ankomst


 

Idag har vi bakat pepparkakor och klätt granen (!) Lite väl tidigt.. men annars hinner vi ju inte njuta av den! Åker ju hem om tre veckor. Joel skrattar åt mig när jag använder ordet "njuta" i samband med granen, han tycker det låter lite väl mycket "Ernst" när jag säger att vi ska "njuta av granen".. som by the way är en plastic. Glad första advent!


Det är så jag säger det

Ska bli skoj: att köpa julpynt på fredag tillsammans med Jennie
Sötast i världen: Mina systrar och min lillalilla bror
Sparar till: Spara? är glad om det går +- noll
Väntar på: tomten?
Pålägg som gäller: Leverpastej och gurka
Önskar jag var bättre på: att prioritera
Dagens dryck: soda-streamat vatten med citron&lime
Vad saknar du: en fyrbent lurvig vän...
Vill inte: bli besviken
Vad har du gjort idag: Gått upp, ätit, läst om diktaturer, veckohandlat på maxi, läst om Japan's politiska system, tränat på iksu, lagat & ätit indisk gryta, satt upp två tavellister i det nytapetserade köket, diskat, kollat på Bonde söker fru - och här är vi nu.  
Var det kul: jovars.
Brukar du svära mycket: Ja, tyvär. Misstänker någon form av "Tourettes light"
Har du pojkvän/flickvän?: Yes, my one and only Joel.
Är du kär: upp över öronen
Hur tidigt stiger du upp: mkt olika. Vardag: 8-9, helg: allt mellan 9-12
Vad ska du göra ikväll: Kvällen är ju nästintill slut, ska bara titta på nåt vänneravsnitt, drícka te och mysa i soffan.
Vem är snyggast i världen: Jude Law är omänskligt goodlooking.
Är du uppväxt i stan eller på landet: i en byhåla
Vad lyssnar du på för musik nu: Ingenting just nu, lyssnade på Anna Ternheims "Leaving on a may day" förut idag
Öl eller Vin: Båda!

Kärringdiskmedlet


Det här diskmedlet utgör en konfilkt i mitt och Joels förhållande. Det är nämligen Joel som helt på eget bevåg valt det. Jag menar att det kanske inte är så supermanligt att välja ett diskmedel som luktar Orkidé... Joel menar att det är väl inget fel med det, diskmedel som diskmedel, och det luktar ju faktiskt gott! Jag undrar också hur en orkidé faktiskt luktar? De jag luktat på hittills i mitt liv har nämligen inte lukat någonting alls. Ja, disskutionerna tar ingen ände. Jag känner mig iallafall trygg med vetskapen om att det står ett hederligt Grumme-diskmedel under diskbänken och väntar... så vi kan få slänga ut den här störande lila-orkidé-luktande sörjan ur våra liv.  

Way to go Hannes!

Min lillalillabror är ju för härlig... mamma berättade att de varit på 4års-kontroll på hälsocentralen häromdagen. Då ska man bland annat visa upp att man kan rita en gubbe, en såndär "huvudfoting" som barn ritar. Så sköterskan frågade Hannes snällt om han inte ville rita en gubbe till henne "Ne, jag kan inte" svarar han... mamma tjatar på Hannes, "Joo, det kan du ju visst det!" men Hannes bara fortsätter neka sina talanger... sköterskan fortsätter truga.. "Joo, men du kan väl försöka rita en gubbe iallafall..?" Någonstans här tar Hannes tålamod slut och han kontrar med att svara;
"Jag kan faktiskt bara rita tjejer!"

Bra Hannes! Väck den lilla rebellen inom dig! Han kommer växa upp och bli en bra man. Redan nu ställer han sig upp mot de så invanda könsrollerna i samhället. Varför ska man rita just en "gubbe" det kan väl lika gärna vara en "gumma"?!eller en tjej som Hannes sa. Way to go!  haha...

En månad kvar idag

Om en månad är det julafton! Jesus, vad tiden går fort! Mindre än en månad kvar till det efterlängtade jullovet.
Imorn trillar det in lite fina slantar från CSN, så till veckan ska jag börja shoppa lite julklappar och andra juliga saker. Skoj! Förra julen jobbade jag mest bort... så denna ska jag njuta av till fullo! Bara vara jättemycket lat.

Julgran ála 2007

Friday!

Fredag idag hallelujha! Att plugga innebär att jobba (mer eller mindre) 7 dagar i veckan, men när fredan är här vill jag gärna känna att det faktiskt är helg, få lite "Freeeedooom-känsla" liksom. Och jag överdriver kanske lite när jag menar att det är som att jobba 7 dagar i veckan.. men du har iallafall skolan i huvudet 7 dagar i veckan! Men nu är det fredag och ett slags lugn infinner sig. Har haft en bra dag, föreläsning i två timmar på förmiddagen om diktaturer, sen träning på iksu med Jennie. Och nu har vi halvsovit i soffan ett tag, kollat vänner och ätit choklad, nynnat på Freeeedoooom......

En paj står i ugnen och jag och Joel inväntar finbesök från Härliga Häredalen, svärmor och svärmormor kommer när som helst, det ska bli trevligt :) Så trevlig helg allihopa!

Slutet på veckoslutet

Har haft en bra helg på det stora hela, dock kan den även summeras FRUSTRATION (säger bara fuck Clas Ohlson och tiotusen olästa sidor kurslitteratur) men förutom det är jag nöjd! Var på stan en sväng i lördags, gick runt och kände mig fattig, spenderade några av de sista slantarna på att köpa en kass cykellampa (den var ju från Clas Ohlson.) Så idag skulle jag och raringen (som också löpt en crappy lampa) montera dem på cykelarna, vilket var lättare sagt än gjort eftersom de kom från Clas Ohlson. "Trevligt att vi hittar på saker tillsammans" sa Joel när vi gick ner för trappen och syftade till monteringen av cykellamporna. Lite väl överentusiastiskt tyckte jag. Mitt tålamod räckte i cirka 5 minuter, sen skrek jag "iiiiiiiiiiiiiiiiiihh" så det ekade i cykelförrådet, och gick in igen och den trevliga aktiviteten var över.

Kontot är tomt och frysen likaså, hittade dock en utsökt filé av älg därinne som vi smakskat på både igår och idag, det får vi klassa som lite vardagslyx. fast det var helg.

Flygande powderpuff-tuss


Foto: Ida Svensson

Vilken härlig bild! Wilma ser ju alldeles galen ut! Knappt så det går att urskilja att det faktiskt är ett djur. Nu längtar jag hem lite, men bara lite. Längtar efter fluff-vovven och sötaste syster som tagit kortet.

Mittimellan-perioden

Jag gillar inte mitten på månaden. Kontot är så gott som tomt, och du undrar hur i helvete det ska hålla ända fram till den 25:e (som ju är en evighet bort) + att nästa omgång räkningar börjar välla in igen (jag betlade dem ju nyss!). Det är ingen bra ekvation det här. Jag trodde faktiskt inte att studenterna skulle ha det så klent ställt (7000 liksom, hur svårt kan det va?) Men vi kan ju bara konstatera att pengarna räcker verkligen inte länge. Att det alltså är jävligt svårt. suck.

Bra skit dock att jag fick VG på tentan om "Politik och förvaltning i Sverige och EU" :) Hurrey.

De mesiga bönderna

Tittade på "Bonde söker fru" nu ikväll, konceptet är ju lite vrickat från början, men har ju ändå något som gör att man tittar på det. Men vad mesigt det är! En amerikan skulle somna framför tv'n efter 5 minuter!
De pratar ju bara med varandra, så vänt och fint, ingen ska sticka ut eller göra sig obekväm. "Det är ju en sån konstig situatuion det här, att alla är intresserade av samma person" "Ja, man blir ju lite avundsjuk, men jag missunnar ju ingen tid med X" "Jo liiiiiite pirr finns det... kanske".
Please, come on where is the action?!!

Vad fan, det handlar om kärlek! Känslorna ska flöda! Snacka lite skit om varandra, hoppa i säng, säg nåt fult ord, spela lite ful-spel! Lite amerikanisering av programmet skulle verkligen inte skada! Då kan vi snacka om höjda tittarsiffror. Det optimala vore väl om man körde en liten mix av "Bonde söker fru" och "Tila Tequila", eller hur! In med lite alkohol, starta upp festen! Bli full, hångla lite, rulla runt i höet, tala ut! Det känns så typiskt mesigt-svenskt bara... alldeles för slätstruket, men jag antar att det är det som passar oss svenskar, mesarna.

Det mest dramatiska denna vecka var ju att bögarna slöt upp kring Smirnoff & Redbull och körde lite singstar, vilket iofs är ett steg i rättriktning! Mera sånt! Bring it on!

Skön replik

Vissa vet verkligen hur de ska få en tjej på fall...

X: Åh, jag ser att du är rödhårig...
E: Ehh, jaa.
X: Jag är tunnhårig
E: Okey!


Ett tips från mig

Gå inte på tillställningar med charter-tema om du inte sett någon av sällskapsresefilmerna. Du kommer att känna dig utanför. Jag lovar. Du kommer vara sämst på frågesporten och bli utskrattad för din "onormalhet". Jag lovar.

Stewardess on mission


From Sterling airways with love! Visst är vi snygga?


En onsdag av total frihet

Ja, det är vad jag har haft idag! Igår hade vi tenta (och jag tror det gick OK), och det nya momentet (jämförande politik) börjar inte förrän imorgon! Alltså, en dag där det inte fanns något plugg att ta tag i! Ingenting att läsa eller lära in, ingenting att fundera över och ha hängandes över en! Ja, det är en frihetskänsla. För det är ju så när man pluggar, att du lämnar det aldig, det finns alltid där i bakhuvudet och jagar en lite. Men idag har det alltså varit helt fritt från studier, och det har varit grymt skönt!! Var på valvaka igårkväll/natt, kom i säng sent, sov länge, vaknade till det trevliga beskedet att OBAMA VUNNIT! sweet victory.

Jag Isa & Jennie har varit ute på en lite shoppingrunda idag för att fira friheten. Inhandlat lite attiralier till sittningen på fredag med tema - Charter. Vi har en grym idé, och kommer lätt vara snyggast på placet! kan dock inte förtälja något om de mästerliga idérna ännu... men ni ska få se!

Freeeeedom!

Rebus!

 +  +   +

= Emma & Joel åker på weekend till Glasgow och firar Emma's födelsedag + nya året!
28/12 - 1/1.

Det är nog inte lätt att vara mamma

Speciellt inte när det äldsta vill prata tenta-resultat och den yngsta skriker
"MAMMA JAG ÄR BAJSNÖDIG". Den där ålderskillnaden på 17 år blir mycket påtaglig ibland.