4. Dagens måltid

Renkalvsinnanlår, serverad med en rejäl bit chrevré, hemmagjord rödvinssås och pommes duchess


Okej, jag erkänner, det här är inte det jag åt till middag idag. Dagens middag bestod av rester, alltså hur tråkigt som helst att visa upp här. Den här måltiden däremot, den var fucking jäkla utsökt! Dregglar vid bara tanken på hur den smakade. Väljer därför att visa en bild på denna utsökta måltid istället för dagens tråk. Varsegod att dreggla!!

Dagens roligaste

Att skidvallare på norska heter skidsmörare!
Vallabod = smörebod

hahaha


Det ska va gött å leva





Iris mjukstartar dagen...



3. Mina föräldrar

Jag tycker att jag har de absoult bästa föräldrarna i hela världen! De har gett mig allt jag kunnat önska och drömma om att få av en mamma och en pappa. Kärlek, stöd, engagemeng, glädje, tröst, trygghet, lagom mycket förmaningar och restriktioner, kunskap, klokhet, visdom - de har format mig till att bli en trygg, självständig, vuxen kvinna med mycket kärlek och omtanke. Det är jag stolt över, stolt över mig själv, och stolt över de två som lyckats så bra! Jag ska spendera resten av mitt liv att tacka er för det. Jag ska ge mina egna framtida barn all den kärlek och trygghet ni gett mig.

Mina föräldrar är skilda, något som såklart påverkat mig och min uppväxt, men absolut inte enbart på ett negativt plan. Jag har haft turen att ha två föräldrar som trots att de inte lever tillsammans ändå är vänner och upprätthåller en god relation för deras egen skull, men framför allt för oss barn och våran skull. Skilsmässan har gjort så att jag ser mina föräldrar lite mer som två egna individer, inte bara mammaochpappa, jag har lärt känna dem båda på ett annat sätt, ett mer vuxet sätt. Jag har lärt mig mer om deras personligheter och vår relation idag är lika mycket som i egenskap av barn - förälder som att vara bästaste av bästa vänner. Min familj är härligt naturlig och avspänd och trots nya familjekonstellationer kan vi träffas och umgås allihopa. Vid födelsedagar samlas vi allihopa och firar den som fyller, där kan vi sitta hela högen; mamma, pappa, systrar, halvlillebror, mammas sambo, farmor, farfar, mormor, morfar, joel, svärmor, svärmormor, mammas sambos föräldrar och vara ett härligt gäng tillsammans. Det gillar jag så himla mycket!

Älskar er mamma och pappa!

Det går långsamt framåt

Eller egentligen går det vansinnigt fort framåt! men här i bloggen går det i mer sällsamt tempo, alldeles strax ska jag bjuda på det tredje inlägget efter listan med de 30 givna rubrikerna. Sitter och lyssnar på en nostalgi-lista på spotify som min fina vän fröken Hurtigh komponerat ihop, har haft en ganska lång period nu när jag inte velat lyssna på någon musik alls. Jag sitter vid min dator i tystnad, det enda ljudet jag står ut med är ljudet från knattrande tangenter, vilket är ganska högt iofs när jag skriver, för jag har en tendens att slå jäkligt hårt med mina pekfingrar (ja kan ingen tjusig fingersättning, det är pekfingrarna som får sköta hela jobbet) på de stackars små bokstäverna och siffrorna. Iallafall, men idag kände jag ett sug efter att lyssna på något bra och trevligt, och valet föll på denna lista fylld med gobitar. Det va faktiskt härligt med lite ackompanjemang till tangentknapprandet.

Från nostalgiruset:
alla drömmer om fåglar även du även jag, men plötsligt hamnar man väl under en spårvagn för vasastan är som chinatown...
....för inget är logiskt, för att inget är magiskt, och det är så tragiskt så jag springer tillbaks till dig!

Snuspoesi


A´la Joel