Going away

Jullovet bara susar fram! Imorgonbitti åker jag och Joel söderut för att tillslut komma fram till Skavsta flygplats där ett prima Ryan Air plan ska ta oss hela vägen till Glasgow! Yey. Stannar över nyår och födelsegen, ska bli kalas! Har panik-packat lite nu på kvällen, känner mig inte ett dugg förberedd på detta fast det var flera månader (nåja, typ 2) sen vi bokade! Och jag känner mig förvånandssvärt lugn vilket såklart gör mig stressad... men nu skiter vi i det tycker jag! Nu bara åker vi och så blir det säkert superbra :) Längtar efter bilresan ner imorn, fick en alldeles fantastisk julklapp av min fantastiska vän Linda, nämligen Kent-boxen!! Vilken lycka. Så det blir 60 mil med Kent och Joel imorn, bättre bilresa kan man ju knappast tänka sig?!

GOTT NYTT ÅR DÅ!

Eder Emma

Strike a pose!


Vilma i sin bästa "klappa-mig-jag-är-så-söt-pose".

Hannes träffar tomten


Tomten: Hoho, finns det några snälla barn här?
Hannes: Ja, jag är verkligen ett snällt barn.
Tomten: Vad heter du då?
Hannes: Jag heter Hannes vet du väl!

Tjogotredje

Nu  är jag inte så flummig och konstig längre och tur är väl det! På julen ska man ju vara glad, snäll och mätt. I Hede är det mycket snö och kallt, alltså ett alldeles ypperligt jullandskap! Julemyset inleds redan ikväll med pappa, f&f och systrarna såklart. Och sen bara fortsätter det, ja herregud så mycket mys det ska vara. Igår var jag i öset och passade på att sno åt mig några timmar med Linnea, mkt kärt återseeende! I God Jul så länge hörrni! NJUT!

Hemmaplan

Så var jullovet i full gång. Har varit på hemmaplan i snart 3 hela dagar, men det känns som jag kommit till en helt annan värld, med en egen tidszon. Fast jag vet inte om tiden går fort eller långsamt. Det är härligt och skönt att vara hemma, vet dock inte om jag kopplar av eller fortfarande är lika stressad och uppjagad som jag var i den andra världen, i Umeå alltså. Flänger mest runt och träffar massa folk, åker från punkt A till B och umgås en stund, sen tillbaka från B till A igen. Hm. Det är inte lika "lätt" att komma hem längre, jag har ju ett eget liv nu och det är svårare än vad jag trodde att kastas tillbaka i gamla (andras) vanor igen. Jag försöker acklimatisera mig, men det tar nog lite tid med invänjningen. 

Jag har ont i huvudet, är yr och darrig, torr i ögonen och lider av extrem trötthet. Skyller på den friska Härjedalska luften och ett späckat schema. 

Fy så flummigt jag skriver. Hejdå.

Mot lovet

Sista kvällen på hemmaplan här i Umeå då! Imornbitti (jag ska bara ha ett seminarium om krig och man kan analysera kring dem) åker vi mot Härliga Härjedalen för jullov! Som jag väntat och längtat, men nu känner jag mig mest bara stressad ocg uppjagad och egentligen inte alls redo för lovet! Men nu skiter vi i det. Jag ska bara packa klart nu, och hör och häpna, endast tre par skor får följa med hem! Inte illa för att vara mig.

Ikväll har jag och Joel haft vår lilla "alternativa" jul. Vi har ätit pizza, oliver och inlagda kronärtkockshjärtan och druckit cola till. Sen har vi hånglat under granen och öppnat våra julklappar vilket resulterade i att jag sitter och känner mig som självaste Bree Van De Kamp (på ett bra sätt) i en alldeles alldeles underbart vacker klänning just nu i aftonen, vill inte ta av den! Tack hjärtat!

Rapporterar åter från Hede. God afton people!

Score!

14:e December och på kontot finns 14,76 svenska riksdaler!!
God Jul!


Molly

 

It'll be lonely this Christmas
Without you to hold
It'll be lonely this Christmas
Lonely and cold
It'll be cold, so cold
Without you to hold
This Christmas

Så här skämtar en statsvetare

"Jag ska träna idag, måste ju skaffa lite legitimitet till helgen!"
(Man får aldrig glömma att det där med legitimitet är himla viktigt!)


"Titta, här har vi en maktdelning mellan tändaren och ciggen"
(När person A är ansvarig för tändaren och person B för cigaretterna - för att skapa en tröghet i rökprocessen.)


"Jag är bara den lagstiftande makten, ni måste själv vara verkställande"
(Angående att skaffa personlig tränare)


"Ett typiskt exempel på Tystnadens förvaltning"
(Som kommentar till en scen i filmen "De Ofrivilliga")


Efter endast en termin av fristående kursläsning har alltså en ny form av humor entrat mitt och mina vänners liv - statsskämten! Det bara kommer, per automatik! Antar att de flesta som läser detta fattar nada - och det är OK, men läs Statsvetenskap A ni med så kan ni också ha lika roligt som jag!

Här ligger jag

Nedbäddad i sängen med datorn, expressen+fredagsbilaga, en kopp te och några pepparkakor! Här tänker jag ligga tills någon (läs Joel) kommer och drar upp mig! Jag njuter av att det är fredag och det faktum att jullovet bara är 6 ynka dagar bort! Yes! Ikväll är det idol-final och J&G kommer och joinar. Heja Kevin!

Att bita ihop

Min tillvaro just nu summeras enklast i en enda lång suck! Jag är så trött på allting, har tappat orken och glöden. Det som skulle vara roliga utmaningar känns mest bara betungande och framtvingar ångesten. Men jag tror att den enkla lösningen på detta problem stavas; JULLOV! I'm in desperate need of jullov helt enkelt!! Började med nytt moment igen igår (Internationella Relationer). Helst av allt vill jag bara sätta mig i bilen och åka hem, hem till Härliga Härjedalen. Jag orkar inte ta tag i kurslitteraturen, därför skiter jag just nu i att läsa! Har 7 kapitel att läsa tills imoron (eller egentligen tills igår och idag) men jag har knappt öppnat boken! Men eftersom jag inte är så rebellisk av mig egentligen, och detta bara är en fasad från min sida, resulterar ju detta endast i att jag lever i en konstant bubbla av dåligt samvete och ångest i stället. Så ta mig hem NU och låt mig sova, äta, och bli ompysslad i några dygn så kanske jag är tillbaka på fötter snart igen.

ps. I julklapp önskar jag mig en såndär bettskena eller vad det heter... så jag slipper gnissla sönder tänderna! ds.

Hey Partey

Dagen med stort T är över, och jag känner en enorm lättnad! Fan vad det här med tentor TÄR på en. Först är man nervös i cirka två veckor innan och har konstant ångest för allt annat man gör som inte är att plugga, sen närmar vi oss tentamensdagen och då mår du sämre än någonsin, svettas&våndas. När du väl sitter i paviljongen (Umeå universitets tenta-lokal heter Östra Paviljongen) är vomitering nära. Sen skriver du provet och här kan illamåendet variera, antingen är det övergånde eller så tilltar det. När du lämnar in tentan till skrivvakten är det ångest, har jag gjort tillräckligt? Sen skulle man kunna tro att livet är frid&fröjd ett tag, och det är det förvisso, men du får ändock leva med en klump i magen i cirka två veckor till innan tentaresultaten blir offentliga, då kommer en enorm illamående-attack i nån minut tills du (förhoppningsvis) ser ett positivt svar. Då kan man andas ut hörrni! Men då är det antagligen ny tenta snart igen... Jahapp!

Men nog tjatat om detta. Ikväll ska det festas! Sitter och lyssnar på 90-tals medley's på youtube och peppar.
Nu dusch och sen stass! Skål och trevlig helg.

Begreppsförvirring

Tenta imorgon! Mitt sinne pendlar mellan hopp och förtvivlan. Panik ena stunden och apati den andra. Är trött på denna känslomässiga cirkus man befinner sig i som student. Eller trött och trött, det ha väl sin charm, men det tär på mina nerver... jag mår inte bra av det här! Tur det är sista tentan för terminen iallafall, mitt huvud och jag behöver semester!

En lustig grej hände igår, jag diskade mitt frukostägg! det var kokat av min käre man och tänkt att jag skulle äta det på morgonen, men jag glömde visst bort det, så ägget låg i kastrullen hela dagen. På kvällen skulle jag diska, och jag är en disk-marodör! Jag ser det som en sport att kunna diska så fort som möjligt, så det skvätter vatten överallt! Så jag tar bara tag i första bästa kastrull, slänger ner den i vattet och börjar vispa runt med diskborsten.. men det är någonting som är ivägen! Myciket mystikskt tills jag kommer på att det är ju ägget! Ja herregud. Jag sköljde av det direkt och Joel åt det nu imorse och hittills har han inte blivit diskmedels-förgiftad, vilken tur!

Idag fick vi post. Ett reklamblad från den lokala hemtjänsten. Ja, man blir ju äldre, men jag fyller ju faktsikt bara 21!

Åter till studierna.


Hälsningsfraser

75+man till annan 75+man:
"Nämen hej... still going strong ser ja!"