Hurra för CSN imorgon

Jag har 21,41 på kontot!

/Less på att vara fattiglapp

Lördagsuppdatering

Vad glad jag blev när jag vaknade imorse och insåg att det bara var lördag! Va helt inställd på att det var söndag och började tänka skola och måndag direkt, redan innan jag vaknat ordentligt. Men lördag är det, så härligt! Har haft besök hemifrån från i torsdags till idag, mycket trevligt. Iris gjorde succé hos sällskapet och hon har varit medelpunkten konstant :) Men nu är lilla goingen trött så trött, ligger vid husses fötter och sover så sött. Idag har jag tagit en repa på stan och fixat diverse presenter (födelsedagar, konfirmation och student) samt några sommarplagg till mig själv (klänning & shorts x 2), jag åker ju faktiskt till Rhodos 15 dagar (!!!), better be prepeard. Kvällen fortsätter med Robinson och sen Henrik Schyfferts show "The 90's" som går på svt1. Så ha en fortsatt trevlig lördag alla!

Jag trodde vi levde i ett modernt & någorlunda jämställt samhälle...

Men ack så jag bedrog mig! Gamla inrotade könsroller finns visst bevarade likt antikviteter på ett muséum!
Jag och två vänner + Iris var ute och gick häromdagen då vi mötte en pappa och hans son på cirkus 2-3 år, sonen cyklade på en liten cykel med stödhjul och när de kom förbi oss berömde min ena vän pojkens cykel. Pojken var nog lite blyg för han vågade inte svara oss utan tryckte sig mot pappans ben. Pojkens pappa svarade dock på kommentaren på följande sätt;
"Han har fått lånat syrrans...."

Varför tror ni pappan svarade så?
Jo, därför att cykeln var ROSA!!!

I dagens Sverige är det fortfarande alltså skamligt när en pojke har rosa saker (och antagligen vice versa)! Detta om något är skamligt! Pappan hade bara kunnat nickat instämmande mot oss och gått vidare, men han måste alltså kommentera det faktum att hans lilla pojkes cykel är rosa, och försvara det hela med att det faktiskt inte är sonens cykel utan storasysterns! jag säger bara HERREGUUD! Big deal, det är 2009 och jag trodde faktiskt att vi försökte röra oss ur den könsrollsbevarande samhällsstrukturen. Frågan är nu bara om pappan fällde denna kommentar medvetet eller inte? Om han faktiskt tänkte "Jag måste ju säga att det är systern cykel så de inte tror att den stackars pojken måste ha en rosa cykel" eller om det bara flög hur honom utan vidare eftertanke? Jag vet inte vilket som är värst. Jag vet bara att detta var ett litet, litet exempel ur vardagen som skrämde mig lite och fick mig att reflektera lite över det samhälle vi lever i.

Jag tar det som en komplimang

Jag har varit ute i solen någon timma idag och även på en blekfis som mig fastnar lite färg ibland...

Joel: Jag ser att du har fått lite färg, det gör gott för ditt utseendet!

Jag bara undrar


Har någon någonsin sett en tråkigare bok? Jag skulle inte tro det. Kan tillägga att den heter "Arguing About War" och är skriven av Michael Walzer och ingår som kurslitteratur på momentet vi läser nu. Jag är inte ett dugg inspirerad att börja läsa den. BLÄÄ

Tonight is the night!

Phu, vilken dag! Har verkligen varit intensivt/effektivt. Tur att vi laddade upp med pannkakor till frukost :) Har städat och fejat och gjort snyggt i hela lägengheten + att jag fick ett ryck och bytte gardiner i alla rummen! + att jag upptäckte att tvättstugan var ledig på em och körde tre maskiner! Nu ska jag duscha + stassa och sen fixa iordning för en liten gathering här hos oss ikväll. ESC tillsammans med vin och tilltugg och sen utgång på det! Kommer bli alla tider, en kanonkväll! Nu kör vi!

"Jag är en 27-åring fångad i en gammal mans kropp" / Joel


J: När börjar schlagern ikväll?
E: Ja, det börjar 9 och slutar väl... 12 tror ja...
J: TOLV!!!!!??? Tänker de inte på oss äldre?




Familjen


kärlek

På sistånde

Sen sist så har jag bland annat hunnit med en sväng till Hudiksvall för en helgdate med min Linda som bosatt sig i denna mysiga lilla stad. En mycket trevlig helg med massa skratt och tok, vi konstaterade båda två att det var alldeles för länge sen vi sågs ordentligt, nu ska det bli ändring på det. Jag har även börjat det sista momentet i FoksA kursen - modernitet i krig och fred. Håller just nu på med ett grupparbete om Omar Hassan al-bashir (Sudans president) och den arresteringsorder som utfärdats mot honom av ICC.. kan bli intressant! hoppas på det för min motivation är nere i botten.

Dessutom...
Min kloka fina gammelfarmor har lämnat oss på jorden... 98 hela år fick hon vara med! Värdig ålder, men tillslut orkade inte kroppen längre och hon somnade helt enkelt in, stillsamt. Begravning i Öregrund om 2 veckor

Nu: Plugg och sen Rent Hus på 4:an.

Dagens Iris

Premiär badar!



Se så snygg man blir efteråt!

Igår badade vi Iris för första gången, det var inte allt för populärt, men hon höll sig ganska sansad ändå tycker jag. Kan tillägga att själva anledningen till badet var att Iris fått BAJS över sig när hon var ute och lekte... hon hittade nämligen en hundbajspåse MED innehåll (som någon så lämpligt lämnat på marken) denna påse var såklart mycket spännande tyckte Iris som bar runt på den, jag jagade henne för att få tag på påsen, men hon såg detta som en lek och sprang iväg från mig hela tiden vilket resluterade i ett litet hål i påsen så innehållet läckte ut. över Iris. BLÄ. Dessutom; Om man nu bemödat sig med att plocka upp efter sin hund, kan man inte lika gärna slänga påsen då? Inte bara lämna den på marken? Mycket märkligt tycker jag. Men nu är det färdigpratat om bajs för idag.


Björndramatik i Hede

Läser lokaltidningen hemifrån, Östersundposten, och får läsa om björndramat som utspelat sig där hemma! En björn har alltså jagat en älg mitt genom ett villaområde i centrala Hede! På en lekplats på området kom björnen ikapp och skadade älgen ordentligt, så pass att den senare fick avlivas av en "tillkallad jägare" som (btw var en gammal klasskompis). Ja herregud! Tur man är på betryggande avstånd 50 mil bort. Härjedalen må vara mycket björntätt, men dem kan väl hålla sig i skogen och inte mitt bland allt folk? Huvvaligen.

KOLLA SJÄLV

Dagens Rätt



Korv och Spaggeti! - Kan tyckas vara den simplaste av de simpla måltiderna, men jäklarns var gött det är!! MMMM säger jag bara, platsar lätt in på topp 5 av mina favoriträtter. Korven ska vara välstekt - gärna lite åt det brända hållet. Det ska vara vanlig smal spaggeti, och så ska man krydda med lite malen svartpeppar precis innan servering. Det enda tillbehöret som passar är ketchup, inget annat, inga grönsaker, inget. Bara korv spaggeti med svartpeppar och ketchup ska det vara. MMMmmm!! Joel suckar alltid lika ljudligt när jag föreslår den här maträtten till middag, han tycker den är i torftigaste laget - men det är det verkligen inte, det är en smaksensation utan dess like, prova själv!!

Dessutom är den mycket studentvänlig för plånboken, det gillas!

& Dagens Iris


Söndagen

Har haft besök hemmifrån hela helgen, papps och småsystrarna kom upp, mycket mycket trevligt!! Så roligt att få visa upp dem mitt hem och staden där vi bor :) Nu har de åkt, och imorgon är det måndag och vardag igen. Nytt moment startar imorgon också, det sista för den här terminen. Sen är det färdig "nöjesläst" för min del, sen blir det program och allvar till hösten, kanske tur det, så det blir nåt vettigt av mig någongång också! Bara en månad kvar här i Umeå nu innan det blir paus och mellanlandning i Hede över sommaren.

Valborg förresten, spenderades picknickandes i solen på en filt på Nydala sen dansandes @ corona! Mycket trevlig kväll.

Notera snöhögen i bakgrunden, det är Valborg a´la Norrland det....




Nu blir det Söndagsparty! Trevlig kväll.