back to normal

Jahapp så var 8till17-livet igång igen då. Har jobbat en av åtta veckor och hittills har det gått bra! jag vaknar, trött som ett as, äter fil, äter ett ägg, cyklar till jobbet, jobbar, cyklar hem på lunch, cyklar tillbaka, jobbar mera, kommer hem, lagar mat alternativt blir bortbjuden på middag (vilket trevligt nog sker rätt ofta), dricker kaffe, äter kaka, sen kanske jag går lite stavgång (mossigt I know, men ack så bra!), pratar i telefon, umgås, myser/leker/busar med Iris, myser/leker/busar med Joel och sen är det godnatt runt 22-22:30 och sen börjar det om igen. Ungefär så. Men nu är det helg! Imorrn åker jag till öset för en utekväll med Linnea på lördag och för ett barndop på lillkusinen på söndag. Jag har sett ut som den kvinnliga versionen av quasimodo hela veckan pga några mystiska utslag i hela facet! + armar, rygg och bröst. Herregud, jag blir rädd när jag ser mig själv i motljus! Men efter att ha börjat knapra en kur allergitabletter samt smörja med hydrokortison börjar det lägga sig lite, och jag känner mig liiite snyggare för var dag som går! Mystiken kring utslagen är dock en fastställt ännu. Överdos av sol, salt och starka krämer under rhodosvistelsen tros kunna vara en bakomliggande orskak.

Nåväl. Jag och darlingen har hyrt en film på Ok (vilken klassiker!) så nu ska vi se "I Taket Lyser Stjärnorna".
HaRE!

sex plusgrader och regn, glad midsommar!

Härligt midsommar väder härliga härjedalen bjuder på! Men för mig gör det iofs inte så mycket, jag har ändå tänklt att hålla mig mest inomhus under helgen. Åker till Ransundet nu alldeles strax och stannar där till söndag. Ikväll vankas exotisk planka med joels familj och imorn stannar jag och darlingarna (Joel och Iris) kvar och firar på tu man hand. Vi tänlte grilla varesig vädret till eller ej samt mest mysa och vara lata!

Igår när jag kramade Hannes vände han kinden mot mig efteråt och sa;
"Fick jag fräknar nu?" hahaha, lilla sötisen! Ja, vem vet, dom kanske "smittas"? :)

GLAD MIDSOMMAR!!

Hej från Hede

Veckan på Rhodos var alldeles underbar och mycket behövlig. Resan bjöd på mycket SOL, minst 30+ varje dag och en klarblå himmel. Vi solade och badade varje dag, så himla härligt! Vi gjorde även allt annat som hör en familjecharter till nämligen åt en massa go mat och minst en glass varje dag, skrattade och flamsade massa och bara njöt, + många långa omgångar av Yatzy, MIG (Frågesportspel) samt diverse kortspel. Jag blev positvit överraskad av Rhodos faktiskt, visst är det väligt "turistiskt" och så men stället hade verkligen sin charm! Vi hyrde bil en utav dagarna och åkte runt hela ön, fick se massa fina omgivningar och vacker natur. Nu är jag som sagt hemma igen med en skaplig bränna! Iallafall skaplig för att vara en rödlätt Emma med känslig och fräknig hy! När vi landade på Arlanda igen bjöd Sverige på 7 plusgrader och spöregn! Härligt. Tur att jag byggt upp mitt D-vitaminlager lite (visst är det D vitaminer man får av solen eller är jag helt ute och snurrar?)

Vad har jag för mig nu då? Jo, jag försöker njuta av några lediga dagar innan allvaret börjar igen på måndag, och med allvaret menar jag  veckors åtta sommarjobb på PIAB's orderkontor. Jag har installerat mig i vårat sommarbo som är en lägenhet på botten/källarplanet på en kontorsbyggnad. ja, det är inte så hemskt som det låter utan faktiskt ganska charmigt, och huvudsaken att jag och Joel och Iris får bo tillsammans! Iris ja, hon är 4 månader + lite till och är världens underbaraste lilla varelse! Ska bjuda på lite bilder från Rhodos + henne vid senare tillfälle.

Till helgen är det midsommar, en helg som jag valt att finna lite överskattad detta år. Jag flyr civilisationen mot obyggden i Ranundet istället. Min möjlighet till internetanvänding kommer vara lite sporadisk under sommaren men jag ska hålla bloggen uppdaterad, promise!

Glad Midsommar och LEV OCH MÅ!

Greetings from arlanda

Vi har nått första målet, Arlanda! Sitter och väntar ut tiden och planet som lyfter 05.50... trötter som bara den, men det glöms liksom bort när man är på väg på semster. Får sova i solstolen imorrn... ahhhh härligt!
Take care now, bye bye

En hälsning och en uppmaning

Hälsningar från Östersund! Jag har varit här sedan i torsdagskväll, jag och Iris huserar hos min kära Linnea! Igår firade vi min systers student, fy fan vad hon är bra! Grattis Moa! Nu ska jag snart åka och hämta upp henne och så ska vi rulla hemåt mot Hede för att sammanstråla med pappa och Ida och åka ner mot arlanda för imorgonbitti i ottan lämnar vi Sverige för en vecka på Rhodos! Så underbart skönt ska det bli. Vi åker för att fora pappas stundande 50års dag. Jag är verkligen i behov av att vila mig, så jag ser det som en kombinerad rehabliterings- och nöjes resa :) Vilken perfekt kombo!

Så till uppmaningen, alla ni som är röstberättigade GÅ OCH RÖSTA I EUROPAPARLAMENTSVALET IMORGON! Det är en del av att leva i ett demokratiskt samhälle, och jag anser det vara varje medborgares plikt att utnyttja chansen till att påverka. 65% av alla beslut som fattas i Europaparlamentet berör dig dagligen, vill du då inte ta chansen att påverka riktingen på hur dessa beslut fattas? Jo självklart vill du det! I EP-valet röstar du på våra vanliga svesnska partier, som sedan representeras av ett sammanslaget parti, som en europiesik motsvarighet till det svenska parti du vill rösta på. Om du inte hunnit sätta dig in i vilka specifika frågor partierna vill driva i EU så rösta som du brukar rösta i riksdagsvalet, det är bättre än att inte rösta alls. Och har du ingen aning alls vad du tycker så rösta blankt, då har du ialla fall utnyttjat din demokratiska rättighet. Och kom ihåg, som jag brukar säga; Röstar man inte så kan man inte komma och gnälla sen heller! SÅ GÅ OCH RÖSTA! Själv förtidsröstade jag redan i torsdags eftersom jag inte befinner mig i Sverige imorgon på själva valdagen.


Nu blåser jag, hörs om en vecka. LEV OCH MÅ!


Dagens Iris x 2




Hälsningar från pluggstugan



// Tentaångest

I've been blinded by glitter and gold and my eyes needs to rest from this light and sleep well at night...

Sen sist...

* Varit tur och retur ner till Öregrund och gammelfarmor begravning, Var borta nästan prick 48 timmar, kaotiskt och stressigt men jag är mycket glad att jag åkte och fick säga 'hejdå' till fina Irma...
* festat x 2, anledningen kallas brännbollsyran och det kändes som hela Umeå vaknade upp ur vinterdvalan!
* Hjälpt en kompis att flytta samt flyttstädat samt installerat henne här hemma hos Backman/Svensson för några dagars boende
* Avslutat 2 grupparbeten samt redovisat
* Haft sista föreläsningen i FoksA kursen, nu återstår bara tentan på torsdag....

Nu i veckan...

* Avsluta läsåret 08/09 vis Umeå Universitet och allt vad det innebär... lite sentimental känner jag mig!
* Skriva tenta (vilket innebär att jag kanske måste börja tentaplugga typ nu)
* Njuta av mina underbara vänner här uppe innan det är dax att säga 'på återseende' inför sommaren..
* Packa ihop mig inför sommaren som ska spenderas i Hede
* Få sällskap av Linnea som åker med mig och Iris ner till Ösd
* Fira lillasysters student i ösd på fredag
* Åka till Hede
* Åka mot RHODOS med systrar och pappa på söndag!

Jag...

* Stressad och uppjagad men mycket lycklig :)