista avsnittet och det är tungt!! Det känns tomt.... Varför görs det inte en FRIENDS-The Movie? Det finns ju massor att spinna vidare på! Och det skulle bli en succée! De skulle dra in fett med cash och alla skulle vara nöjda och glada, inte sant? Någotning att fylla ut tomheten med...

R.I.P

Så tokigt det kan bli

"(...)i höst ska jag och min vapendragare Joel åka till USA (det är planen) och resa från nord till syd eller tvärt om. Blir borta ett par månader (det är planen) men sen när jag kommer hem och är pank men full av upplevelser är det tomt. Hösten 07 blir det iaf flytt nånstans, jobb ett år.
Tekniskt basår ht 08
Start Tandläkarutbildningen ht 09 i Umeå (helst)
Nyutexaminerad Tanläkare våren 2014, 26 år gammal! Det är inte fy skam det inte, då drar jag in en månadslön mellan 25-35000 :- och är redo att avla, bygga hus och köpa kombi =) Haha."



Ovanstående text publicerade jag här i bloggen i maj-06... Så tokigt det kan bli! Ingenting av ovanstående har hänt! Vi åkte aldrig till USA (Blev Thailand och Indien istället) Flyttade gjorde jag visserligen 07, men hem till pappa, och jag antar att det INTE var den typen av flytt jag menade när jag skrev det där. Blev inget tekniskt basår (tack gud för det) istället blev det en termin statsvetenskap vilket kan vara något av det bästa jag någonsin gjort. Blir heller ingen start på tandläkarprogrammet ht-09... men tanken är ju att gå i en liknande bana iallafall, har ju tänkt söka in på Tandhygienistprogrammet till hösten istället. Då är jag utexaminerad (med en kandidatexamen i oral hälsa) våren 2012, 24,5 år gammal och INTE så redo att avla, bygga hus och köpa kombi - men kanske en liten hund?

Små små ord av kärlek

Jag står och rör i den vegetariska pastasåsen (efter originalrecept a´la fröken Hurtigh såklart!) vi ska äta till middag...
Joel: Vad gott det ser ut, lite som en spya!


You spin me right round baby right round like a record baby

Tre album som jag lyssnar flitigt på just nu;

Kanye West - 808's & Heartbreak
A Camp - Colonia
Frida Hyvönen - Silence is wild


Valentine

 
'Alla Hjärtans Dag' är ju egentligen bara kommersiellt crap. Jag och Joel ser det istället som ursäkt att få äta lyxfrukost, lunch & middag :) Bara för att trotsa kanske jag köper blommor/choklad/något till Joel på måndag istället... Solen kikade fram idag så vi tog en tur nere på längdspåret, mycket mycket härligt! Nu ska vi äta glass direkt ur paketet och titta på Melodifestivalen. Very White-trash, men ändock very nice!

A melody softly soaring through my atmosphere


I want to live where soul meets body ,
And let the sun wrap its arms around me,
And bathe my skin in water cool and cleansing,
And feel, feel what it's like to be new.
Cuz in my head there's a Greyhound station,
Where I send my thoughts to far off destinations;
So they may have a chance of finding a place,
Where they're far more suited than here.

13-3-22

Lurig rubrik va?
Fredag den trettonde idag. "Otursdagen" men för mig är det en speciell dag av två anledningar;
Tre år sedan jag tog körkort!
Sandra Wåger fyller tjugotvå år idag, grattis grattis!!

Idag är det fredag, och fredagar är allitd bra dagar.

Trevlig helg.


Den revolutionära gatan

Har varit på bio ikväll, Revolutionary Road, kort och gott en jävligt bra film. Mycket bra, men även mycket deprimerande. Krossade drömmar, låtsas liv, meningslös tomhet. Som sagt, filmen var allvarlig och seriös, inte en gång kände jag att det ryckte till i mungiporna. Det var ingen rolig film alls!! Och det var ju heller inte meningen. Ändå sitter många i publiken och fnissar till nu och då.. nervösa små fnitter-attacker. Varför? Så jag funderar för mig själv och tror helt enkelt att den här filmen egentligen är för hård och jobbig att ta in. Det är en deppig historia om en familj som försöker hålla ihop. Jag är ung, med hela livet framför mig och jag vill inte att mitt liv ska bli sådär! såklart. Men man ska väl veta att livet kan bli hårt och tufft - och absolut aldrig som man tänkt sig. Därför tycker jag man ska gå och se den här välgjorda filmen, ta in budskapet fastän det är tungt, och ge fan i att skratta nervöst när det blir för jobbigt!

Nu har jag varit djup nog. Jag skrattade inte,och nu är jag sjukt deppig. Godnatt.


Baraföratt

 4 av mina favoritprogram på tv:

* Vänner

* Desperate Housewives

* Mia&Klara

* På Spåret

4 saker som jag gjorde igår:

* Var på föreläsning

* Lagade soppa

* Påbörjade ett arbete om Irak-Iran kriget

* Badade badkar

4 saker som jag längtar till:

* Påskolvet!

* Sommaren!

* Höstterminen - 09

* Att få träffa alla mina kära familjemedlemmar

4 Favorit restauranger:

* Hemma hos mamma/pappa/farmor&farfar/mormor&morfar

* Koh Pangang i Sthlm

* Lilla Siam i ösund

* Hildings Krog på vskalet

4 Saker på min önskelista:

* Att dom där hemma kommer och hälsar på

* En rolig sommar

* Ett klädskåp från IKEA

* En lurvig liten vän (en hund alltså)

4 personer som jag utmanar:

alla som känner sig manade!

Jag är en bluff

Helg igen! Tyckte nyss det var helg. Nu ska jag ta bussen ner på stan, inte för att jag egentligen behöver köpa något, utan mer för att det är så trevligt att bo i en stad och allt vad det nu innebär! Att jag faktiskt kan ta bussen ner på stan. Bara det är två grejer man inte kan göra på glesbygden, åka lokalbuss och gå runt i en statskärna! Jag är en lantluva inombords och kommer nog alltid så vara, men just nu passar jag på att njuta av storstadslivet! eller ja... kanske jag ska försöka komma med en bra bortförklarig till varför jag satt hemma och drack kaffe och kollade på "På Spåret" igår kväll då... man skulle kunna säga att det finns treförklaringar till det;
1. Jag älskar alla typer av frågesports-program
2. På Spåret är ett jäkla bra program
3. Det var lantluvan inom mig som fick bestämma fredagsaktivitet

Trevlig helg!


Citatet

Hittade en mycket bra citat i ett gammalt anteckningsblock...



"Felet med vår värld är att de dumma är så såkra på sin sak,
och de kloka så fulla av tvivel"

Aptitretaren


Tydliga budskap, det gillar jag! Det räcker tydligen inte med att det står "Pork" - så för att göra det extra tydligt illustrerar man med ett gäng grisar som får pryda den lilla kryddpåsen. Då kan väl ingen missuppfatta smaken på dessa nudlar iallafall. Det vattnas ju verkligen i munnen av denna aptitretande blid...

Animal

Vad är nu detta?

Ja just ja... det är ju faktiskt en hund... fast jag tror Vilma nästan faller in under kategorin "ryggradslösa djur".

Härliga Helgen

  • Tacos middag x 2
  • Runda på stan och fyndat lite REA.
  • Nu när BlondinBella åkt ut Let's Dance kan jag äntligen se på "På Spåret" på fredagar ist ;)
  • Köpt en kaffebryggare! Med hjälp av diverse presentkort kostade den tuill slut 99 kr, mkt bra pris.
  • Fikat på Waynes
  • Bio - Mammut (bra, absolut sevärd men inte superduper bra)
  • Åkt 15 km skidor sammanlagt
  • Sett solen för första gången på mycket MKT länge, nästan lite overkligt.
  • Lammkotletter med ungspotatis&grönsaker & rödvinsås till söndagsmiddag.
  • Fixat lite med NkB
  •  Mia & Klara - 20:00 på svt! - Mkt fin avrundning på helgen.