Prinsessan på ärten

Eller iaf Prinsessan av Sultan madrassen a´la IKEA...

Den här damen är inte dum, för hon bäddar nämligen upp sängen när hon känner för det... Om det inte är tillräckligt bekvämt att ligga ovanpå överkastet, ja då sliter hon helt enkelt bort det och lägger sig till rätta. Favoritplatsen är såklart UPPEPÅ kuddarna, vart annars? det är ju mjukast där.


Latalillagrisen

Telefonkampen

Under cirka 4 veckors tid har någon försökt nå mig. Ett nummer som börjar på 08 har ringt mig varje dag under dessa veckor. Jag har inte svarat, många gånger har jag faktiskt missat samtalen på riktigt, men oftast ignorerar jag bara telefonens signal. Jag har nu sökt fram att detta nummer hör till WWF, en organisation jag tidigare sände en månatlig summa till innan jag blev en alldeles för snål och fattig student. Jag kan alltså lista ut med röven att dom kommer vilja försökte få mig att skänka pengar igen, såklart! Mala på med massa försäljnings-crap och ösa på med dåligt-samvete-argument. Jag pallar inte riktigt sånt där, det är därför jag konsekvent inte svarat och trott att detta varit den rätta taktiken för att bli kvitt deras påstridiga telefontaktik, men det funkar fanimej inte!! dom bara fortsätter att ringa, varje dag, i fyra veckors tid! och nu kan jag ju inte svara, och säga "Tack men nej tack" det skulle ju verka skitlöjligt! Dessutom skulle det ju signalera att dom vunnit denna kamp! "Efter fyra veckors telefonterror så gav hon minsann med sig - hehehehe" och det tänker jag INTE GE DOM! Vi kommer helt enkelt att få fortsätta såhär, for the rest of my life. Kring 16-17 tiden varje vardag så kan jag kallt räkna med ett samtal från WWF - som jag tänker ignorera, såklart! En tyst telefonkamp. Amen.

Sommarflickan



Titta vilken underbar sommarbild på vår fina lilla Iris! Mitt i midsommar kransen :)

Indiskt


Man skulle kunna tro att dagens middag är inhandlad på det indiska plejset Taj Mahal här i stan, men icke! Det är stekt kyckling ihopkokad med en burk färdigblandad kryddsås (Vindaloo) som kirrat denna delikata måltid! Serverades tillsammans med kall yoghurt sås gjord på färdigköpt kryddmix (Raita), jasminris och stekta paprikastrimlor. Inte alls dumt och betydligt billigare än en utemiddag :)

Nu väntar en lagom spännande och förutsägbar fredagskväll med idol och godis, helt underbart! Första tentan för terminen är avklarad och jag har fortfarande en ömmande skrivkramp (en sån där fysisk variant alltså) att vårda ömt under kvällen. Trevlig kväll!

Pluggkaos i en bild



Så här trevligt är det hemma hos oss för tillfället. Köksbordet extraknäcker som skrivbord allt fler timmar per dygn. Tentaångest för två. Hemtrevligt.

Vad är detta?




Ja, det kan man verkligen fråga sig! Är den någon ny, spännande maträtt? (fast vad gör den isof i vasken?)
Näe, detta är resultatet av vår kylskåpsrensning! Det var "burkhyllan" som fick sig en omgång, där hittade vi diverse mysigheter, många burkar med tvivelaktigt innehåll. Mycket hemmagjorda saker från 2008... marmelader, chutneys, inlagda tomater och diverse annat kletigt. Det mesta hamnade i vasken och bildade tillsammans alltså denna färgglada men ack så äckliga blandning.

Två

Det slår mig nu att det ju faktiskt är två år sedan jag packade ihop mig från flickrummet hemma hos pappsen och flyttade hit till Umeå! Två år sedan jag och älsklingen kånkade enorma mänger flyttlådor upp för tre trappor (flytta aldrig till hus som saknar hiss!) och installerade oss här på Mariehem. Tiden flyger!



Hemmahelg

Var hemma på en liten visit över helgen. Eller hemma och hemma, bodde i farmor och farfars stuga (farfars barndomshem) nästan hela helgen. Jag, systrar x 2, pappa, farmor, farfar och ett göng hundar. Vissa i sällskapet (pappa och syster Moa) jagade älg (dock resultatlöst) om dagarna medans vi andra tog det ganska så lugnt, överkonsumerade hårda tunnbröd mackor med smör och messmör, spelade kort, plockade lingon, åkte/körde fyrhjuling, hade amatör hund-agility, kollade tv, åt mera messmörsmackor osv. Farmor och farfar är dock inte dom som gillar att ta det piano, dom håller sig sysselsatta med något hela, hela tiden! Inte många minuter/dygn sitter dom bara still, möjligtvis att de bänkar sig framför nyheterna eller postkodsmiljonären på tv'n nån halvtimma per kväll eller så. Hade dom varit född idag med den energin tror jag de hade blivit diagnostiserade med damp (!). Nejdå, det är bra att de håller igång. Hade en riktigt härlig helg hemma, kvalitetstid som är helt ovärderlig! Kärlek.

Hann även med att träffa mamma och lillebror en liten sväng. Det är svårt att få till lika mycket tid med "båda sidor" när man har skilda föräldrar, men jag försöker så gott det går att skapa någon slags rättvisa för både min egen och deras skull.

Fick även den stora äran att träffa det nya tillskottet i den nya generationen Backman! Joels bror och hans sambo har nämligen fått en son! Vilket litet underverk, så fin och så liten. Jag vet att jag är blödig men inte trodde jag att jag skulle reagera med en syndaflod av tårar när jag fick beskåda gossebarnet! Men så blev det, tårarna rann och så fick det vara. Vi blev nog alla mer eller mindre våt i ögat skulle jag tro.


Måndag och ny vecka, som kommer innebära en hel del tentaplugg. Men än är det bara måndag vilket innebär core & stepmuskel-pass på IKSU och Biggest Loser på tv'n, nya måndagsritualen sedan en vecka tillbaks. Jag gillar rutiner.
Nu; diska!

Kärlek!

Umeå

Sånt jag inte saknat med Umeå;
- Grannen ovanför med tunga, arga hälar
- Grannen ovanför med den slemmiga morgonhostan
- Pliktskyldiga samtal vid möte av annan hundägare på morgonen (eller iofs inte bara på morgonen), jag pratar helst inte med någon alls på morgonen och verkligen inte gärna med en random stranger bara för att dom också råkar ha en hund!
- Cykla i motvind (iofs inte bara i umeå, men blir mest påtagligt här då jag cyklar så mycket och ofta)
- Stället som luktar så illa påvägen till skolan (även kallad "bajsstället", orsak till lukt: okänd)

Men det är bra också;
- Återförening med den härligaste klassen på den roligaste utbildningen!
- IKSU
- Vår fina fina lägenhet
- Tillgången till så mycket! bara det att Umeå är en stad och inte en by där man måste skynda på ICA innan dom stänger kl.18 (är fortfarande mycket imponerad av det otroligt breda spektrum av öppettider som matbutiker erbjuder i en stad!)
- Fina frilufsområdet kring nydalasjön!
- Hemmakväll´s lösviktsgodis


En bra

Hässleholm levererar