R.I.P Lunarstorm

Tiden har nu kommit. Jag har avslutat mitt medlemskap på lunarstorm. 7 år av mitt liv har spenderats där under alias "Iremliin", men jag har för mig att jag i tidernas begynnelse kallade mig för "Puckoo" eller "Pilluttadeej". Ja herregud. Känner att kära "lunar" spelat ut sin roll nu, Facebook-eran verkar ju vara här för att stanna. Har under en tid (några år) motiverat mitt fortsatta medlemskap med att det kan vara bra att hålla lite koll på folk, men eftersom de flesta i min ålder redan lämnat klanen, känner jag nu att det även är dax för mig. Bjuder bara på ett urkast ur min elektroniska-lunar-dagbok först...

Hej, jag är bonnafru Fre 13 dec 2002 20:37
"(...)men så har jag ju så jävla bögkukajajafucksatansfjoll- ont i halsen! inte bra, för då kan jag inte vara så aktiv som jag vil...Ah, *Lite av min värld går under*


och stel som nå jävla kadaver är man. bjlää.


ja men, love peace and understanding då!
Eller som riddar höknäs skulle ha sagt; HAIL AND KILL...."



Hej, jag är lite sissådär Ons 11 dec 2002 21:47
"jag har så himla mycke ord i huvet nu...vette fan vart jag ska göra av dom.
Jag har skrivit nån dikt å sådär..men det finns tydligen fullt av ord som vill ut...men jag var inge poetisk idag.. får inte till det som jag vill...ahaha.


imorrn är det lucia kröning..jahaa.

jag vill ha helg, Jullov, examen, jag vill bli silversmed och poet.
jag vill jag vill jag vill..dah.


är för meningslös och okoncentrerad idag.

Vill kunna många kloka ord.


mjä."

Så. Adjö Lunarstorm.

Strukturella reformer

Jag försöker strukturera upp min tid när jag ska intensiv-plugga. Tidsplaner i detalj, med vissa mål jag ska hinna med till nästa tidpunkt. Jag brukar ofta köra 45 min - 1 h, sen en liten rast - och sen på't igen. Det funkar bra. Som nu till exempel, har jag ätit middag, sen skrev jag in i plugg schemat; "kaffe och 30 min internetrast" - så nu sitter jag här och räknar ner minuterna tills jag måste stänga av den här makapären och fortsätta med det seriösa igen. Det ger mig känslan av att vara utomlands ocb sitta på internetcafé, där du oftast betalar för en viss tid och när tiden är ute släcks helt sonika internet ned. Det vore bra om man kunde ställa in något liknande system på sin egen hemmadator. Lätt att man drar över tiden lite om man själv måste gå in och klicka ner och stänga av. Dagens i-lands problem.

Dagens musik tips: Missy Higgins. mycket bra.

Jag har just haft en sms-konversation med mormor. Det är roligt att se hur utvecklingen går framåt och att den äldre generationen tar del av allt "nytt". Jag är imponerad, hon kan göra stora och små bokstäver, punkter, frågetecken och utropstecken! det kan ju knappt pappa.

Nu är internetpausen slut, och kaffet uppdrucket - Åter till studierna.

studentekonomi.

Jag har kommit på en anledning till varför det kan vara bra att börja plugga vidare direkt efter studenten, nämligen att man då redan är inkörd med det här att leva på existens minimum! Jag tycker annars man gott kan vänta ett par år innan man ger sig i kast med det akademiska, så man hinner leka av sig lite. Men fasen vad mycket lättare det hade varit rent ekonomiskt (inbillar jag mig iallafall) om man kört på direkt. Hur kunde man överleva på 1050 kr/mån under gymnasiet? det är för mig en gåta. Att leva på cirka 7400 kr/mån låter mer rimligt - men det är fan inte lätt det heller! De slukas fort upp av hyra, matpengar, bredband, elräkning, arbetslöshetsförsäkring, hemförsäkring och all fucking jävla kurslitteratur, med mera med mera. Jag ju kunnat "leva loppan" (rent ut sagt) ända sedan jag kastade mig ut i vuxenlivet. Jag har blivit bortskämt med många sköna kulor på kontot, nu är det inte riktigt lika skönt vill jag lova. Jag känner mig lite amputerad, många möjligheter till spontanitet som bara försvunnit. Det är tråkigt, men jag överlever ju! Så nu slutar jag klaga och börja infinna mig i studentlivets fattiga glada dagar!

Bibblan bjuder på fyndigheter

Här om dagen var jag på ub (ni vet väl vid det här laget att det står för universitetsbiblioteket?!) och fick se en bibliotikarie som antagligen försökt "skojja till det" lite... han hade nämligen en tröja med texten "EJ FÖR HEMLÅN" tryckt på bröstet. Han måste ju tyckt att han var superfyndig! Vilken hit liksom. Jag kan tänka mig hur han klätt på sig hemma på morgon och småfnissat lite för sig själv när han tog på sig sin fyndiga tischa. Skrattat lite när han tänkt på kollegornas kommentater. Och de fnissade säkerligen när han dök upp där med tshirten som talar sitt tydliga, roliga, språk. Lite av en intern humor-grej ändå. "Hihi & hoho" sa de nog, tanterna och farbröderna. Sen gick de tillbaka till det vanliga biblioteksarbetet igen. Men de fick sig säkert ett gott skratt igen vid fikarasten, eller på lunchen när mannen med tshirten uppenbarade sig igen. Jag fick mig allt ett gott skratt jag också. Tack för det!

Vilken man

"Titta Emma, vilken simultanförmåga jag har! Jag kan både röra i riset och läsa Café samtidigt!"

Jag är mäkta imponerad.

Hjälp, studierna tar över mitt liv.

Diskussion innan läggdax...

Jag och J pratar om det här med dialekter, och de svårigheter J har med att lägga om från härjedalskan till "vanlig" svenska...
J: Men får inte du höra att det låter som du kommer från dalarna då? Jag är så trött på att höra att jag låter som Bengt Alsterlind....
E: Men det är inte lika svårt för mig vettu... jag pratar ju inte lika mycket dialekt som du... jag pratar ju mer riksdags-svenska.
E:
eller nej, jag menar rikssvenska...

Skriver från andra våningen

Fasen vad tiden rusar iväg! Jag befinner mig mest på skolan, hemma på iksu eller någonstans däremellan. Men jag tycker faktiskt det är skönt att det blivit lite tempo, i början av terminen när allt var nytt och smått skrämmande gick tiden långsamt.

Hursomhelst. Ihelgen har här varit celebert besök på Mariehemsvägen. Mamma, Staffan och lillebror har varit här fre-sön. Så trevligt så med lite liv i luckan, och det får man ju verkligen med en fyraåring! Tex, som att bli väckt av ett vrål i örat på morgonkvisten....

iksu by the way, vilket place! Här tyckte man jocks i östersund var stort och imponerade för 3 år sedan... herregud, det liknar ju mer Hede's korpen lokaler i jämförelse med detta! gym i tre våningar, simbassäng + 2 x bubbelpool, 2 x bastu. X antal salar för gruppträning + x antal salar för gruppträning (fotboll, badmington, beachvolley osv.) I'm in heaven!
Härligt att vara igång med träningen igen.

Känns mer och mer som Umeå är mitt hem nu, for real liksom. Det är här jag bor och verkar nu och det känns bara bättre och bättre! Lägenheten är jättemysig, Joel är snyggare än nånsin och skolan går ju faktsikt bra.
Ja, det känns faktiskt bra. Bättre än bra.

First,


JAG KLARADE TENTAN!! OCH INTE NOG MED DET, JAG FICK VG!
Jag är så glad, nöjd och lättad.
I FUCKING MADE IT! JAG FICK VG PÅ MIN LIVS FÖRSTA TENTA! fan vad jag är bra!


Konversera mera

Familjen är samlad för att fira Moas 18års dag. Hannes tar tillfälliet i akt att dela med sig av sina fyndigheter....

Hannes: (pekar ut genom fönstret mot den parkerade volovo V70'n.)
Titta, där har jag parkerat bilen!
Emma: Ja, se där ja
Hannes: Ja, det gör jag varje år

Farmor Sally: Har ni ny bil?
Hannes: Nej, det är bara en vanlig volvo

Birthday

"Jag är fyra år!" har Hannes glatt konstaterat x antal gånger idag! Vilken goknul han är. Tänk att det "bara" var fyra år sedan mamma väckte en halv-nykter Emma med orden "Vi åker på BB nu", när jag vaknade några timmar senare var min lillebror född. Idag har han spelat "Fem myror är fler än fyra elefanter" på datorn, ätit pizza och tårta på sitt kalas. Öppnat massa paket och tackat alla gäster genom att ta i hand. Vilken liten gentleman. Bästa lilla bror.

Min mittemellan-syster har också fyllt år! inte vilken vanlig födelsedag som helst heller, det var nämligen hennes 18:e!
Herregud. Myndig och allt spännande det nu kan innebära.... :) Imorn är det hennes tur att bli uppvaktad lite i efterhand.

Min minsta syster har dock inte fyllt år än. Hon är ju fortfarande rätt liten, så för att undvika sura miner fick hon också en liten present av mig, inga orättvisor här inte! + att jag tycker om att skämma bort mina nära & kära (&mig själv iosf).

Så det är en trevlig helg det här, en enda lång orgie i födelsedagskalas!! + att jag med spänning väntar in en ny liten kusin här i dagarna.. :)


Update från Ingergrannes

Har nu befunnit mig inom Härjedalens gränser i cirkus 24 timmar. Jag konstaterar följande;

Pappa har (äntligen) bytt ringsignal på mobilen! Från en dansbandsdänga till en annan.

Ida klagar över att hon inte har några strumpor att använda nu sedan jag flyttat.

Det var visst bara jag som hade intresse av att städa toaletten uppepå i det här huset.



Jag blir så trött

Varför ska det vara så otroligt svårt att hitta motivationen och bli lite disciplinerad? Idag hade jag föreläsning mellan 10-12 "Åh vilken lättsam dag" säger J. Jomenvisst är det väl det! Bara det att föreläsningen utger ungef'är 1/4 av min totala studietid på en dag. Sen ska det läsas massa också. Och planeras. Och struktureras. Läsa igenóm anteckningarna, försöka förstå. Jag är vädligt intresserad av det jag läser om, det är ju ytterst självvalt menar jag. Men ändå, när jag sitter där med näsan ner i böckerna så börjar tankarna segla iväg nån annan stans. Läser en halv sida och inser att jag inte fattat ett skvatt för att jag suttit och tänkt på annat oväsentligt. Sen bara vetskapen om att ha 50-150 sidor framför sig känns värre än pesten, tynger ner mig. 50 sidor i en pocketbok är väl ingenting, men detta känns helt overmäktigt. Varför ska det vara så förbannat svårt att bara sätta sig ner, läsa, nicka instämmande till texten och förstå allt?! Varför lockar alltid andra saker mer än studerina? Varför går en timme så mycket fortare på Facebook än i kapitel 3 i "den svenska politiken"? Varför sitter jag och tänker på vad jag ska äta till lunch/middag/fika när jag läser? Jag blir så trött på mig själv. Hur har alla andra studenter det, lider ni av samma problem som jag? Är det en djurisk inneboende kraft som inte vill att jag ska läsa, lära och utveckals?

Inte så erotiskt...


...tycker min sambo. Jag förstår inte. Men framför allt är han rädd. "Ditt tålamod i kombination med två vassa stickor i sängen gör mig lite mörkrädd Emma..." Ja herregud. Idag stickar jag i soffan innan läggdax iallafall. För husefridens skull.

Sköna Lördag

Vilken karl jag har! Han bäddar ner mig i soffan säger "ligg här nu och var bakis" sen går han in i köket och börjar laga middag, fiskgryta med sej, lax, saffran, grädde.. mmmm!! Så nu ligger jag här snällt och väntar in denna delikata måltid.
Jag har det bra ja! Bakis är jag för igår firade jag och Jennie (en "kursare") att tentan var avklarad genom att dränka några hjärnceller i massa vin! Supertrevlig kväll som slutade på NH nere på campusområdet. Ikväll blir det chips&dip framför tvn med min goding. Imorn ska jag köpa träningskort på IKSU och eventuellt uppta jakten på mitt forna jag (fysiskt alltså).
Just nu är jag bara så nöjd och glad. Börjar trivas riktigt, riktigt bra här i Björkarnas stad! Och nu hoppas vi bara att tentan blir godkänd också... Trevlig helg!!

Mera återblickar...

För ett år sedan idag....

..gick jag och Petra runt sjön "Bohinji" i Bled i Slovenien, en underbar dag! det var också en speciell dag....


..För bästa Petra fyllde 20 år!! Detta firade vi på en pitoresk liten kvarteskrog inne i Bled centrum med god mat och....
diverse drycker...
  

Så idag säger jag, grattis på 21årsdagen Petra! :)