Utmaning; Mina fem sämsta sidor

Varsågod att anta utmaningen alla bloggare :)

" Mina fem sämsta sidor" 

1. Tålamod
Jag har världens sämsta tålamod. Jag kan inte vänta på någoting, allting måste ske på en gång. Kan ha fått denna egenskap i kombination med omättlig nyfikenhet. Tiden går extremt sakta och det är otroooligt tråkigt, när man väntar. Att vänta är det värsta jag vet. Fisketurer och långa bilresor var bland det värsta någon kunde utsätta mig för som liten, så fort pappa öppnade munnen och sa "tålamodet är en fiskares bästa vän" så nästan kreverade jag av uttråkning.

2. Kort stubin
Också kanske en såkallad biverkning av mitt dåliga tålamod. Jag blir otroligt snabbt irriterad, men lyckligtvis går det över lika fort. Därför kan mitt humör vara lite opålitligt somen folkölsfylla hos en fjortonåring. Om jag inte förstår en sak slår jag ofta bakut och blir arg istället.

3. Ensam Med Mig Själv
Jag har en tendens att bara vilja umgås med med mig själv. Kanske inget dåligt i sig, jag tycker om att umgås med mig själv. Men det är inte alltid en sån bra egenskap att vara asocial. Jag vänder mig ofta inåt också, ibland har jag svårt att släppa ut mina känslor, blir lite av en martyr ibland. Jag vet att jag har folk som skulle vilja lyssna, men jag har svårt att börja prata om mig själv. Jag känner mig ifta obekväm att stå i händelsernas centrum, jag gillar inte när allt för mycket fokus ligger på mig. Men eftersom jag är medvetn om min asocialitet, så kämpar jag mig ut så mycket jag kan och umgås med andra än bara migsjälv. Det är ju faktiskt inte så att jag ogillar att umgås, jag älskar det! men det ska ske när jag vill.

4. Misstänksamhet
Jag är ofta onödigt misstänksam mot människor och samhället i allmänhet. Kan förvisso vara en BRA egenskap, man kan inte lita blint på vad folk säger. Men ibland önskar jag att jag skulle våga lite lite mer på folk. Alla kan ju inte vara lögnare och bedragare, de är ju bara människa, precis som jag. och skulle JAG lura någon? Så brukar jag rättfärdiga min oro. Detta har ock¨å lett till att det tar tid innan jag litar rikitgt på människor, för mig är det en stor grej att hänge och dela med sig av sig själv till andra. Att bygga upp ett förtroende och en bra relation tar tid, i synnerhet för mig.

5. Enligt Mitt Schema
Jag har ett otroligt stort behov av att ha kontroll och struktur i mitt liv. jag vill ha ett konkret schema för varje dag. Innan jag somnar, vill jag veta hur dagen ser ut när jag vaknar igen. jag blir osäker och stressad av människor som saknar struktur och ordning. Jag vill också ha stor koll på mina saker och tillhörigheter. jag står inte ut med att inte veta var jag har saker och ting. Jag gillar rutiner, de får mig att känna trygghet. Jag skapar rutiner var jag än befinner mig, och vad jag än gör. Att se sammanhang och mönster i vardagen är en enorm trygghet för mig. Ostruktur ger mig panik.


Det var den bittra sanningen om mig! Kanske kommer en lista på mina fem BÄSTA egenskaper snart, bara för att väga upp den misär jag just målat upp av mig själv.

Dagens låt:
Daniel Cirera - Won't bite
The Cardigans - In The Round

Mer död än levande

Wow vilken helg!

Jag och Linnea har umgåtts 62 timmar i sträck!
16.00 I fredags satte vi oss på 63:an och åkte 40 mil norrut och hamnde i Umeå. Den flummigaste bussresan ever. Började dricka i Strömsund, fick tok-skratt-anfall var och varannan minut och associerade allt till sex (såklart). Väl framme i Umeå fortsatte festen, efter en snabb tillfixning gick vi till Corona, sämsta utestället jag någonsin varit på. Här åker man 40 mil till en stad som är mer än dubbelt så stor som sin egen och det känndes som vi hade hamnat på logdans i Hedeviken. Kass musik, bönder och osnygg inredning. Menmen. Shakade loss så gott det gick.

På lördagen shoppade vi lite. Jag hittade ett par underbara skor på Bianco Footwear, perfekt nu när det kanske snart är vår?! Besökte den roligaste Ica butiken ever! Verkligen anpassad efter sitt syfte. Medelålder låg väl runt 25, bara studenter överallt. Det var svårt att fästa blicken om man säger så :)
Jag och Linnea kände oss trendiga och Amerikanska och åt wok direkt ur pappersbägaren. Alkoholen rann ner allt för snabbt och det slutade med den konstigaste fyllan in my life. Skämde ut mig inför halva Umeå, tur att jag inte bor där iaf.

"Fan vad jag tycker synd om alla som är nykter på den här bussen"

Umeå Open var toppen! det jag kommer ihåg iaf. Jenny Wilson var gudomlig. "Såg" även Håkan Hellström, Hello Saferide och Tiger Lou. "Missade" bussen hem med en timma, åkte Caddy hem och somnade på direkten. Trodde att min sista söndag var kommen när jag vaknade, var länge sen jag mådde så dåligt. Men jag lyckades sova bort bakfyllan. Sov till halv 1,  Hann bara med lite micromat, och städning (Jag och Linnea ÄR bombnedslag) innan vi skulle åka hem igen. Har aldrig njutit så mycket av att sitta still i 6 timmar =)

Det skulle ha varit en omöjlighet att ha tagit mig upp 07.00 imorse. Tog en välbehövlig sovmorgon till 10. Men jag känner mig mer död än levande idag, kanske fortfarande är bakis? Hela min kropp är öm, känns som någon har slagit ner mig (är dock medveten om en viss vurpa i lördags som inte var så skön).


Livet leker!


Over and out.

Lär känna mig!

Namn: Emma ** Svensson
Gör: Pluggar sista året på medieperogrammet.
Gillar: Musik, uteliv (både party o natur) vänner&familj, böcker, konst, skor, resor, äventyr, design...osv
Hårfärg: Just nu är det hysteriskt rött
Ögonfärg: Blå/grå/grön
Familj: Mamma, pappa, två små systrar och en liten liten bror. Hund, katt o häst.
Senaste impulsköp: Jag fick en jag-måste-köpa-tvångs tanke och köpte ett linne, bara för att det endast kostade 49,50:-, det var inte ens speciellt fint...
Bästa promenad: "Runt åsen" hemma i Hede, en riktig klassiker á 5 km.
Äter lyxmiddag på: Lyx för mig är varm mat på tallrik! Men Lilla Siam är bäst i stan!
Favoritgata: Gatan nere i hamnen i Öregrund. Det är en sån idyll
Reser helst till: Var som helst utan för länets gränser!
En bra gå bort-present: En hembakad kaka.
Favoritlyxartikel: Min ipod är lyx!
Älsklingsljud: När Hannes säger "Ämma"
Fikar gärna på: News i Östersund, snygg inredning o mysig stämmning.
Favvoskor: Omöjligt att välja bland mina 22 par. Jag gillar alla lika mycket :)
Svag för shopping: SKOR och smycken, det kan man aldrig få för mycket av.
Klädkonto per månad: Shoppar alldeles för lite.
Bästa fyllekäket: En påse chips.
Dansar helst till: Just nu: Hitack - Say Say Say, låten har en grymt skön Michael Jacksson
sampling (tror jag)
Vad lyssnar du på just nu? Surret av datorer och surret av mp-elever
Vad gjorde du igår kväll? Bakade chokladbollar med Linnea. Åt chokladbollar och somnade mätt med Linnea vid min sida.
Vad åt du senast? Middag. Varma koppen, två mackor & en avokado.
Vem pratade du senast med i telefon? Mamma
Vad är det första du lägger märke till hos det motsatta könet? Hållningen, blicken och utstrålningen
Hur mår du idag? Bra mentalt. Men jag har mensvärk och är lite förkyld.
Favoritdryck? Kolsyratvatten, cocacola och sånt som smakar citron
Favorit alkholhaltig dryck? Drinkar :) eller en god cider.
Favorit sport? Att titta på: Backhoppning & friidrott, att utöva själv: Längdskidor
Favorit månad? Min månad December, för det händer så mkt kul då. Jul och födelsedag
Favoritmat? Vegetariskt, kräftor och indiska grytor 
Senaste filmen du såg? Crash (löövly)
Favori veckodag? Lördag, för det är så mysigt då.
Favoritlåt? Beror på tillfälle/humör. Svårt att säga. Men Jacksson Five - I want you back känns alltid rätt och jag blir så glad av den :) Iris - Goo Goo Dolls har varir en favorit länge.
Kramar eller kyssar? Båda, helst i kombination.
Förhållanden eller one-night-stands? Förhållande, om det gäller sex.
Choklad eller vanilj? Allt som smakar choklad smakar BRA
Vad läser du för böcker? Det mesta. Just nu "Vad gör alla super okända människor hela dagarna?" av Fredrik Lindström.
Är du romantisk? jag vet faktiskt inte. Lite kanske, men traditionell romantik är passé!!
Skulle du säga att du själv är lycklig? Oh ja! Jag har ingenting att klaga på :)

And it goes like this



Introducing...
Jag heter Emma. Det här är min blogg. Den kommer inte att handla om något speciellt, mer som en elektronisk dagbok för mig själv. Om någon stackare intresseras av mitt liv, så varsegod att ta för er!

Idag
Det är mycket på gång just nu. Projektarbetet ska vara klart alldeles snart, stress!
Och istället för att skriva på min rapport så fixar jag mig en blogg istället, klyftigt.
Men jag har verkligen noll motivation just nu. Jag är förvirrad. Har haft MP-årsmöte idag. Besviken på mp:arna, dålig uppslutning. Många muffins över. Skönt att vara trea, då får man inget ansvar i rådet :)

Helgen
I helgen var jag i Stockholm med familjen och jag  n j ö t  verkligen av staden och atmosfären!  Annars när jag är i stora huvudstaden brukar jag mest tycka att det är jobbigt och hemskt. Men Stockhom är inte så dumt ändå. Skulle nog sitta fint med några år där ändå, vem vet vad som händer. Vi tittade på genrepet till medlodifestivals-finaleen 2oo6 ! det var sköjj. Stort i globen! Det satt en liten flicka på raden framför oss, hon var alldeles euforisk när Carola uppträdde, hon hade målat en teckning (A4-storlek) som hon viftade med under framträdandet och sjöng med alldeles perfekt. Så härligt att se.

Musiken
Just nu diggar jag The Knife stenhårt! de är så jäkla bra, jag blir alldeles till mig. Håller på att lyssna ut en låt som jag kanske kan ha till mitt bildspel tills projektredovisningen på fredag.. svårt, för alla låtar är så bra. Nya albumet - silent shout - är kanonbra. Jag har länge funderat på att skirva en topp 5 på de absolut bästa albumen genom tiderna, men det är en svårt uppgift. Tåls att tänka på. Lyssnar också hel del på Death cab for cuties, de är nya för mig, ruskigt bra. speciellt Croocked Teeth och What Sarah Said.

Livet
panik-stress över studenten. Är jag den ende utan planer? jag nöjer mig inte med ett jobb över sommaren, jag vill ha en mer långsiktig plan än så.

Ikväll
Kvällen får gå i konsten eller pluggets tecken.

Dagens låt:
Death cab for cuties - Crooked Teeth

" I’m a war, of head versus heart,
And it’s always this way.
My head is weak, my heart always speaks,
Before I know what it will say "