Nöjd

Ja, så kan helgen sammanfattas med ett ord: nöjd. Jag är mycket nöjd med de dagar som passerat. I fredags var det soffläge som hägrade, på Tv'n visades På Spåret, Skavlan och Solsidan, sen tittade vi även på filmen "Baksmällan" som faktiskt var rätt roligt. Nio timmars underbar sömn senare var det alltå lördag. Spenderade några effektiva pluggtimmar på Medicinska bibioteket med trevligt sällskap. Lördagskvällen var lyxig som attans! Jag, Joel och 5 trevliga damer från klassen var ute och dinerade förstklassigt. Fördrink hos en tjej i klassen som bjöd på sina toppklassiga bartender skills och mixade ihop underbara drinkar! Sedan begav vi oss mot Rex som kör på REA meny under hela januari, halva priset! herregud vilken genialisk idé, så även vi vanliga dödliga kan gå ut och unna oss en trerätters utan att bli ruinerad. Sikrom till förrätt, lammwallenbergare till varmrätt och avslutningsvis en creme brulé med hallonsorbet - MUMMS säger jag bara. Var även lite "wild and crazy" och bad om att få det rekommenderade vinet till huvudrätten, som givetvis var ett rött vin eftersom det serverades till lamm. Jag var lite nervös att det skulle sluta i ett drickbart fiasko men herreguuuuuuuuud så jag njöt av ett glas Rioja till maten! det var sannerligen en lyckad kombo. Och jag känner mig SÅ nöjd med mig själv, kan jag nu äntligen räkna mig till den gruppen av människor som kan uppskatta ett murrigt och härligt rödvin till maten? Jo, jag tror baske mig det! Är det inte vuxenpoäng så säg? Klämmde även en nio timmars sömn denna natt, och idag har jag söndagsfikat på Café skogis och sen ytterligare några pluggtimmar på MB. Middag och kaffe framför en film med min älskling och nu sitter jag här! Inte alls trött längre - bara glad, lycklig och NÖJD.

Det snurrar i min skalle!

Äntligen fredag!! äntligen lördag och SOVMORGON imorrn! Är så där trött så det liksom snurrar och susar i huvudet... har varit en rätt intensiv vecka med en hel del plugg. Blir även samma visa under nästkommande vecka då vi har första tentan för terminen på torsdag. Helgens planer är en anings diffusa... men jag har för avsikt att inte göra något allt för betungande och ansträngande. Målet för den här kvällen är att orka hålla mig vaken under På Spåret iallafall. Har köpt lite godis så om inte annat kanske sockerkicken håller mig vaken ett par timmar till. Trevlig helg!

Jag går när ni kommer

Helgen har passerat och det är måndag igen. Helgen har varit till belåtenhet och bland annat innehållit lite plugg, inflyttningsfest, dansdansdans på cornona, vitt aussie vin, mys, "Vem vet mest"-maraton, kollat på skidåkning, ätit god söndagsmiddag samt så har jag sovit en hel del.

Idag hade jag fått ett inkassokrav med posten... mycket märkligt tyckte jag eftersom jag aldrig fått den faktura som de nu krävde inkasso på! Det handlade om 300 kronor som mitt besök på akuten kostade när jag va där pga cykelvurpen i höstas, men jag hade som sagt var aldrig fått nån räkning. Så jag eggade upp mig och va förbannad när jag ringde upp nån växel på landstinget, blev viadrekopplad två gånger innan jag fick prata med rätt människa. Jag presenterade mitt problem, sakligt, men med en allvarlig/upprörd underton, varpå kvinnan i andra änden svarar glatt "ja men det är inga problem, jag stryker betalningspåminnelsen och avgiften så betalar du bara in 300 kronor så är det löst" PHA! Man blir ju som bra paff när saker och ting går att lösa på ett ENKELT OCH SMIDIGT sätt för en gångs skull. Vi la iallafall på och jag kände mig nöjd över att det gick att lösa, men samtidigt var jag ju fortfarande alldeles uppjagad över ansträngningen att "ösa upp" mig själv inför telefonsamtalet som sedan gick så smidigt. Så tokigt det kan bli ibland.

Imorrn ska jag på två spännande föreläsningar utanför skolan, först på dagen ska jag på Blondinbellas föreläsning i Aula Nordica och senare på kvällen blir det "Dr.Fett" - dvs Annika Dahlqvist, hon som förespråkar LCHF-kost! Kan bli intressant. Dr.Fett OCH Blondinbella på samma dag liksom - det är då inte varje dag! :)

Dagens tv-tips: Guldbaggegalan som går av stapeln ikväll! 20:00 på 1:an!
Dagens musiktips: Jonathan Johansson

Friday I'm in love

Idag har jag pluggat lite Kariologi, tagit tbc-vaccinsprutan, hämtat ut mitt nya pass (så nu är jag redo att ge mig ut i världen igen, när det nu blir...) varit på stan och köpt tre pärmar för fyrtionio kronor på clas ohlson, köpt en Dymo printer (leksak för vuxna som gillar att pyssla) samt ätit köttbullar i tomatsås till middag. Nu vaknas fredagsmys bestående av en bytta Häägen Daz - Macadamia Nut Brittle framför På Spåret och efter det Skavlan.
Trevlig fredag!

You don't want me you just like the attention

Torsdag kväll och jag har redan fått helg! Morgondagens 2-timmars föreläsning blev inställd så det blir en ledig fredag för min del imorrn, najs! Då har alltså första skolveckan gått på termin 2, ja herregud, om det ska gå i den här takten är man ju snart utexaminerad... :) Jag har varit extremt trött den här veckan så det var mycket välkommet med en sovmorgon imorrn. Tråkigt inlägg. Här kommer en skön låt istället! Ciao!


Två konstateranden

Efter att ha sett delar av kvällens Idrottsgala på 1:an kan jag bara konstatera följande två saker;

1. Att jag aldrig tidigare sett Svenska skidskytte landslagets tränare Staffan Eklund utan mössa. Nu när jag gjorde det känner jag mig lite smått chokad, tycker nämligen inte att hans frisyr stämmer överns med hans personlighet och röst på något vis. Jag hade föreställt mig en blod/silvergrå kaluffs där under Sverigemössan, men ack så fel jag hade! Han ser mycket yngre ut utan mössa. Det är lite samma känsla som när man får se bild på någon radiopratare man fått en helt annan bild av i huvudet på grund av personens röst och sen stämmer den bilden inte alls in på den person man ser framför sig.

2. Tomas Brolin är blötfetheten personifierad


Om jag hade 23840 kronor över...

...skulle jag åka imorrn!!!

http://www.kilroytravels.se/Jorden+Runt/Jorden+Runt-f%F6rslag/Rutter/save_the_planet.htm

Årsresumé 2009

Enjoy!

Januari
Kom hem från nyårsfirande i Glasgow
Tentade av sista kursen i Statsvetenskap A
Började läsa Freds-och konflikstudier A
Åkte på snabbvisit hem till Hede

Februari
Lillasyster tog körkort, jag firade att jag lyckats behålla mitt i tre hela år
Avslutade projektet "Se-alla-vänner-avnitt-på-raken" efter cirka tre månaders intensivt tittande
ja, tror inte det hände så mycket mer... jävla tråkig månad.

Mars
Besökte Umeå Open tillsammans med Linnea
Åkte på en liten shoppingtur till Sundsvall

April
Åkte hem på påsklov, Jennie följde med! åkte skidor och skoter och visde upp Härliga Härjedalen!
Joel fyllde 27 år
Firade påsk i Ransundet
Firade mormors 70 års dag
13/4 åkte vi långtlångt (Hede-Nynäshamn-Umeå) för att hämta hem en valp - IRIS! flyttade in i vårat hem, våra liv och våra hjärtan :)

Maj
Pappa och småsystrar kom till Umeå på besök
Åkte en sväng till Glada Hudik och hälsade på min kära vän Linda
Åkte till Öregrund av en tråkig anledning, gammelfarmors begravning...
Jennie flyttade tillfälligt in hos oss på Mariehem
Mamma fyllde 43 å4

Juni
Ida fyllde 15 år
Moa tog studenten 090605
Åkte hem på sommarlov
Spenderade en vecka på Rhodos med pappsen och systrarna
Röstade i EU-parlamentsvalet
Började på mitt sommarjobb som orderadministratör på PIAB i Hede

Juli
Blev förvandlad till 50-tals dam för en dag och medverkade i en liten mode/skönhets visning som svägerskan arrangerade
Åkte till skåneland, hässleholm, för att hälsa på min underbara Jennie
Hade en heldag på Gekås, Ullared
Pappa fyllde 50 och det firades med öppet hus hela dagen
Tackade JA till min plats på tandhygienistprogrammet vid Umeå Universitet
Jobbade

Augusti
Gick 2.5 mil fjällvandring på skarsfjället med mina älsklingar Joel och Iris
Jobbade
Gick INTE på storsjöyran, för första gången sedan jag var 13 år
Åkte till Barcelona med Joel och hans mamma, mormor, bröder + flickvänner
Åkte upp mot Umeå igen
Började på tandhygienistprogrammet

September
En första smått förvirrande men mycket rolig tid på thyg programmet
Lärde känna nya klassen som visade sig vara ett gäng underbara människor!
Var på utflykt till havet
Lärde mig massa nya saker inom odontologins underbara värld :)

Oktober
Såg Klungans föreställning "Det är vi som är hemgiften" på Idunteatern
Åkte hem på visit, firade två födelsedagar (Moa och Hannes)
Pluggade och va på roliga fester
Skrev första tentan för terminen
Åkte till Hudik igen, även denna gång för att hälsa på min vän Linda
Var på "Nelly High Heel Party" och inkasserade ett par gratis heels och en goodiebag!

November
Jennie kom på besök till Umeå
Joels pappa kom på besök
Joels mamma, mormor och bror kom på besök
Firade 1:a advent och julpyntade

December
Sista rycket i skolan innan jul
Åkte hem på jullov
Shoppingdag på Birsta i Sundsvall
Hälsade på Linnea i Östersund
Gjorde 5 dagars "mini-praktik" på folktandvården i Hede och får bekräftat för mig själv att jag verkligen valt helt rätt utbildning!
Firar en lugn och skön jul på hemmaplan
Fyller 22 år på årets allra sista dag

Ja så där ja, ett år går fort! Har inte brytt mig om att nämna allt plugg och diverse fester i presentationen ovan, för det hör liksom till vardan ;)

Det som hör till det absolut största under 2009 är helt klart Iris och att jag påbörjat en utbildning som kommer leda till mitt drömyrke!


Today

Uppstigning 08.30, frukost (svärmors grötblandning med kanel, äppelmos och mjölk + ett jävligt hårdkokt ägg med salt) dammsugit lägenheten, gjort quiz om mars och april månad 2009 (har en sån där "tillbaka-blicks-bilaga signerad aftonbladet vi jobbar oss igenom, quiznördar som vi är!) promenerat med iris, fikat, storhandlat på maxi, shoppat på bolaget (fest på fredag), hällt peppar i saltkaret och salt i pepparkaret, hällt tillbaka saltet och pepparn i rätt kar, haft emelie på besök, spelat mariokart, ätit rödbetspaj med fetaost till middag, druckit kaffe, ätit Marabou dark mint, löst maj quizet, pratat med LD i telefonen och nu sitter jag här! Kvällens höjdpunkt är dubbelavsnitt av Paradise Hotel 22.00. Typ. Bye Bye.


Tattoo!

4/1 var jag på besök i Delsbo hos duktiga Robert och gaddade mig :) Här ser ni resultatet, som jag är grymt nöjd med!







Jullovet i bilder


Pepparkaksbak!


tomtenisse/Blixten McQueen Lillebror


Mycket snö och en galen Iris


Love!


Massa god julmat


Julklappar :)


födelsedagsbarn! 22 år 31/12


Nyårssupé för två


Back to the grey everyday

Julledigheten börjar lida mot sitt slut, och vi har åkt tillbaka till Umeå igen. Blev ju ett väldigt långt jullov den här gången och det har varit mycket skönt och behövligt!  Men nu är det alltså vardag med allt vad det nu innebär. 
J har redan börjat skolan igen, men för mig är det dax först på måndag vilket ju innebär att det fortfarande är liiiite ledighet kvar :) Så därför tänker jag lägga mig i badet och äta chokladpraliner nu och njuta in i det sista, the everyday behöver inte alls vara så grey. sådetså.